Şimdi Ara

MP3 PLAYERDA GENEL KARŞILAŞTIRMA ÇORBADA TUZUNUZ BULUNSUN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bi mp3 çalar alalım dedik dumur oldum ya 200 sayfa yazı okumuşumdur. Allah razı olsun -emeği geçenlerin- onlardan sayelerinde kurdu olduk ama çıkamıyorum işin içinden. Umarım desteğinizi esirgemezsiniz.

4 gb veya üzerinde bir mp3 çalar bakıyorum. 4 gb ve üzeri fiyat 500 geçmesse yada küçük bi miktar geçerse sevinirim. Amacım haliyle kaliteli müzik, müzik dinlerkende data taşımak(bu noktada kapasite miktarı önem kazanıyo), pclerde ek program yüklemeden müzik atabilmek, mümkünse yanımda kablo taşımadan bu işlemi yapmak(ki imkansız görünüyor).

Şimdi bakıcak olursak uzaktan... sony(ek program olayı korkutucu), iriver(ki piyasada 1. eli yokmuş), creative(40gblikler cezbedici kapasite açısından da bozuluyomuş sürekli, philips (pili bitiyormuş hemen)... fiyat bazında araştırdıklarım... varsa başka marka belirtirseniz sevnirim.

Şimdi birde comodore, creative zen pmc gibi boyut açısında büyük gençler de var. Bunların içinde yüzerken yapılan yorumları okuduğumda elde avuçta kalan listede sony, comodore, iriver, bazı bazı creative.

Genel olarak;
    1-)Sony super ama ek program istiyor. Bu diğer pclere taktığımda aleti tanımayacak mı? Yada ben eve gelip bu muzikleri bu programda yeniden mi toparlıyacağım?
    2-)Creative zen touchlar çabuk bozulmakta denmiş yukarıda dedim kapasite cezbedici ama :( bozuluyor.
    3-)İriver serisi hkkında da yorumlar süper kötü yorum yok gibi(itiraf çok okuyamadım piyasada yok dedikleri için) temin edilme konusunda başım ağrımakta.
    4-) Comodore özellik olarak güzele benziyo. Çok kullanıcısı ve yorumuda yok. Kimin nesidir? Nerden çıkmış ne kadar güvenilir ne kadar büyük?

Bu kafamdakilerin genellenmiş hali. Kafam bir dünya oldu. Amacım bir mp3 player almak bunlar arasında bi öneri yada yeni bir ürün önerisi olan varmı? Birde ürüne yakışır bir kulaklık(maks 100 milyona kadar). Umarım sizin katkılarınızla benim gibi yeni alıcak olan arkadaşlara Mp3 çalar konusunda ışık tutar.

Atlamış olaiblirim özür dilerim ama bir kıyaslama varmı forumda genel olarak mp3 çalar ile ilgili?

Tşkler şimdiden hepinize... Cevaplarınızı aciliyetle bekliyorum. Artık huzur istiyorum

• Ortak,aşşağı yukarı aynı dertten benden muzdaripim. Benim seçeneklerim arasında philips hdd 1620 (6gb), sony nw-a1000 (6gb) ve creative zen neeon (5gb) var.Sony i almaya karar vermiştim ama programıyla ilgili insanlar bidolu problem yazmışlar ve bu benide korkuttu. Ondan dolayıdır ki creative e doğru gidiyorum,ama hala tam olarak karar veremedim,sana gelen cevaplar banada yol göstericek,creative zen neeon ada bi bak derim ben..
  • Creative'den kastın herhalde Zen Touch 40gb, bende 20Gb var ve 1,5 yılı aşkın süredir hiç sorunsuz kullandığımı söyleyebilirim.
    Burada bir altın kural vardır: Aldığınız cihazın ne kadar sağlam ya da hassas olmasından çok sizin onu nasıl kullandığınız aletin dayanıklılığını ve ömrünü belirler.
    Yani sen aldığın mp3 çaları dinledikten sonra bi kenara atıyor, yatarken dinleyeceğim diye geceleyin yanına alıp sabah ya yerde ya da bir kenarda tost olmuş halde buluyorsan o ürün en sağlam metallerden de yapılsa dayanmaz....
  • commodore dedim bagira bagira sonunda bir kişiyi daha commodore sahibi yapmişiz bakıyorumda ve almayi düşünenlerde varmiş başka. ben alırken düşünmüştüm commodore u mu alsam ipod u mu diye ama şimdiki aklım olsa hiç düşünmeden alırdım commodore u . bu alet anlatılmaz yaşanır ancak.
  • agalar saolun ...

