Şimdi Ara

MP3 TAG Bilgileri Düzenleme Resimli Anlatım (Sanatçı, Albüm Bilgisi, Albüm Kapağı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MP3 TAG-Etiket Bilgileri Düzenleme Resimli Anlatım (Sanatçı, Albüm Bilgisi, Albüm Kapağı)

İndirdiğiniz MP3’lerin her zaman için ya reklamlı veya saçma sapan düzenlemeli halleri ile müzik zevkiniz hep kırılır, ya bunları teker teker düzenlersiniz veya silersiniz veya bu reklam ve düzensizliğe katlanırsınız.

Size çok pratik bir çözüm. Netten baktığım bir çok arkadaş çok daha uzun yollar tasarlamış ama benim için şu an en hızlı ve sağlamı budur. Aslında Winamp biraz daha yardım etse üç tık ile de hallolabilir ama şimdilik en pratiği budur.

İki program lazım sizen. Winamp ve MP3Tag. İkisi de bedava ve küçük programlar.

http://www****tag.de/en/download.html

veya

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=mp3tag&lid=3064

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MP3 TAG Bilgileri Düzenleme Resimli Anlatım (Sanatçı, Albüm Bilgisi, Albüm Kapağı)

Öncelikle müzik parçalarınızın bulunduğu klasöre sağ tıklayarak, Winamp ile çal deyin veya Winamp penceresine sürükleyin.

Daha sonra çalma listesindeki parçalarınızın hepsini mouse ise seçin ve sağ tuş ile, Gönder-Otomatik Etiketle deyin. Winamp bu parçların ID kayıt bilgilerini kısa bir süre sonra internetten indirecektir. Yanlarında Bitti kelimesi yazanlar tamamlanmış olanlarıdır, diğerlerinin kesin bilgisine ulaşamamıştır, bitenlerin ayrıca yanlarındaki kutucukları doludur.

Bilgilerin doğruluğunu parçanın üzerine tıklayarak aşağıda yazan kutudan öğrenebilirsiniz doğru ise Değişiklikleri Uygula seçeneği ile bunları MP3 dosyasının eski isimleri ile değiştirecektir. Artık ID bilgileri gerçek bilgileri ile değiştirilmiş MP3 dosyalarınız var.

Ne yazık ki Winamp ID bilgisini doğru bulduğu MP3 bilgilerini MP3 dosyasının ismi ile değiştiremiyor, sadece çalarken doğru görünüyor ama klasör içinde hala eski bilgiler. Bunu düzeltmek için MP3 Tag programına ihtiyacımız oluyor.

Resimlerdeki klavuzu takip ederek bu MP3'lerinizi programın içine sürükleyin daha sonra parçalarınızı mouse ile seçip, yukarı pencereden Etiket-Dosya Adı (etiket bilgilerini dosya adına uygula) seçeneğini seçin ve çıkan kutuya şu kodu yazın:

%track% - %artist% - %title%

Yani dosya numarası, sanatçının ismi, parça ismi. Bu kod sırasını değiştirerek kendinize uygun düzenleme de yapabilirsiniz ayrıca. Tamam seçeneğine tıkladığınız anda artık MP3 etiket bilgileri dosya isimleri ile bir oldu daha sonra Kayıt etmeyi unutmayın.

Albüm kapağı için aynı programda seçtiğiniz parçalara sağ tıklayıp, Etiketler-Kapak Ekle (yıldız simgesi) ile kapağınızın olduğu yeri ve resmi tanıtıp, Tamam deyip kayıt edin. Artık bütün seçtiğiniz MP3'lere kapaklarını otomatik olarak eklemiş oldunuz.

Winamp programı umarım ilerde başladığı işi tam olarak yapıp Id yani etiket bilgilerini otomatik olarak dosya adı ile de değiştirir ve alüm kapağını da ekler ise haylı sevabımızı alacaktır:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 8 Eylül 2012; 17:11:24 >

• Eline sağlık, iyi çalışma.

DB PowerAmp da tercih edilebilir. Ben onu kullanıyorum.
  • eline sağlık baya güzel olmuş anlatım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.