SSRİ Antideprasan Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
Dostlar uzun yıllardır paxil 20 mg kullanıyorum.
İyi etkileri yıllarca çözülmeyen ishal sorunumu çözdü
Okb ve sürekli agresif halimi düzelti.
Sosyal fobide çok iyi geldi.
Zayıf birisiydim iştahıımı düzeltti ve orantılı kilo aldım.
Bu tür alanlar'da %80 kadar başarı gösterdi.
Ancak yani etki olarak tanıştığım insanın ismini unutmak olsun veya bir şeyi daha önce hatırlarken sonradan hatırlayamama gibi bazı hafıza sorunları oluşuyor sürekli.
Ve beni mayışık yapıyor buda verimsiz biri olmakla birlikte sürekli uyuyasım geliyor.
Deprasyon konusunda majör'den çıkardı beni ama normal deprasyondan çıkamıyorum.
Şöyle ki bir çok şey keyif vermiyor.
İçimden harekete geçmek için herhangi bir motivasyon oluşturmuyor.
Sizce bu durum dozun düşük olmasından kaynaklı olabilir mi?
Mesala adım adım 30mg 40mg hadi olsun 100mg kadar çıkarsa doktor yaşam sevinci ve işlevsel biri olabilir miyim?
Doğru doz deprasyonu tamamen kaldırıp insanı işlevsel yapar mı? Doğru doz ile hafifte olsun mutlu olabilir miyiz hayatta?
Ek olarak dehb için ritalin de kullanıyorum. Ritalin cılız bir öfori etkisi ile anlık mutlu hissetirse'de etkisi bittiğinde geriye daha huzursuz bir ruh hali bırakıyor.
Xanax denedim aldığım sonuç sanki bir insanın en doğru ruh hali budur dedim.
Xanax ne sizi çok mutlu ediyor nede sizi dibe vuruyor. Kaygı iyi bastırdığı için saatlerce sizi huzurlu yapıyor.
Ancak doktorum bunlar uzun süre kullanılamaz diyor. Hatta doktor bağımlılık yapmasa ben bile iş stresinde bazen xanax veya pregabalin içerdim diyor.
Şimdi kırmızı reçete anladım onu bir ortadan kaldıralım yok sayalım kullanmıyalım.
Yeşil reçeteler sakinleştirici olduğundan gerçek huzur verse'de uzun vadede oda bağımlılık yapıyor hadi onuda geçelim.
Beyaz reçete dediğimiz SSRİ yani serotonin ilaçları'da mutlu huzur vermiyor sadece okb olsun sosyal fobi olsun en önemlisi panik atakta gerçekten başarılı diyebiliriz.
Eee nedir sorun o zaman? Üstede yazdım deprasyon! Motivasyon eksikliği yaşam sevincinin azalması.
İşin ehli birine sormak istiyorum SSRİ ilaçlar doğru dozda deprasyon için tedavi edici özelliği var mı?
Lütfen işin ehli birisi samimi ve gerçek bir bilgin versin'de hayatımıza ona göre aksiyon alalım artık.
Teşekkür ederim şimdiden.
Bisikletle ters yöne girdiğim için 1.339,00 ceza kesildi
Dostlar bir trafik polisi ile sorun yaşadık ve mahkemelik oldu.
Bu trafik polisi beni mahkemeye verirsen bende ters yoldan bisiklet sürdüğün için ceza yazarım demişti ve ben ciddiye almamıştım.
Bir kaç ay önce fark ettim ki 2021 yılında 1.339,00 ceza kesmiş ve bana tebligat 2024 ulaştığı için e devlette fark ettim ki faizi ile beraber 3.816,15 olmuş.
Ters yönden girdiğimide hatırlamıyorum ve bana cezayı keserkende bir kağıt felan'da vermemişti.
Taki trafik polisinin mahkeme verdikten sonra zoruna gitmiş olacak ki böyle bir ceza kesmiş.
Emniyet Trafik bölümüne gittim onlarda pek bir şey yapamadılar işte cimere yaz dediler 1 aydır yazdım dönüşte yok.
