1 - ppi değeri düşük 2 - Parlaklık düşük 300 cd/m² 3 - Displayport 1.4 yok 4 - HDR400 yok olsada 300 cd/m² le sıfır etki yapar (HDR Ready nedir) 5 - Ghosting var 6 - Max tepki süresi 19,2 ms 7 - Yatay görüş açısı kötü (IPS te bu olamaz) 8 - Dikey görüş açısı kötü (hadi bunu geçelim çoğunda kötü) 9 - Yazı kalitesi düşük 10 - 144hz 8bit < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 27 Aralık 2020; 23:16:11 > |
MSI 27' OPTIX MAG274R 2298 TL (2. sayfa)
-
-
monitör kolay kolay değiştirilmez uzun süre kullanılır, bu saatten sonra 27" fullhd' ye bu kadar para verilmez...
-
Yani şimdi bizim oturup günlerce derinlemesine araştırmalar yapmamız lazım:)
Birde benim anlamadığım yüzbinlerce takipçisi olan kanallar inceliyor övüyor ancak foruma gelince işin rengi değişiyor.
Geçende incehesap indiriminde bir hevesle" Asus TUF Gaming VG249Q1R" aldım gel görki ölü pixel ışık sızması gibi sorunlar çıktı geri iade gönderdim.
Şimdi bu msi model iyidir die düşünmeye başladım yazdıklarına bakılırsa haklılık payın var ancak kullanıcılar olarak bir yerden sonra bizimde sinirlerimiz bozulmaya başlıyor.
27 inç baz alırsak değil 2k 4k olması gerektiğini düşünenler var ki bende mantıklı buluyorum ancak bu defa bu ekrana görüntü verecek ekran kartına para yok.
Bütçesi düşük olanlara en azından msi yine diğer ürünlere göre bir şeyler yapmış kasa kalitesine kadar herşey iyi duruyor.
Açıkçası monitör konusunda hevesim kırıldı ölü pixelden bir ton detaylara kadar seçimi en zor olan bileşen.
-
hocam curvedlarda baş ağrısı yaptığını okumuştum, sizde de oldu mu öyle bi durum?
-
Hocam ben ölü piksel nedeniyle 1 saat kullanıp geri gönderdim.
Kullanma fırsatım olmadı.
Göz eğriliğe alışınca sorun olmaz diye düşünüyorum.
-
Anladım hocam, teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
32 inç monster var 2600 liraya, o daha mantıklı olmuyor mu ? 1ms 2k 165hz ...
-
MAG322CQR - Bir aydır güzelce takılıyoruz. Bugün de Black friday kampanyası onaylandı.250₺ para iadesi gelecek, MSI'dan.
-
Ne kadara almıştınız hocam,aynı ürün itopyaya da şuan 3299 TL den satışta. -
Amazon'nun kasım kampanyasından 3050₺ 'ye almıştım.
-
2800 e gelmiş çok iyi :) oyun ve steam da dahil olunca 2500 civarı desek yeridir -
quote:
Orijinalden alıntı: -BUR@K-MAG322CQR - Bir aydır güzelce takılıyoruz. Bugün de Black friday kampanyası onaylandı.250₺ para iadesi gelecek, MSI'dan.
Hocam bende de MAG271CQR var oyunlarda bazı yerlerde ekranda titreme oluyor mu sizde?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 28 Aralık 2020; 21:46:39 > -
MSI benim alacağım bir marka değil. Yıllardan beri her dandik malı kırmızı siyaha boya, zevksiz müteahhitler gibi de ledlerle göz boya ve çocuklara kakala. Başka yaptıkları bir şey yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
WDL, CP2077, RDR2'de denedim bir sorun olmadı.
-
Güncel fiyatlarına bakınca dediğine yakın bir maliyet çıkıyor. AC serisini ve WD2 hoşuma gittiği için maliyeti cezbetti :D Normalde 32" kavisli ekran aklımda yoktu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyener1 - ppi değeri düşük
2 - Parlaklık düşük 300 cd/m²
3 - Displayport 1.4 yok
4 - HDR400 yok olsada 300 cd/m² le sıfır etki yapar (HDR Ready nedir)
5 - Ghosting var
6 - Max tepki süresi 19,2 ms
7 - Yatay görüş açısı kötü (IPS te bu olamaz)
8 - Dikey görüş açısı kötü (hadi bunu geçelim çoğunda kötü)
9 - Yazı kalitesi düşük
10 - 144hz 8bit
Parlaklık 400cd olsa bence gayet iyi monitör.
Max ms 19 bu bilgiye nereden ulaştınız her yere baktım bulamadım. Söyler misiniz?
SRGB 132 bence çok iyi.
PPİ degeri 91 olmalıydı bence de 81 ppi yine belki iş görecektir.
Rakipleri AOC 27g2u , viewsonic xg2705 ile aynı fiyattalar ama özellik olarak hepsinden iyi. Bu fiyata bu monitörü almayacaklar da hangi monitörü alacaklar? Alınmaz yazıyorsanız, başka monitörü alın diye öneri olarak yazarsanız daha iyi olur. İnsanlar monitör almak istiyorlar. Alternatif yoksa 1080p için piyasadaki bence en iyi monitör. gerçek 8 bit. Diger saydıgım rakipleri 6bit+frc.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 1 Ocak 2021; 0:15:44 >
-
HDR400 hiç bir işe yaramaz... ve sadece bir balondur.
HDR işe yaraması için HDR600 den başlayın, o bile HDR1000 yanında 'etkisiz' ya da kısıtlı denilebilir.
FreeSync'e de kanmayın, adam akıllı olacaksa G-Sync den şaşmayın... *tavsiye
-
https://www.epey.com/monitor/lg-ultragear-27gl650f-b.html
O zaman bu monitör daha iyi doğrumu anladık?
-
hayır hdr10 da işe yaramaz hepsi kandırmaca
https://displayhdr.org/general/not-all-hdr-is-created-equal//
bende eksik yamışım şimdi fark ettim, ves sertifikalı displayhdr logosuna dikkat edin.
Eğer markası MSİ olacak sa illa o zaman şunlar HDR DisplayHDR 600'lü...
MSI Creator PS321URV 32' ips
MSI Creator PS321QR 32' ips
MSI Prestige PS341WU 34' ips (nano ips /ah-ips)
başka marka
Samsung C27HG70 27' (VA) VA tavsiye etmem
Dell Ultrathin S2719DC 27' ips
Philips Momentum 326M6VJRMB 31,5' va
kaliteli monitörler bu kıssas da 400€ civarında fiyatta.
PC oluştururken bütçenizi iyi hesap edin ve en azından işlemci ve ekran kartı vesaire kadar önemli olan monitörü de hesabınıza katın.
Sonra işlemci ve ekran kartı Ferrari ama Opel Monitörle hiç etmeyin harcadığınız paraları...
bütün SDR Monitörler HDR-400'ü zaten kapsıyor HDR-400 bir Balondur!
AMD Freesync 400 cd/m2 den başlayan herhangi bir 120Hz lere verilen bir balondur. Yani HDR değildir!
G-Sync (Gsync-Sertifikalı değil!) HDR-1000 klasmanında FALD (384 Zone) demektir. 10Bit Panel (8Bit Fram Control)
'Essah' g-sync olunca ondan fiyatları da ona göredir!
vesselam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X