jr_bundy baba; vallahi dumur oldum ya bende kayıcam creative doğru. Touron da haklı bi konuda düzgün kullanmak etkili ve önemli tabi. ama pilin boşalması gibi tuşların hata vermesi gibi sorunlarla da uğraşmak istemiyorum. 40 gb super bi kapasite mesela. aklını çeliyo insanın ister istemez. Sagolsun Tauron kullanıcısı olarak içime su serpti.

nrenda bu davada resmen sawaş veriyo abi tebrik ediyorum seni. Vallahi inanılmaz özellikleri var dediğine göre aletin. senin topiğide 3 defa okudum saten. Kimdir bu comodore nereden çıkmış sorun olsa kime götüreceğiz???? Altyapı tarafı korkutuyo işin aslı. Konu hakkında daha detaylı yorumlarını bekliyorum. Verimi nedir. Boyutu sana sorun çıkarıyo mu vs. aklına ne gelirse paylaşırsan sevinirim.
  • iriver olsun creative olsun commodore olsun bu gibi cihazlarda sorun olduğunda tek adres ürünün ithalatçısıdır. Commodore için konuşayım ithalatçı ist da ve ben izmirdeyim bir sorun olsa öncelikle carfurla uğraşırım onlarla halletmeye kalkışırım ve büyük olasılıkla başarırım çünkü çok çirkeflik yaparım ve carfurla ithalatçı arasına bırakırım olayı ama 2005 te hepsiburada dan aldığım creative c100 sport un kulaklığı bozulduğunda direk multimedya bilgisayar yani ithalatçıyla muhattab oldum. Commodore un boyutu çok sorun değil çünkü 3,6 inç ekranı olan diğer cihazlar kadar yer kaplıyor sadece kasası paslanmaz çelik olduğundan diğerlerinden biraz daha ağır olması muhtemel. otobüste falan video izleyeceğim zaman elimd duruyor zaten. yolda giderken müzik dinleyeceksem taşıma kılıfındaki bel askısını kullanyorum. Altyapi şu ana kadar göremedim bu cihaz için işin açıkcası.commodoreorld sitesi soon online diyor. ama şu ana kadar firmware ihtiyacıda duymadım zaten çünkü cihaz birçok formatta çok başarılı. Valla kardeş sana şu kadarını söyleyeyim. Ben uydudan , digiturkten yada kameradan kayıt mayıt almayacağım bana sadece vşdeo oynatsın müzik çalsın resim göstersin e book okutsun diyorsan creativlerin sorunlarıyla ilgili okuduğum onca topicten sonra iriver al derim. sesi falan çok iyiymiş aletin. hafızası olmasın sd kartla idare ederim diyorsan gp2x çok başarılı bir ürün bence. psp de çok iyi bir ürün zaten . wi lan le nete girme özelliği ve dahili hoparlörü falan süper. Ben commodoru aldığım zaman çok fazla seçim şansım yoktu. Carfurdan almak zorundaydım çünkü elimde karfur için 200 ytl indirim çeki vardı ve carfurda ipod 30 gb 700 ytl ve commodore vardı. Commodore un video kaydı yaptığını duyunca düşünmeden commodore aldım ama almnadan önce denemeyide ihmal etmedim. Forumdan gördüğün gibi pek kimse bilmiyor, şimdilik 2 kişide var ama commodore un arkası sağlam bence.ha birde gp2x de şöyle bir güzellik var yanında yedek pil taşıyabiliyorsun. Bu uzun yolculuklarda büyük avantaj sağlar. diğer ürünlerde böyle bir şans yok şimilik olsa bile bir yedek pil nerden baksan 80 ytl den aşağı olmaz şimdilik. İyi düşün taşın derim. Yazılanlara söylenenlere değil ihtiyaçlarına göre birşey al derim. Şimdiden hayırlı olsun.