Şimdi bu tebligat bana yıllar sonra geliyor ve bu durum da bana bir itiraz hakı düşüyor mu?
Veya 10 15 günlük itiraz günü geçmesine rağmen tebligat bana yıllar sonra ulaştığı için itiraz hakkı düşüyor mu?
Son olarak itiraz hakkı düşüyorsa eğer sizce borcu ödeyip mi itiraz edeyim yoksa ödemeden mi itiraz edeyim?
Borcu öderim de haklı bulunmam uzun sürerse gelen paranın değeri kalmayacak bu defa.
Yön verebilen birisi varsa çok mutlu olurum.
ASUS Prime B450M-K II 1.999 TL
PHANTEKS P360A MESH TEMPERED GLASS 2036,26TL
250 TL için komşunuzun kapısını çalar mıydınız?
Başlık garip gelebilir kısa ve öz yazarak düşüncelerinizi merak ettiğimden bu konuyu açmak istedim.
Güzel bir bisikletim var ve ufak bir çocuk sitede park halinde olan bisikletimin yanına kendi ufak bisikletini yanaştırdı.
Çok geçmeden nasıl olduysa çocuğun bisikleti devrilirken benim bisikletimide devirmiş oldu ve bisikletimin 250 TL değerindeki park ayaklığı ikiye ayrıldı.
10 TL değil 20 değil hadi 100 TL bile zararım olsa komşudur der kapılarına gitmezdim.
Ve işsiz birisiyim şuan parada kazanmıyorum dolayısıyla gidip komşunun kapısını çalıp aynen burda yazdığım gibi durumu izah ettim tartışma çıkmadan komşu yapın ücreti neyse hallederiz dedi.
Bu arada bu komşumuz ile fazla samimiyetimiz yok eğer samimi komşumuz olsaydı muhtemelen 250 TL için gitmeyecektim kapılarına.
Bu arada komşunun çocuğu ağladı böyle bir durum yaşandığı için.
Bende annesine dedim ki çocuğa karışmayın hatadır olur kabahat aramayın sadece ikaz edin dedim.
Ayrıca park ayaklığının ücreti içinde ısrar etmiyorum sizin vicdanınıza bırakıyorum dedim.
Dostlar olması gereken bumuydu sizce?
Siz olsanız ne yapardınız?
Yorum yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Sitedeki yavru kediler
Arkadaşlar bu kediler oturduğumuz sitenin içinde bir kutuya konulmuş ve sonra park gibi bir alana kapıcı götürüp bırakacakmış.
O ara baktım sitedeki çocuklar yavru kedileri rahat bırakmıyor direkt yavru kedileri ve annesini evin balkonuna aldım.
Bende bakamıyacağım için size sormak istediğim site izin vermediği için park gibi bir yere bırakmak mı mantıklı olur yoksa hayvan barınağını arayıp onlara teslim etmek mi doğru olur?
Şimdiden tşk ederim.
Kırmızı reçete ilaç hakkında
Bir sağlıkçı bakarsa çok memnun olurum.
Nisan 4'de iki kutu kırmızı reçeteli ilaç yazdı doktorum ve günde 2 adet kullanım için.
İlacım bu ayın 3'de bitecek.
İlacı tekrar yazmak için illa ki bitim günümü gelmesi lazım yoksa ilacın bitimine 2-3 gün kalada yazdırabiliyor muyuz?
Ara hafta sonu giriyor ve hafta sonu ilaçsız kalmak istemiyorum.
Tşk ederim şimdiden.
Yusuf Güney
Allah aşkına bu adamın anlattıklarına gerçekten inanan var mı?
Telefon ekran korucu camı belası
Telefonum için darbelerden çok çizilmemesi için ilk olarak internetten cam alıp kullandım bir süre sonra kırıldı.
Daha sonra temperli cam yerine bir telefoncudan nano ekran aldım ve ortada bariz şekilde bir çizgi oluştu adama bu çizgi nedir dedim bir kaç güne geçer dedi ve geçmedi.
