Şimdi Ara

MSI 5850 Dikey Çizgiler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
7.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alixalix

quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Kronik ati sorunlarından biridir. Kartınızı garantiye göndermeniz gerekiyor, başka bir çözümü yok. Fanlar gelmeden kaçayım ben.

garantiye yollamanın çözeceği konusunda tereddütlerim var,evet ati kaynaklı bir sorun ve atiyi tercih ettiğime pişman olmakta üzereyim ama mevcut şartlarda alınacak kartlardan en iyisiydi ve benimde karta ihtiyacım vardı tercihimi 5850 den yana kullandım.ama şimdi kartı garantiye yollayıp o kadar beklemek hiç hoşuma gitmiyor ki düzeltebilceklerinden şüpheliyim.çünkü yazılımsal bir sorun olduğunda bahsedeilyor..

Düzeltilmiyor diye biliyorum zaten çoğu zaman yenisi ile değiştiriliyor.

• ıslemcınız ekran kartına darboğaz yapabılır,ıslemcınıze ve ramlerınıze overclock cekerek sorunu duzeltebılırsınız duzelmesse arkadasların dedıgı gıbı drıverların hepsını dene ılk olarak son drıverı yukle kı duzelme ıhtımalı bıraz daha yukselsın olmazsa son care zaten garantı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih31

ıslemcınız ekran kartına darboğaz yapabılır,ıslemcınıze ve ramlerınıze overclock cekerek sorunu duzeltebılırsınız duzelmesse arkadasların dedıgı gıbı drıverların hepsını dene ılk olarak son drıverı yukle kı duzelme ıhtımalı bıraz daha yukselsın olmazsa son care zaten garantı..

Oc ile ne alakası var? arkadaş görüntüde bozulmadan bahsediyor
  • @alixalix

Sorun masaüstünde de, örneğin internet tarayıcısı öylece açıkken ve başka bir işlem yapmıyorken de oluyor mu (çok uzun aralıklarla da olabilir)?

Bu görüntü gidişinden sonra, sanırım ekran öyle kalıyor ve sistemi yeniden başlatmak zorunda kalıyorsun. Başlattıktan sonra, "sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı" benzeri ileti içeren bir pencere çıkıyor mu, masaüstünde? Çıkıyorsa, açıklamasında ne yazıyor? İşletim sistemi olarak ne kullanıyorsun?
    Sorun üstte belirttiğim gibiyse bile, düşündüğüm durumla gene ilgisi olmayabilir. Yine de bir sormak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Ocak 2010; 3:07:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cz

@alixalix

Sorun masaüstünde de, örneğin internet tarayıcısı öylece açıkken ve başka bir işlem yapmıyorken de oluyor mu (çok uzun aralıklarla da olabilir)?

Bu görüntü gidişinden sonra, sanırım ekran öyle kalıyor ve sistemi yeniden başlatmak zorunda kalıyorsun. Başlattıktan sonra, "sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı" benzeri ileti içeren bir pencere çıkıyor mu, masaüstünde? Çıkıyorsa, açıklamasında ne yazıyor? İşletim sistemi olarak ne kullanıyorsun?
    Sorun üstte belirttiğim gibiyse bile, düşündüğüm durumla gene ilgisi olmayabilir. Yine de bir sormak istedim.

görüntüler tamamen rastgele geliyor.masa üstünde de oluyor.oyundayken de olabiliyor.film izlerken de.ekran kartının hiç yormayacak yerde de.bu görüntüler geldikten sonra sistem kitleniyor ve yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.windows 7 32bit kullanıyorum ve yeniden başlattıktan sonra bir şey gelmiyor.

• bellek sorunu bu. bende 1300 mhz e oc yapinca oluyor.rest atmadan geçmiyor. hemen olmuyor dediginiz gibi oyunda masaustunde olabiliyor. tamamen bellleklerle alakali. oc yaptiysanız düşürün bu degeri yoksa garantiye yollayin bellek arizasından kartınız degişecektir. oc ta olan sorun ise sınırları aşmanız sonucu olmustur.
  • Ati kullaniyorum cok sorunlu kartlar cika biliyor benimde basima geldi ... Verdim garantiye sippp yenisi ile degistiler ... Her guzelin bir kusuru olur ... hic birsey 4- 4'luk deildir..

Sanki Nvidia kul yapisi deil onda hic sorun yok !!!

