Şimdi Ara

MP3 TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mp3 çalar demek hata gerçi bu aletlere ama başlığa öyle yazdım
    Öncelikle tüm forumu okudum araştırdım hala da araştırıyorum her gün okuyorum gerek burda gerek yerli yabancı forumlarda ama sanırım tecrübesiz ve kararsız olduğumdan birşey alamadım.Hali hazırda kullandığım cihaz bozulduğu için idarelik bi 2.el cihaz alıcam(yada sıfır clip+) şuan maddi gücüm yok çok yüksek birşeyler almaya.Video izlemek benim için biraz fazla zira laptobumla oldukça çok vakit geçiriyorum ama olursa da güzel olur benim asıl önemsediğim ses kalitesi açıkçası. Kulaklığım şimdilik v-moda vibe ancak daha sonra hemşerim thetrooperdan vsonic R04IIPRO almayı düşünüyorum öneri için buna da ihtiyaç olur diye belirttim. Death thrash metal arada klasik müzik jazz ve progresif dinliyorum başka bişi dinlemiyorum bunu da belirteyim. Arasında kaldığım modellere gelince ;

sansa clip/clip+;
    microsoft zune 30gb;(zune hd değil sanırım bu ama gerek fiyatı gerek 30gb hafızası çok cazip geliyo ama ses kalitesi önemli tabiki)
    creative zen 2-4-8gb (microsd takılabildiği için problem olmaz hangisi olduğu yanlışsam düzeltin lütfen)
    creative zen x fi
    meizu m6 8 gb;
    ipod video 30-60 gb (ipod video hangi modeli oluyo bilmiyorum ama gerek burda gerek yabancı forumlarda övülmüş apple ürünlerinin çok da iyi ses kalitesi oldugunu sanmıyodum ben de kullanan yada bilen bir arkadaş açıklama yaparsa sevinirim.)

cihazlar bunlar gördüğünüz gibi fiyat limiti 150(+20) gibi bunların dışında önerebileceğiniz bildiğiniz bi cihaz varsa

teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caut -- 7 Ağustos 2010; 18:05:48 >

• burda hiç mi mp3 çalar kullanan yok yani ?
  • *creative zen'den uzak dur...
    *x-fi'yi denemedim ama beğenenler var...özellikle bass davul seslerini...
    *sansa clip+'yı da beğeniyorlar ama coğu yerde abartılıyor sesi deniyor ve flat bir sesi var diye okudum...
    *zune berbat...
    *ipod'larda kişisel eq yok ve ses çok flat metal'e gelmez(bence.touch kullandım pek bişey anlamadım müzikten bende metal dinliyorum)
    *şuan meizu m6'yı ben kullanıyorum tam metal müzik için bide dengeli bi kulaklık alırsan çok güzel olur...cowon'dan daha iyi ve iriver'a yakın bir sesi var..

***benim tavsiyem iriver spinn...kralll

• İriver'ın spin modelini bilmiyorum ama yoğun tavsiyeler üzerine T60 modelini aldım. Tam bir hayalkırıklığı. Sesi Cowondan daha iyi ama yinede oldukça kötü. İphone var. Ses bunlardan daha iyi ama yinede beğenmedim. Bunun üzerine ebay'dan sandisk sanclip, Sony A845 aldım. Sony özellikle ses konusunda oldukça iyi. Gelince deneyimlerimi yazarım
  • iriver spinn fiyatı biraz beni aşıyo bi de sanırım 4gb olanı var zira video izleyebileceğim öyle bir alet için biraz az microsd desteği var mı bilmiyorum.. meizu benim de aklımda ama ses kalitesine rağmen dayanıksız olduğunu okuyorum forumlarda üstelik servisinin de çok iyi olmadığı söyleniyo. zen xfi denedim ve beğendim hafızası da arttırılabiliyo 8gb modeli sıfır olarak malum sitelerden birinde 180 liraya satılıyo baya aşıcam kendimi onu alırken ama değeceğeni söyleyenler olursa alıcam. sansa clip için efsane yorumları geliyo ama sesini beğenmeyenler de var forumda (batman19 kişisinin yorumunu hatırlıyorum ;)