Meğerse çakma nano ekran kullanıyor elindeki makina sorunlu çıkarıyor nanoyu ve adam o çiziğin geçmiyeceğini bildiği halde vatandaşı kandırıyor.
Vatan teknosa mediamark gibi yerlerden gerçek nano ekran pahlı olur die tekrardan geçici olarak bir telefoncudan ucuz bir temperli cam taktırayım dedim.
Ve adam simetrik olarak takamadı ve simetrik olmadığı için benim gibi bazı insanlar da bu durum gerçekten can sıkıcı olabiliyor.
Ayrıca simetrik olsun dediğinde bazı telefoncular rahatsız olabiliyor bu durumdan.
Simetrik meselesi yüzünden paraya kıyıp mediamark gittim ve 1.149 TL (sözde indirimli) ömür boyu garantili nano ekran taktırdım en azından daha kaliteli ve bir şey olduğundan ücretsiz değişim hakkı olduğu için bu kampayanlarından faydalanayım dedim ve aldım.
Eve geldikten sonra telefona baktığım da telefonun kendi ekranı ile onların taktığı nanodan sonra bariz şekilde görüntüde kalitesi kaybı var.
Annemin cihazı amoled ve benimkisi de amoled. Aynı duvar kağıdını seçtim ve annemin cihazı sanki telefonun kendi ekranı gibi pürüssüz görünürken benimkisin de ise o netlik yok.
Anladım ki taktıkları nano ekran kalitesiz ve her iki cihazıda mediamark götürdüm ve ekranı takan şahısa dedim al bak ikiside amoled cihaz ve ikisinde arasındaki görüntüsü kalitesine bak dedim.
Bana yok efendim ikiside farklı cihazda bilmem görüntüsü bir diğerinden daha iyi olabilir de.
Adama dedim bana bak beni mal yerine sokma ikisi amoled ekran ve bariz şekil de sizin taktığınız nano ekrandan sonra cihaz da görüntü kalitesinde düşüş oluşmuş.
Adam hala olayı ton olarak algılıyor oysa ki ben ton veya parlaklık olarak değil camı taktıktan sonra cihazı kendi görüntüsü nasılsa aynı görüntüyü aynı netlikte olması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum fakat eleman olayı kavrayamadığı için ve kendi cahilliğini bilgisizliğini sanki biz cahilmişiz gibi bir şeyler anlatmaya kalkışınca hiç uzatmadan kes dedim adamı mal yerine sokma iade başlat dedim ve iade başlattım paramı geri aldım.
Sonra ne mi oldu? Bir telefoncuya gittim ve adama simetrik olarak takarsan mutlu olurum dedim ve 50 TL takdırdım.
Şaka gibi ama hem daha iyi kapladı hem simetrik oturdu. Görüntüde azda olsa kalite düşüşü var dı ama kesinlikle mediamark'a göre daha iyi görüntü verdi.
Çok uzun yazdım ama içim dökmek istedim.
Abi neden paramızı verdiğimiz zaman insanlar işini iyi yapmaz?
Simetrik olsun dediğimiz de neden bu adamın zoruna gidiyor?
Ben bunlara hiç bir anlam veremiyorum.
Anker R100 Vs Anker life note e hangisi daha iyi?
Arkadaşlar merhaba.
Anker R100 kulaklığımın şarj kutusu kaybolunca yeni ve daha iyi ses deneyimi olsun die anker life note e modelini satın aldım.
Anker life note e modeli araştırdığımda efsane kulaklık diyorlardı bassları inanılmaz felan deniyordu.
Ancak ürün elime geçti ve denediğimde bariz şekilde eski kulaklığım Anker R100'e göre hem ses yüksekliği hem de bass olarak geride kalıyor.
Ürünmü hatalı yoksa ben mi bir hata yaptıma anker life note e satın alarak?
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.504
İkinci El Bölümü Mesajları: 31
Konularının görüntülenme sayısı: 202.227 (Bu ay: 911)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.344 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar