Şimdi Ara

MP3 , VMA ya da flac kayıt makinadan makinaya kopyalandıkca kalite kaybı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bildiğiniz gibi JPEG resimler ve diğer formatlardaki resimler kopyalandıkca kaliteden ödün verirler.
    Bu durum MP3 ve diğer müzik formatlarında da böyle midir..?

Soruş sebebim, yeni aldığım Sony X serisi için 30 GB a yakın şarkı aktaracağım. master cd lerden mi, yoksa çok iyi düzenlediğim 3. pc mden mi alsam..?

Soru: tekrarlayan aktarımlar şarkı için kayıp mıdır..?

dostlukla.

• İlginç bir soru hakikaten..
    Aynen kopyalandığı takdirde kalite kaybı olacağını sanmıyorum..
    Bakalım bilenler ne diyecekler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: laplacem

Merhaba, bildiğiniz gibi JPEG resimler ve diğer formatlardaki resimler kopyalandıkca kaliteden ödün verirler.

Soruş sebebim, yeni aldığım Sony X serisi için 30 GB a yakın şarkı aktaracağım. master cd lerden mi, yoksa çok iyi düzenlediğim 3. pc mden mi alsam..?

dostlukla.

kaliteye hiçbir şey olmaz ayrıca başka bir pc den başka bir pc'ye jpeg resimler kopyalandığında kayıp olur diyorsun ? ilk defa senden duyuyorum böyle bir şey olmaz arkadaşım nerden çıkardın bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Merhaba, bildiğiniz gibi JPEG resimler ve diğer formatlardaki resimler kopyalandıkca kaliteden ödün verirler.

dostlukla.

kaliteye hiçbir şey olmaz ayrıca başka bir pc den başka bir pc'ye jpeg resimler kopyalandığında kayıp olur diyorsun ? ilk defa senden duyuyorum böyle bir şey olmaz arkadaşım nerden çıkardın bunu

:) Bu bilinen bir şeydir. Bu yüzden RAW kayıt formatı kullanır kaliteli makinalar. Bu, bir bakıma eski negatif film kabul edilebilir.Onu saklarsınız. (master kayıt o olur).
    RAW olmayan kayıtlar sürekli kopyalandıkca ayrıntı yitirirler.Depolamada RAW olarak saklanır datalar.

• jpeg zaten kayıplı bir format ama atıyorum bir jpeg resmi C: dizininden D: dizinine kopyalayıncadamı kayıp olur demek istiyorsun sen ? Mp3 yada diğer audio dosyalarında böyle bir kayıp olmaz şimdiye kadar ne duydum ne gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 11 Ekim 2010; 13:25:38 >
  • Aynı bilgisayarda dizin değişiminden söz etmiyorum.Cihazdan cihaza kayıt..
    Mesela benim PC mden Flash belleğe aldım sonra başka PC ye aktardım ve takiben MP3 çalara aktardım.Burada kayıp söz konusu oluyor mu sorumun ana fikri..Resim formatlarında kesinlikle oluyor.

Dostlukla.
  • quote:

Aynı bilgisayarda dizin değişiminden söz etmiyorum.Cihazdan cihaza kayıt..
    Mesela benim PC mden Flash belleğe aldım sonra başka PC ye aktardım ve takiben MP3 çalara aktardım.Burada kayıp söz konusu oluyor mu sorumun ana fikri..Resim formatlarında kesinlikle oluyor.

Dostlukla.

hocam iyide çelişki var flash disk ile hdd'in başka bir dizinine yapılan kopyalama işleminin birbirinden farkını açıklarmısın lütfen ? dizin değişiminden söz etmiyorum demişsiniz ama flash ile hdd'nin farklı dizinine yapılan işlemde copy/paste tekniği değilmidir ? Audio dosyaları için konuşuyorsak eğer hayır fark olmuyor , şimdi burda bir soru da çıkıveriyor , Resim dosyalarında kalitede değişim olurken , audio dosyalarında neden olmuyor ? bu arada resimlerde kopyalama esnasında kalitenin düştüğünü söylüyorsunuz bunun için bir kaynak verebilirmisiniz merak ettim bununla ilgili internette bi karşılaştırma var mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PC içinde gerçekten ayrı hard diskler varsa dediğiniz doğru, ancak yalancı bölünmüş disklerde kayıt farketmez sanıyorum.

Fotoğrafçılıkla amatörce uğraştığım için bu knuda çok yazı okumuştum.
    Her açıp kapattığınızda ve bir yerden bir yere naklederek hep mevcuda sıkıştırma uygulanıyor ve tavuğun suyunun suyu oluyor.
    Belki birkaç bin (!) kayıt sonrasında resim iyice flulaşabilecek.
    :)) bu sadece benim anlatımım.

RAW ve JPEG olarak google fotoğraf sitelerinde çok yazı bulunabilir.
    Bir örnek gösterebileceğim, ama daha profesyonel makalaler de var.

http://www.chip.com.tr/konu/gorsel-formatlari-hangisi-jpg-nin-en-buyuk-avantaji-ve-dezavantaji_22897_3.html

JPEG: çok kayıplı olması, JPG'yi sanat için uygunsuz kılıyor. Kalitedeki kayıp yüzünden pek tercih edilmiyor. Ayrıca her düzenleme ve kayıt işleminde görsel, kalitesinden bir şeyler daha yitiriyor. Keskinliğini kaybetmesi ve bulanıklaşması, fotoğraf sanatçılarının fotoğrafları için pek istemediği bir şey.

.

• yorumlar güzel ve faydalı
  • Yanıt gelmemiş. Mp3 dosyalarda tekrarlı kopyalarda kayıp olur mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine ben cevap vereyim :))

hiçbir şekilde kayıp olmaz , bunu bu sefer şöyle açıklayım bir notepad açıp içine yazılar yazdınız kaydettiniz , ve bunu gidip başka bir pc'de açtınız baktınız orjinaline göre yazsılar daha silik çıkıyormu ? hayır ! müzik dosyaların da da hiçbir kayıp olmaz kopyalamak ile ...

ayrıca sizin yukarda örnek verdiğiniz şey farklı dikkatli okuyun ;

quote:

Ayrıca her düzenleme ve kayıt işleminde görsel, kalitesinden bir şeyler daha yitiriyor. Keskinliğini kaybetmesi ve bulanıklaşması

denmiş

jpeg resmi açıp düzenleyip kaydederseniz evet kayıp olur , ancak diyelim ki fotoğraf makinenizdeki sd kart çıkarıp sd card okuyucuya koyup resimleri pc ye copy- paste yaparken hiçbir kayıp olmaz , olması mümkün değil

yukarda verdiğiniz örnekte düzenleyip kayıt etmekten bahsetmiş o farklı onda kayıp olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 4 Mart 2013; 16:04:42 >

• benim bildiğim video formatlarında taşıma esnasında kayıp oluyor ama ses formatlarında böyle bir şey olacağını sanmıyorum
  • taşırken, kopyalarken kayıp olmaz. editörle açıp düzenleyip kaydettiğinde kayıp olur. bütün kayıplı formatlar için böyledir.
  • çok ilginç bir konu olmuş, keşke daha fazla bilgi gelse de okusak
    benim yorumum değişme olmayacağı yönünde. zira dijital ortama saklanmış veriler(hdd hariç*) en nihayetinde 0 ve 1 lerden oluşur. bu ascii kodlarının copy/paste olayında değişmesi ikmansız gibidir.
    *hdd mekanik olduğu için herhangi bir sarsıntıda kutupların yön değiştirme olasılığı vardır. bu da 0 yerine 1 yazma ihtimalini doğurur.
  • ali-candan evet bende kopyalama esnasında videolarda kayıp olduğunu duymuştum ama ses formatlarını bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilent -- 15 Mart 2013; 16:14:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.