Dostum gonder garantiye versinler yenisini bu sorun ekran kartinin remleri ile alakali ... benim onboard kartlarda yapiyordu bu arizayi ... Sanirim bu kronik ati sorunu arkadaslarin da dedigi gibi ...
  • Ben işlemci ocsini 4.1 yaptım, hotfix kurmuştum üzerine tekrar 9.12 kurdum dikey çizgi problemi kalktı. Sacred2 oynarken takılmalar oluyor umarım oyundandır. 9.13 ne zaman gelecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

Ben işlemci ocsini 4.1 yaptım, hotfix kurmuştum üzerine tekrar 9.12 kurdum dikey çizgi problemi kalktı. Sacred2 oynarken takılmalar oluyor umarım oyundandır. 9.13 ne zaman gelecek?

9.13 gelmiyecek

10.1 olarak gelicek şubata yaklaşırken
  • MSI A yakıştıramadım...ne olursa olsun yonga ati olabilir ama msı gigabyte asus gibi markalara pek yakışmıyıyo.
  • Arkadaşlar sistemi arkadaşımla değiştirip i7 e geçtim.Sıfır kurulum yapıp,ekran kartının 9.12 sürücüsünü yükledim(nedense hotfixi yüklemedim).overclocka elimi bile sürmedimve yaklaşık 3 gündür hiç bir sorun olmadı.ama olmayacağından emin değilim.çünkü daha önce başka sistemde denediğim halde olmuştu.overclock konusuna gelirsek ekran kartını overclock yapmıştım.atinin overdrive 775-1125 çekmiştim daha önceden sorunsuz gibiydi ama bu dikey çizgiler bu overclocku geri alsamda almasamda devam ediyordu.şu anda hiç overclock yapmıycam bakalım olmassa bi süre devam ederim.ama bir şekilde bir gün overclock yapabilirm.5850 alıpta yapmayan yoktur.kartın 5870 e kadar yolu var.overclock yaparsam ve bunlar olursa garantiye vermelimiyim yoksa kara talihimi kabullenmelimiyim(kabullenceğimi hiç sanmıyorum)

• quote:

Arkadaşlar sistemi arkadaşımla değiştirip i7 e geçtim.Sıfır kurulum yapıp,ekran kartının 9.12 sürücüsünü yükledim(nedense hotfixi yüklemedim).overclocka elimi bile sürmedimve yaklaşık 3 gündür hiç bir sorun olmadı.ama olmayacağından emin değilim.çünkü daha önce başka sistemde denediğim halde olmuştu.overclock konusuna gelirsek ekran kartını overclock yapmıştım.atinin overdrive 775-1125 çekmiştim daha önceden sorunsuz gibiydi ama bu dikey çizgiler bu overclocku geri alsamda almasamda devam ediyordu.şu anda hiç overclock yapmıycam bakalım olmassa bi süre devam ederim.ama bir şekilde bir gün overclock yapabilirm.5850 alıpta yapmayan yoktur.kartın 5870 e kadar yolu var.overclock yaparsam ve bunlar olursa garantiye vermelimiyim yoksa kara talihimi kabullenmelimiyim(kabullenceğimi hiç sanmıyorum)

Kara talihlik bir olay yok.İstersen OC yap birşey olursa yollarsın kartı değiştiriler.Bu kadar kendinizi kasmaya sık boğaz etmeye hiç gerek yok.Verdiğiniz para belli alacağınız hizmet belli.Siz sorunlarla uğracağınıza kartın keyfini çıkarın.Bir daha olursa gerisini distribütör firma düşünsün.

• bende şu ekranda bir arıza oluşunca görüntü bozulduğunda değişik driverleri deneme olayına bir türlü anlam veremiyorum. çok saçma,

yani ben en son sürüm driveri kullanmak istiyorum kullanmamda gerekir zaten verim alamıyorsam neden başka sürüm driver kullanayımki mahkummu olacak o sürücüye sorunsuz çalışıyor diye
  • Bende de ara ara ekran kartı cevap vermeyi durdurdu tekrar başlatıldı ..gibi bi mesaj ekranda gri görüntü olduktan sonra geliyor ve düzeliyor res..atmama gerek kalmıyo ya da kilitlenmiyo , pek önemsemiyorum
  • arkadaşlar aynı sorun bendede var HD4770'de ama sadece 1280x1024 çözünürlüğünde ortaya çıkıyor.. (dikey çizgiler oluyor donma yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinkoma -- 3 Ocak 2010; 21:37:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cs875

