Şimdi Ara

MS OLAYINI BİRİSİ ANLATABİLİRMİİ ? 1ms 5 ms farkı ne !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konunun başlığında belirttiğim gibi 1ms ile 5 ms olsun farkları nedir yani hangisi iyidir ,
    artı oyun için hangisi tercih edilebilir teşekkürler ...

• Ms monitördeki 1 pixel in renk değiştirme süresidir. Milisaniyeyi ifade eder. 1 saniye 1000ms dir.
    Monitörlerde verilen 1 Ms 5ms değerleri genelde aksi belirtilmedikce Grey to Grey yani Gri renkten Gri renge geçiş süresidir.
    Bazılarında 5ms (1ms GTG) diye ayrıca belirtilir. 1ms daha iyidir. Bazı monitörlerde bunun ayarıda vardır. 5ms demiştir ama
    1ms ye siz ayarlaya bilirsiniz. Bütün bunları saniyenin 1000 de 1 i gibi bir zamanda biz fark edemiyeceğimiz için çok fazla önemi yoktur.

Önemli olan ekranın 60-144hz arası yineleme hızıdır. Genelde monitörler 60-75hz arasındadır.
    144hz monitörü oyunlarda sağlıklı kullanmak için Burada ekran kartıda devreye giriyor ekran kartınızın ve monitörünüzün Nvidia G-Sync desteklemesi önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gonuldagi

Ms monitördeki 1 pixel in renk değiştirme süresidir. Milisaniyeyi ifade eder. 1 saniye 1000ms dir.
    Monitörlerde verilen 1 Ms 5ms değerleri genelde aksi belirtilmedikce Grey to Grey yani Gri renkten Gri renge geçiş süresidir.
    Bazılarında 5ms (1ms GTG) diye ayrıca belirtilir. 1ms daha iyidir. Bazı monitörlerde bunun ayarıda vardır. 5ms demiştir ama
    1ms ye siz ayarlaya bilirsiniz. Bütün bunları saniyenin 1000 de 1 i gibi bir zamanda biz fark edemiyeceğimiz için çok fazla önemi yoktur.

Önemli olan ekranın 60-144hz arası yineleme hızıdır. Genelde monitörler 60-75hz arasındadır.
    144hz monitörü oyunlarda sağlıklı kullanmak için Burada ekran kartıda devreye giriyor ekran kartınızın ve monitörünüzün Nvidia G-Sync desteklemesi önemlidir.

Cok tesekkurler kardesim yani bi fps oyunu icin ekran karti ve monitorun tumlesmesi lazim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gonuldagi kullanıcısına yanıt
    Yazdıkların "ekran kartınızın ve monitörünüzün Nvidia G-Sync desteklemesi önemlidir" kısmı dışındakiler doğru. Böyle bir şart yok. Şart olsaydı, 120 veya 144 hz monitör kullanmak için Nvidia kart gerekirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Yazdıkların "ekran kartınızın ve monitörünüzün Nvidia G-Sync desteklemesi önemlidir" kısmı dışındakiler doğru. Böyle bir şart yok. Şart olsaydı, 120 veya 144 hz monitör kullanmak için Nvidia kart gerekirdi.

aynen öyle.Bende okurken yok öyle bi dünya dedim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaymekHoldem

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

aynen öyle.Bende okurken yok öyle bi dünya dedim :D

Başta belirteyim yanlış anlamış olabilirsiniz hiç yok diyemezsiniz. Evet AMD ekran kartıylada 144hz monitör kullanabilirsiniz.
    Ama boşa para vermeye benzer yıllarca verdiğimiz paralar gibi. Detayını okuyup araştırıp öğrenin şayet söz sahibi olmak istiyorsanız.

Evet şuan için söylüyorum AMD bu konuda bir duyuru yapmadığı için söylüyorum Nvidia G-sync teknolojisi bir devrimdir.
    Benim dediğim 2014 teknolojisidr daha bu monitörler bile tam olarak piyasaya çıkmadı.

Nvidia G-sync sayesinde ekranımızda ekranımız ister 60hz ister 144hz olsun donmaya yakın görüntüler kırılma yırtılma bozulma olmayacak
    görüntü yağ gibi akacak konsollarda olduğu gibi. Mesele 144hz 60hz meselesi değil. G-sync monitörü 144hz de çalıştıracak demiyorum tam tersini diyorum
    monitör 144hz çalışırken 30hz görüntü gelirse ekran kartından ne olacak V-Sync bu işi biraz çözüyordu. İşte bu AMd de henüz yok. işte nvidia-Gsync
    30hz görüntü verebiliyorsa monitörü 30hz e indirecek mesele bu. Bunuda ters anlamayın belki bende sürçü lisan etmiş ola bilirim ama artık Nvidia G-sync teknolojisi
    bir devrim ve bu AMD tarafında yok. Malesef Nvidia bu teknolojiyle Oyuncu monitörü piyasasınıda neredeyse ele geçiriyor. Ama bu böyle gitmez mutlak AMD de birşeyler yapar
    Sonra Monitörlerde G-Sync standart haline gelir.

İşin özüde ne biliyormusunuz Display port. Nvidia monitöre bir kart ilave ederek ve display port un özellikleri sayesinde monitöre ekran kartı sinyali ile bios ayarı yapıyor diyelim.