• creatıve zen vısıon:m al bir mp3 player'da arayacağın bütün özellikleri hatta fazlasını veren bir ürün pek çok ipod kullanıcısının ellerindekini satıp bunu aldıklarına şahit oldum.Bimeks'de kampanya var denk getirebilirsen 199+kdv'ye alabilirsin
  • Ellerin dert görmesin baba,

Baya sağlam bilgilendirmeler yapmışşısn comodore üzerine. Haklısın bir konuda ihtiyaca göre almak lazım. Ben yola data transferi için çıktım. Hadi dedim almışken dvd den yukarı bi kapasitesi olsun ki bi anlamı olsun. Her yerde dvd writer bulunur oldu sonuçta. Daha sonrada olmuşken mp3 de çalıversin :)

insanız özümüzde bi doyumsuzluk var. araştırmaya da başlayınca görüyorsun piyasayı ne ne durumda diye. işte bende araştırıken bakıyosun ek özellik olarak resim gosteriyo, videosu var, ne bileyim ses kaydı gibi özellikler senin aklını alıyo başından. Durumda böyle olunca karar veremiyorsun tabi. Senin de bu yorumlarından sonra zaten kafamda kaldı 2 tane cihaz. Creative zen touch 40 gb birde comodore 30 gb. İriver dediğin gibi güzel yorumlara sahip ama 1. elini bulamazmışız. Philipsin de creative e nazaran goruntu güzel ama pili boşalıyor. Sanıyorum bende comodore a kayacağım yada kendime güvenemezsem creative 40 gb alacagım. şuanda 2 si arasında düştü olay.

Nette de bakıyorum bi platformda yok. Hani creativeciler ile sonyciler kapışması gibi, yada bütün bunlar arasında bir kıyaslama falan... küçük bazlı mp3 playerda buldum ama bunlarda yok. Kavgadan aşk doğar bizde yararlanırdık ucundan ucundan... :)

sözün kısası comodore inanılmaz özelliklere sahip baktığında. senden birkaç bilgi daha taleb ediyorum baba. Şimdi bu cihazda rahatlıkla data taşıyabiliyosun de mi ek prgrama gerek duymadan? her pc ye uyumlu mu?(harddisk olarak mı goruyo, programını mı yüklemek lazım?) müzik çalarken shuffle falan yaptığında bekletiyor mu? lazım değil ama radyosu var mı? data aktarım hızı nasıl? aklıma geldikçe izninle sormaya devam edicem :))

• aga gözünü seveyim nerede bu? bulamadım ben bimeksin sayfasında... yardımcı olabilir misin?

quote:

Orjinalden alıntı: kcekmen

creatıve zen vısıon:m al bir mp3 player'da arayacağın bütün özellikleri hatta fazlasını veren bir ürün pek çok ipod kullanıcısının ellerindekini satıp bunu aldıklarına şahit oldum.Bimeks'de kampanya var denk getirebilirsen 199+kdv'ye alabilirsin
  • abi 1000$ + alış veriş yaparsan tek faturada öyle veriyorlarmış onu. Bi an ümitlendim. Laptopu ben bimeksten kampanya ile almıştım. Kampanyayı görünce inanamamıştım. Dedim bi çılgınlık daha mı yapıyorlar ama nerdeeeeeee.... :)
  • Dediğin gibi 1000$ lık alışveriş yaparsan Creative Zen Vision:M'i 199$ a alırsın, ama olması daha muhtemel olan 299$ a CZV:M satış kampanyası şu ana kadar 2 kez günübirlik olarak yapıldı, şu an Bimekste hala devam etmekte olan 99 günün her bir günündeki günübirlik indirim kampanyası devam ediyor ve bence biraz daha sabredip tekrarlanması muhtemel 299$ a Creative Zen Vision:M kampanyasını bekle ve günü gelince kaçırma....
    Ama ben bekleyemem diyorsan tek önerim Zen touch 40GB...
  • Radyo yok alette. En azından olasi bir firmware upgrade kadar olmayacak. Cihazı pc ye bağladığın anda harici hdd olarak görüyor. Ne programı öyle bir saçmalık olurmu ki . Aktarım hıvı usb 2 olduğundan çok iyi. Aleti çok fazla müzik dinlerken kullanmadım daha doğrusu şafıl özelliğini çok kullanmadım ama aynı klasördeki şarkılar arasında geçiş yaparken yarım sn kadar bir bekleme oluyor çok normal. dışardan görüntü kalitesi gayet güzel. kayıt özelliğyile ilgilenmiyorsan ve arada 200 ytl den fazla bir oynama yoksa creative de alabilirsin. sonuçta bilindik baba bi marka. ama çıkardığı sorunları unutma.
    quote:

Orjinalden alıntı: karachuso

Ellerin dert görmesin baba,

Baya sağlam bilgilendirmeler yapmışşısn comodore üzerine. Haklısın bir konuda ihtiyaca göre almak lazım. Ben yola data transferi için çıktım. Hadi dedim almışken dvd den yukarı bi kapasitesi olsun ki bi anlamı olsun. Her yerde dvd writer bulunur oldu sonuçta. Daha sonrada olmuşken mp3 de çalıversin :)

insanız özümüzde bi doyumsuzluk var. araştırmaya da başlayınca görüyorsun piyasayı ne ne durumda diye. işte bende araştırıken bakıyosun ek özellik olarak resim gosteriyo, videosu var, ne bileyim ses kaydı gibi özellikler senin aklını alıyo başından. Durumda böyle olunca karar veremiyorsun tabi. Senin de bu yorumlarından sonra zaten kafamda kaldı 2 tane cihaz. Creative zen touch 40 gb birde comodore 30 gb. İriver dediğin gibi güzel yorumlara sahip ama 1. elini bulamazmışız. Philipsin de creative e nazaran goruntu güzel ama pili boşalıyor. Sanıyorum bende comodore a kayacağım yada kendime güvenemezsem creative 40 gb alacagım. şuanda 2 si arasında düştü olay.

Nette de bakıyorum bi platformda yok. Hani creativeciler ile sonyciler kapışması gibi, yada bütün bunlar arasında bir kıyaslama falan... küçük bazlı mp3 playerda buldum ama bunlarda yok. Kavgadan aşk doğar bizde yararlanırdık ucundan ucundan... :)

sözün kısası comodore inanılmaz özelliklere sahip baktığında. senden birkaç bilgi daha taleb ediyorum baba. Şimdi bu cihazda rahatlıkla data taşıyabiliyosun de mi ek prgrama gerek duymadan? her pc ye uyumlu mu?(harddisk olarak mı goruyo, programını mı yüklemek lazım?) müzik çalarken shuffle falan yaptığında bekletiyor mu? lazım değil ama radyosu var mı? data aktarım hızı nasıl? aklıma geldikçe izninle sormaya devam edicem :))

• teşekkür ederim Tauron,

fiyat olarak yaklaşamadığım için nedir nasıldır hiç bakmamıştım. Durum öyle olunca inceleme listeme alayım bakalım. 99 gün olayı neden daha önce gözüme çarpmadı :(

Abi comodore ile kardeş oldum sayende. tşk ederim sanada nrenda,

Belirttiğine göre de saat olarak baya bir performanslı alet. En uygun zamanımda ziyarete gideceğim kendilerinide.

Bügün kafa kalmadı zaten işlerden :( yarın ola hayrola artık...
  • güzel alet şu commodore pmc30 ya. bugün işe gidip dönerken FATES WARNING- Live In Athens i bitirdim. Konserin müthişliğinden mi bahsetsem yoksa cihazın o atmosferi nasıl yaşattığından mı bahsetsem bilemiyorum. O yüzden vazgeçtim boşver.
  • :):):) aga sen zaten sonunda benide commodorecu yapıcan az kaldı. Bi gorsem aleti dayanamayıp alıcam gibime geliyo :)

quote:

Orjinalden alıntı: nrenda

güzel alet şu commodore pmc30 ya. bugün işe gidip dönerken FATES WARNING- Live In Athens i bitirdim. Konserin müthişliğinden mi bahsetsem yoksa cihazın o atmosferi nasıl yaşattığından mı bahsetsem bilemiyorum. O yüzden vazgeçtim boşver.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.