Daha fazla kişi fikir beyan etse keşke,teşekkür ederim ayhan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caut -- 7 Ağustos 2010; 23:40:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

İriver'ın spin modelini bilmiyorum ama yoğun tavsiyeler üzerine T60 modelini aldım. Tam bir hayalkırıklığı. Sesi Cowondan daha iyi ama yinede oldukça kötü. İphone var. Ses bunlardan daha iyi ama yinede beğenmedim. Bunun üzerine ebay'dan sandisk sanclip, Sony A845 aldım. Sony özellikle ses konusunda oldukça iyi. Gelince deneyimlerimi yazarım

T60 ın sesinin kötü olduğunu söylemeniz çok garip. bence ya kulağınızda problem var veya kulaklığınız yetersiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: met2505

quote:

İriver'ın spin modelini bilmiyorum ama yoğun tavsiyeler üzerine T60 modelini aldım. Tam bir hayalkırıklığı. Sesi Cowondan daha iyi ama yinede oldukça kötü. İphone var. Ses bunlardan daha iyi ama yinede beğenmedim. Bunun üzerine ebay'dan sandisk sanclip, Sony A845 aldım. Sony özellikle ses konusunda oldukça iyi. Gelince deneyimlerimi yazarım

T60 ın sesinin kötü olduğunu söylemeniz çok garip. bence ya kulağınızda problem var veya kulaklığınız yetersiz...

forumda sıkça karşılaşılan bi durum sanırım bu bi taraf kötü derken diğer bir taraf bunu garip karşılıyo =) T60'a da bakacağım teşekkür ederim

edit : t60 tipi hiç hoşuma gitmedi açıkçası ve fiyatı da hafızasına göre biraz fazla sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caut -- 8 Ağustos 2010; 10:00:02 >

• quote:

quote:

Hiçbir markanın fani değilim. Kulaklık olarak EP-630 ve Sennheiser CX-300 kullanıyorum. Zaten iyi yorumlara bakarak satın aldım. Görüşüme saygı duyacağına kulağıma ya da kulaklığına laf söylemen hiç hoş değil. Sanırım ya bir markanın fanısın ya da mesajı yazarken uyku durumundaydin.

• quote:

Orijinalden alıntı: caut

iriver spinn fiyatı biraz beni aşıyo bi de sanırım 4gb olanı var zira video izleyebileceğim öyle bir alet için biraz az microsd desteği var mı bilmiyorum.. meizu benim de aklımda ama ses kalitesine rağmen dayanıksız olduğunu okuyorum forumlarda üstelik servisinin de çok iyi olmadığı söyleniyo. zen xfi denedim ve beğendim hafızası da arttırılabiliyo 8gb modeli sıfır olarak malum sitelerden birinde 180 liraya satılıyo baya aşıcam kendimi onu alırken ama değeceğeni söyleyenler olursa alıcam. sansa clip için efsane yorumları geliyo ama sesini beğenmeyenler de var forumda (batman19 kişisinin yorumunu hatırlıyorum ;)

Daha fazla kişi fikir beyan etse keşke,teşekkür ederim ayhan.

Meizu m6'yı ses kalitesi olarak çok beğeniyorum.. ama dayanıksız ve servis kalitesinin kötü olduğuna katılmıyorum..
    Ben iki senedir meizu m6 SR 4g modelini hiç sorunsuz kullanmaktayım.. Daha sonra bir de yedek olsun diye Meizu m6 Sl 8gb modelini almıştım;onu da 14-15 aydır sorunsuz kullanıyorum.. Sadece tuş ped'i dokunmatiktir ve ses kontrolü ve enter olarak işlevi var.. (menü tuşu dokunmatik değil)
    Meizu m6 ana başlığını açan dr.alphi nickli arkadaş, meizu 6 SL modelini ilk kullanmaya başladığı zamanlar 2 defa yanlış yazılım yüklediğinden dolayı meizu'sunu ana servisten 2 defa sorunsuzca değiştirmişti.. ve dr.alphi halen 2 senedir meizu'nu sorunsuzca kullanmaktadır..
    Next&nextstar firması uydu receiver üreticisi lider büyük bir firmadır ve servisleri gayet düzgün çalışıyor..
    NEXT&NEXTSTAR ,MARKASI TÜM TÜKETİCİLER TARAFINDAN 2008-2009 YILI ALTIN ve TAVSİYE MARKASI SEÇİLMİŞTİR: ( 13.02.2009 )
    http://www.next.com.tr/default.asp?git=13&duyuru=4
    Ayrıca meizu m6 next'in kendi üretiği bir ürün değil.. orjinal meizu''dane - elec'' tarafından next&meizu markalı üretilmiş bir markadır..
    Tüm dünya da meizu m6 markası adında satılan global ve kaliteli bir markadır.. Bu modelin üretimi şu an yok.. yeni modellierini de Next getirtmiyor..
    New range of media players Mp3/Mp4 MUSIC Dane-Elec
    http://www.dane-elec.fr/index.php?option=com_content&view=article&id=12&lang=en

meizu m6'dan evvel T60 2 gb modelini kullanıyordum; halen de T60'ı elden çıkarmadım çünkü AAA kalem pille çalışan kaliteli bir mp3 player olarak türünün son örneği.. onun da ses kalitesi 1.5 volt beslemeye göre çok kalitelidir ama bir meizu m6 ile yarışacak kadar çok çok iyi bir ses tonlaması yoktur.. ayrıca kalem pille çalıştığı için kullanım ömrünün diğerlerine göre daha uzun olacağı kesin
    T60 ve Meizu m6'da aynı markanın değişik versiyonu audio chip'ler kullanılıyor.. Wolfson Bu marka audio cihip, cowon - iriver - samsung - ipod gibi playerların bir çok modelinde de kullanılıyor..

Bir de sansa clip var.. Bu mp3 player'ı da geçen yaz yeğenime hediye olarak almıştım.. tam bir f/p ürünüdür.. dezavantaj olarak browswer'ı yok bir de batarya kullanım süresi 9-10 saat.. Sansa clip'in ses kalitesi T60'la mukayese edilecek kadar güzel ama rockbox yazılımı yükleyince T60'dan çok daha kaliteli bir ses tonlamasına kavuşuyor cihaz.. Rock box yazılımı ile clip'e iyi bir eqolayzır ve bass - tiz tonlama ayarı yaparsanız meizu m6'nın ses tonlamasına yakın bir ses kalitesi elde edilebiliyor...

Daha evvel sırasıyla; creative muvo ve zen neeon 2 ** iriver H10 ** samsung T9 ve T10 ** Kısa bir süre cowon D2 ve iriver clix Phapsody 2 kullandım..
    Ayrıca Sony E - A ve S serilerini arkadaşlarımla cihaz değiştirerek rotasyonlu olarak kısa süreler kulandım.. X serisni de dinledim..
    Sonuç olarak; Benim il tercihim > Meizu m6 SL sonra da sansa clip (Rockbox)
    Bir bakıma da maddi imkanım olmasına rağmen f/p ürünlerini kullanmayı daha çok seviyorum..

• @frux

çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için zira meizuyu mediamarkt yada hepsiburada gibi yerlerde bulabildim sadece ve oralarda da hafızası 8gb olan modeller 230 lira civarındaydı ki bu da beni aşıyo ancak yorumlarınızı dikkate alarak ekim ayında maddi olarak baya baya rahatlayacağım o zaman bir adet meizu alacağım bir sorum olacak video izleme kalitesi nasıl acaba? bu arada sansa clip 4 gb sıfır ürün alıcam yaptığınız yorumların üzerine uygun fiyatli bir cihaz buldum tam şuanda. Ekim ayına kadar beni idare etsin daha sonra daha iddialı ve güzel bi cihaz alıcam başka arkadaşların da yorumlarını düşüncelerini paylaşmalarını bekliyorum =)
  • quote:

quote:

quote:

forumda sıkça karşılaşılan bi durum sanırım bu bi taraf kötü derken diğer bir taraf bunu garip karşılıyo =) T60'a da bakacağım teşekkür ederim

edit : t60 tipi hiç hoşuma gitmedi açıkçası ve fiyatı da hafızasına göre biraz fazla sanki.

forumda sıkça karşılaşılan bir durum. bir taraf tipini hiç beğenmezken diğer bir taraf çok beğendiğini söylüyor şaka bir yana tip tamamen zevk işidir ama ses kalitesi olarak çok beğenilen mp3 playerlardandır, nesli tükenmekte olan iriver ürünlerinin son efsanelerindendir...

• quote:

quote:

quote:

Hiçbir markanın fani değilim. Kulaklık olarak EP-630 ve Sennheiser CX-300 kullanıyorum. Zaten iyi yorumlara bakarak satın aldım. Görüşüme saygı duyacağına kulağıma ya da kulaklığına laf söylemen hiç hoş değil. Sanırım ya bir markanın fanısın ya da mesajı yazarken uyku durumundaydin.

size bir markanın fanı olduğunuzu söylemedim. ben de herhangi bir markanın fanı değilim. görüşünüze kesinlikle saygım sonsuz ama tam bir hayal kırıklığı lafı çok iddialı bir laftır. T60 ı hiç kullanmayan bilmeyen bir kişi sizin bu yorumunuzla üzerine kocaman bir çizgi çekebilir. bir müzik çaları yorumlarken daha hassas ifadelerle veya daha objektif bir şekilde yorumlarsanız almayı düşünen arkadaşlar için daha etkili olacaktır. son olarak T60 ın sizi memnun etmesine kulaklıklarınızın engel olduğu ve T60 ın bir kalemde çizilecek kadar kötü bir player olmadığı görüşündeyim.

• İriver e30 ve yanında creative ep630 kulaklık tavsiyemdir.180tl gibi bir fiyata ikisine de sahip olabilirsiniz.
    Ben kullanıyorum,memnunum.
    srswowhd ve flac desteği var.Kendi öntanımlı olarak gelen ekolayzır ayarları oldukça güzel.Ayrıca isteğinize göre başka ekolayzır ayarı da yapabiliyorsunuz.Ses konusunda benden kesinlikle tam not aldı.Şu ana kadar samsung,trekstor kullandım,içlerinde kesinlikle en iyisi İriver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 9 Ağustos 2010; 17:51:19 >
  • quote:

@frux

çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için zira meizuyu mediamarkt yada hepsiburada gibi yerlerde bulabildim sadece ve oralarda da hafızası 8gb olan modeller 230 lira civarındaydı ki bu da beni aşıyo ancak yorumlarınızı dikkate alarak ekim ayında maddi olarak baya baya rahatlayacağım o zaman bir adet meizu alacağım bir sorum olacak video izleme kalitesi nasıl acaba? bu arada sansa clip 4 gb sıfır ürün alıcam yaptığınız yorumların üzerine uygun fiyatli bir cihaz buldum tam şuanda. Ekim ayına kadar beni idare etsin daha sonra daha iddialı ve güzel bi cihaz alıcam başka arkadaşların da yorumlarını düşüncelerini paylaşmalarını bekliyorum =)

meizu ses kalitesi olarak çok iyi.cowon'dan daha da iyi.iriver spinn'le kafa kafaya yarışabilir bence
    video performansı olarak bişey bekleme ortalama bi performansı var zaten 15 kare/sn oynatıyor bazen hareketli sahnelerde takılıyor.

• iriver spinn'nin 8 gbden daha yüksek olanı varmı yada arttırılabilir hafıza özelliği?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jern

iriver spinn'nin 8 gbden daha yüksek olanı varmı yada arttırılabilir hafıza özelliği?

8'den yukarısı yok bildiğim kadarıyla.

hafızası da arttırılamıyor...
  • peki sence iriver e200'le spinni kıyaslarsak aralarında bi fark varmıdır ses kalitesi ve yüksekliği açısından.e200 daha hoş tasarımımı dokunmatik sevmiyorum ztn spinnde kulaklık girişi yandan kullanımıda hoşuma gitmedi.e200 buldum sahibindende 16 gb arttırılabilir hafıza seçeneğide var fiyatı 350 lira eğer spinn kadar iyi ise alamayı düşünüyorum.metal müzik içim en iyisi iriver diyorlar artık bir iriver alacağız
  • ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.