Bende de ara ara ekran kartı cevap vermeyi durdurdu tekrar başlatıldı ..gibi bi mesaj ekranda gri görüntü olduktan sonra geliyor ve düzeliyor res..atmama gerek kalmıyo ya da kilitlenmiyo , pek önemsemiyorum

okadar para veriyorsun ve bu olanları önemsemiyorsun değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

takmamak diye buna derim...

testlerde ve oyunlarda herahngi bi problem olmadığı için tabiki sadece masa üstündeyken olan bi olay ...oda ccc sürümünden ilaçlı win den ya da güncel olmayan anakart bios sürümündende olabilir onlara da bakmak lazım
  • Bende de masa üzerinde beyaz ekran vermeye başladı ilginç! Oc filan yapmadım düzgün çalışmadı ki 2. aşama olan ocye geçeyim!
  • quote:

quote:

@alixalix

görüntüler tamamen rastgele geliyor.masa üstünde de oluyor.oyundayken de olabiliyor.film izlerken de.ekran kartının hiç yormayacak yerde de.bu görüntüler geldikten sonra sistem kitleniyor ve yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.windows 7 32bit kullanıyorum ve yeniden başlattıktan sonra bir şey gelmiyor.

Anladım. Ben GTX 285'ten 5850'ye geçtiğimde, oyunlarda bilmem ama masaüstünde sıradan işler yaparken veya yapmıyorken uzun aralıklarla ekranın tamamen belli bir renkte (griydi sanırım. Çizgi yoktu, gene sanırım) kalıvermesi ve sistemi yeniden başlatmam gerekmesi durumuyla karşılaşmıştım. Sonrasında, sistemi yeniden başlatınca o pencere çıkıyordu ve açıklamasında mavi ekran (İngilizce olarak tabii) yazıyordu. Yani aslında, mavi ekran çıkıyordu ama ekrana yansımıyordu bu, öylece gri kalıyordu tüm ekran.
    İşlemci voltajını çok az arttırarak çözmüştüm bunu. Kısacası, GeForce'ten 5850'ye geçince, benim sistemde-şartlarımda, işlemci(merkezî işlemci-CPU) voltajını çok az arttırmam gerekmişti (tabii bunu genellemiyorum. GeForce durumunda merkezî işlemciye biraz daha fazla voltaj vermiş olsaydım gerekmeyecekti elbette; "bende gerekmedi" demeden önce bunu göz önüne alın. Radeon-Radeon geçişinde de bu tür bir durum olabilir, kaldı ki).

Şimdi, i7'li yeni sistemle bir sorun olmadığını söylüyorsunuz. Belki benim yaşadığım durumla benzer bir durum yaşamışsınızdır. Uyarı penceresi vs. çıkmalı gibi bir kural yok, ne de olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Ocak 2010; 9:26:22 >

• quote:

quote:

quote:

@alixalix

Anladım. Ben GTX 285'ten 5850'ye geçtiğimde, oyunlarda bilmem ama masaüstünde sıradan işler yaparken veya yapmıyorken uzun aralıklarla ekranın tamamen belli bir renkte (griydi sanırım. Çizgi yoktu, gene sanırım) kalıvermesi ve sistemi yeniden başlatmam gerekmesi durumuyla karşılaşmıştım. Sonrasında, sistemi yeniden başlatınca o pencere çıkıyordu ve açıklamasında mavi ekran (İngilizce olarak tabii) yazıyordu. Yani aslında, mavi ekran çıkıyordu ama ekrana yansımıyordu bu, öylece gri kalıyordu tüm ekran.
    İşlemci voltajını çok az arttırarak çözmüştüm bunu. Kısacası, GeForce'ten 5850'ye geçince, benim sistemde-şartlarımda, işlemci voltajını çok az arttırmam gerekmişti (tabii bunu genellemiyorum. GeForce durumunda biraz daha fazla voltaj vermiş olsaydım gerekmeyecekti elbette; "bende gerekmedi" demeden önce bunu göz önüne alın. Radeon-Radeon geçişinde de bu tür bir durum olabilir, kaldı ki).

Şimdi, i7'li yeni sistemle bir sorun olmadığını söylüyorsunuz. Belki benim yaşadığım durumla benzer bir durum yaşamışsınızdır. Uyarı penceresi vs. çıkmalı gibi bir kural yok ne de olsa.

işlemci voltajı derken gpu voltajı demek istiyorsun dimi hacı?

birde 2d modunda yani masa üstünde kendi gpu voltajı farklı değil mi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.