Ve bu teknoloji malesef şuan sadece Nvidia da var fiyat $100 dendi 299$ a kadar çıktı her monitörede olmuyor kendinde takılı olanlar olacak takıla bilirler olcak vs vs.
    AMD kart kullanınca bu çalışmayacak.

Akşama kadar millete monitör tavsiye ediyorsunuz bu mesele çok önemli öğrenin. Okuma yazma bilmiyorsanız gelin öğretiyim hahaha şaka şaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 21 Mayıs 2014; 7:39:12 >

• quote:

Okuma yazma bilmiyorsanız gelin öğretiyim hahaha şaka şaka

Bakıyorum da, düzgünce cevap yazmak yerine edepsizlik etmeyi tercih etmişsin.

Geçen biri 280'in 760'tan üstün olduğunu güya ispatlamak için AMD'nin verilerini kullanarak rezil olmuştu. Senin yaptığının da onunkinden farkı yok. Ama bu AMD değil. O Nvidia, o başka. Nvidia bi video yayınladı ya, yetti her şeye değil mi?

Fanatiklik, sadece kişinin kendi çabasıyla düzelebilen, dışarıdan müdehaleyle düzelmeyen garip bi hastalık. Bi öğrenemediniz kullanıcı incelemesi olmayan ürün hakkında böyle atıp-tutmamanız gerektiğini. İşten anlamayıpta iki üstteki mesajı okuyan da, 120-144 hz monitör kullanmak için Nvidia kartın şart olduğunu, AMD kartla 60 hz'in üzerine çıkılamayacağını sanacak nerdeyse.

Burdan da birisi alıp kullanır ve o kişi de Nvidia'yı teyit eder, o zaman yaz-çiz istediğin kadar. Neymiş efendim? Nvidia bi teknoloji geliştirmiş. Şöyle böyle özellikleri varmış. Hede hede, hödö hödö.

Bir de 2013'te duyurulan özellikte 2014 teknolojisi oluyor, nasıl işse.

quote:

Akşama kadar millete monitör tavsiye ediyorsunuz bu mesele çok önemli öğrenin.

Araştırmışmış. Bi tek senin haberin var da başka kimsenin bundan haberi yokmuş gibi yazmışsın. Hehe. Ben de sayende öğrendim zaten. Sen olmasan beni kim aydınlatacaktı?
    Açtığım konuyu beğenmiyorsan veya yetersiz görüyorsan, daha iyisini sen yap, görelim. Böyle işkembeden sallamakla olmaz bu işler. "Âyinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" hesabı, lafla değil, icraatla gel...

ÖZETLE: Kimsenin G-Sync'i reddettiği falan yok. Çıkar, incelemeleri yapılır. Eksi ve artı yönleri ortaya çıkar. Ondan sonra oturur üzerinde konuşuruz. Daha çıkmayan bir şeyin bu denli körü körüne savunulmasına anlama veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 21 Mayıs 2014; 11:21:44 >

• @böcekgrafik

Bunun içinmi istiyorordun mesaj silmeyi sildirmeyi kepaze olunca silinmiş bütün mesajlar. Eklemeler yapılmış.

Şahsiyetin ortaya çıktı takipteyim çok yakalarsam pis dalacam. Burada hakaret içermeyen bir mesajın silinmesi edepsizliktir.
    Zaten öyle bir mesaj gönderilemiyor.
    Bunu eğer bir yönetici yapıyorsa veya belli kişilere böyle bir hak veriyorsa edepsizliğin alasını yöneciti yapıyordur.

Sen çıkınca + - ye bak onu sana inşallah ben gösterecem
    DH da çıkınca +- ne bakar.

Böyle bir adaletsizliğe sözlenecek söz Allah belanızı versin.

Silinenlerin fotografını çektim silen yönecitici hangi vicdanla sildi. Niye bilerek insanlara cehalet aşılıyorsunuz.
    Bunu bildiğim içinde 10 yıldır burdaysam 7-8 yıldır senden başka kimseyle tartışmadım.

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyülazim.

quote:

@böcekgrafik

Ben şart abi mutlaka Nvidia kartın olacak yoksa monitör çalışmicak diyeyim bari bilerek suçlu olayım aynı senin yaptığın gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 21 Mayıs 2014; 13:04:10 >

• gonuldagi kullanıcısına yanıt
    İçinde kısaltma küfür yazdığın mesajı şikâyet ettim ve sen de ceza aldın. Efendice yazsan, şikâyet edecek mesaj olmazdı, şikâyet etsem bile ceza unsuru olmazdı. Yazdığın mesajdan dolayı pişman olmak yerine şimdi de yöneticilere sallamaya başladın. Bravo. O mesajla birlikte benim mesajlar da kaynamış arada. Yukarıdaki mesaja yaptığım eklemeler ise yeni bir şey değil, silinen mesajlardaki bazı kısımlardı.

12:46'da üstteki mesajı yazmışsın. Ne alıntı var, ne de haberdâr etme. Konuya bakmasam görmeyecektim. Öyle yaptın ki mesajı görmeyeyim ve tek taraflı sallayabilesin. Kendince uyanıklık yaptın demek.

Dalacakmış. Akşam akşam iyi güldüm. Ne +'sı, ne -'si?

Ağzını bozmadan yazmayı beceremiyorsun, ceza alınca da ağlıyorsun. Bari Allah'ın adını ağzına alma. Onu ağzına alacaksan da ağzını temiz tut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 22 Mayıs 2014; 8:52:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.