Windows xp cd sinden xp yi tekrar yüklemek istedim başlangıcta cd den boot edip yüklemeye başladm sonra son ayarlar kaydediliyo derken "page fault in nonpaged area" diye bi mavi ekran hatası verip durdurdu. Bilgisayarı yeniden actım kur yeniden başlatılıyor deyip tekrar yükleme ekranına geliyor ve yine yüklemenin sonuna dogru aynı hatayı veriyor. Dos tan format atıp herşeyi tekrar yüklemeye çalıştım ama bu sefer dos a giremiyorm f8 e bastıgımda sadece bi boot menusu cıkıyo. Başka bi bilgisayardan dos başlangıc disketi hazırladı ama bu sefer de sadece a: ı görüyo c: yi görmüyo.. Nedir bu??
Dostum başlangıç disketleri ntfs formatını görmez. hdd senin ntfs ile formatlanmış. Önce xp cd si ile aç. makineye bi güzel format at (fat32 olsun 98 de kuarabilirsin aynı anda, dos' da görünür) sonra kur istediğini. 98 kuracaksan önce 98 sonra xp kurulur.
Aynen öyle benimde başıma gelmişti. NTFS olduğunda başlangıç disketinden görmez. İlk önce XP cdsini tak. FAT32 ile biçimlendir. Daha sonra XP kuracaksan devam et. Yok 98 kuracaksan FAT32 ile biçimlendirdikten sonra bilgisayarı yeniden başlat ve başlangıç disketi yada Bootlu win98 cdsiyle kurmaya devam et. Saygılar...
işte sorun da burda zaten.. xp cd sini taktıgımda hiçbişekilde biçimlendireyim mi diye sormuyo ya da hazırlanıyor işte dosyalar kopyalanıyor bile demiyor.. Direk kur a giriyo 39 dk kaldı falan diye başlıyo..
dostum bu benimde başıma her seferinde geliyo ben sonunda hdd fat32 ye ceviridim kafam bozulunca win98 cd takıyolm her işimi ordan yapıyom sende yatığın zaman kesinlikle hdd fat32 yap bak gerçekten işler yoluna ozaman girer salak 98 tanımıyo ntnin fat sistemini xp cdside dedğin sorunları yapıyo anlican windows kurmak baya zahmetli sana kolay gelsin
bilgisayara format atmayı başardım ancak,
win xp cd sini takıyorum. C diskim ntfs diyo. tamam. ama fat32 olarak biçimlendirmek için bi seçenek yok!! ntfs olarak biçimlendirme ve oldugu gibi bırakma var olmuyo olmuyo!!
hocam bence fdisk çek 98se startup disketiyle başlat dos oaln bölümü sil(varsa) sonra dos olmayan bölümü sil(ntfs) bölümleri tekrar oluştur ve formatla sonra rahatlıkla windows kurabilirsin
98cd'si ile başlatıp 98 kur seçeneğine gir. kur sistemi fat32'ye çevirecektir
bir tane partition magic boot disketi oluştur disketten aç sonra orada partition seceneklerinde istedigini yapp...low format atarsan cok daha saglıklı olur..... bad sector bile varsa onaracaktır....sora kur windowsunu...
quote:
Orjinalden alıntı: Zo6
bilgisayara format atmayı başardım ancak,
win xp cd sini takıyorum. C diskim ntfs diyo. tamam. ama fat32 olarak biçimlendirmek için bi seçenek yok!! ntfs olarak biçimlendirme ve oldugu gibi bırakma var olmuyo olmuyo!!
diskindeki bütün böLümLeri siL XP setuptan. "C" iLe böLüm oLu$tur ekranına geLip 20000 MB böLüm seç, göreceksin ki fat32 formatLama çıkacak. iLk böLümü 20 GB tan büyük verirsen bazen XP setup Fat oLarak formatLamıyor HDD yi...
98 se cd sinden format attım ve fat32 ye çevirdim nihayet ama yine aynı hatayı vermeye devam ediyo!! opengl32.dll yi yükleyemedi page fault in nonpaged area hatası filan gibi bişey.. atayım mı bu bilgisayarı napym acaba xp cd si mi bozuk?
bi de şöle bi olay var 98 se cd sinden format attıktan sonra ölece kalıyo siyah ekranda yarım saat bekledim değişmedi sonra reset attım herşey normaldi.. sonra da xp yi yüklemeye çalıştım yukardaki hatayı verdi..
Bence de low level format at. Sonra adam gibi bir cd ile duzenli sekilde tekrar kur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme