Şimdi Ara

MSI 5850 Dikey Çizgiler? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
7.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alixalix

@cz ve @dehşet arkadaşların teorileri benim karttaki sorunun sebebine bayağı ışık tutuyor ve doğru gibi gözüküyor.bu arkadaşlara teşekkürler, şimdi biraz beyin jimnastiği yaparsak bu sorun genelde 5xx0 serisi ati kartlarda meydana geliyor.çünkü bende 4850 ve 8800gts 512 vardı ve sistem her türlü overclocka maruz kalsada başıma gelmiyordu böyle şeyler.bu 5xx0 serisi kartların anakart overclock olduğu zaman bir uyumsuzluk yarattıkları bu teorilere göre aşikar.bu durumun nedeni pci-ex veri yolunun sistem overclock yapıldığında yeterince beslenemesi olabilir.ama kafa karıştıran neden diğer kartlarda böyle bir şey olmuyor.ve çözüm rastgele bir şekilde önceden stabil olarak çalıştığını bildiğimiz sistemler 5x00 kartlar takıldğında voltaj vermek mi olacak?aslında ingilizcesi kuvvetli olan arkadaşların atiyle temasa geçmesi güzel olabilirdi.çözüm bir şekide belki yazılımla dahi çözülebilir.

Hocam teori değil sadece pratikte olanları yazdım.Söylediklerim bir kehanet değil yani.
    @EMRES754
    Hocam tamam kartta OC yokta işlemcide de mi OC olmayınca sorun meydana geliyor.Hani sanki bana işlemciye yapılan OC sabit gibi geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

quote:

Orijinalden alıntı: alixalix

@cz ve @dehşet arkadaşların teorileri benim karttaki sorunun sebebine bayağı ışık tutuyor ve doğru gibi gözüküyor.bu arkadaşlara teşekkürler, şimdi biraz beyin jimnastiği yaparsak bu sorun genelde 5xx0 serisi ati kartlarda meydana geliyor.çünkü bende 4850 ve 8800gts 512 vardı ve sistem her türlü overclocka maruz kalsada başıma gelmiyordu böyle şeyler.bu 5xx0 serisi kartların anakart overclock olduğu zaman bir uyumsuzluk yarattıkları bu teorilere göre aşikar.bu durumun nedeni pci-ex veri yolunun sistem overclock yapıldığında yeterince beslenemesi olabilir.ama kafa karıştıran neden diğer kartlarda böyle bir şey olmuyor.ve çözüm rastgele bir şekilde önceden stabil olarak çalıştığını bildiğimiz sistemler 5x00 kartlar takıldğında voltaj vermek mi olacak?aslında ingilizcesi kuvvetli olan arkadaşların atiyle temasa geçmesi güzel olabilirdi.çözüm bir şekide belki yazılımla dahi çözülebilir.

Hocam teori değil sadece pratikte olanları yazdım.Söylediklerim bir kehanet değil yani.
    @EMRES754
    Hocam tamam kartta OC yokta işlemcide de mi OC olmayınca sorun meydana geliyor.Hani sanki bana işlemciye yapılan OC sabit gibi geldi.

sorunun asıl nedeni tam olarak kanıtlanmadğından,teori dedim.kehanet değil tabi ki

• Aklıma gelen çoklu çözüm belki bir tanesi bile işi düzeltebilir.

1.Ekran kartı ram anakart ve işlemciye çok az voltaj vermek.
    2.Stabil kullanım için stok değerleri tercih etmek.
    3.Yeni driver ları kesinlikle kurmak
    4.Biostan ekran kartı frekansını 100 e almak auto da aynı ama siz yine alın.
    5.Catalyst CC yanında msı afterburner tarzı programları beraber kullanmama.
    6.Kendi uyguladığım CCC ve burner tamamen kaldırıp o.c yapcaksam sadece Atiovervolt-AMD GPU CLOCK TOOL ikilisini kullanma.
    7.Bütün bunlar yapılıpta halen sorun varsa windowsu baştan kurup özellikle 9.12 yi kurma hotfixli veya hotfixsiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Aklıma gelen çoklu çözüm belki bir tanesi bile işi düzeltebilir.

1.Ekran kartı ram anakart ve işlemciye çok az voltaj vermek.
    2.Stabil kullanım için stok değerleri tercih etmek.
    3.Yeni driver ları kesinlikle kurmak
    4.Biostan ekran kartı frekansını 100 e almak auto da aynı ama siz yine alın.
    5.Catalyst CC yanında msı afterburner tarzı programları beraber kullanmama.
    6.Kendi uyguladığım CCC ve burner tamamen kaldırıp o.c yapcaksam sadece Atiovervolt-AMD GPU CLOCK TOOL ikilisini kullanma.
    7.Bütün bunlar yapılıpta halen sorun varsa windowsu baştan kurup özellikle 9.12 yi kurma hotfixli veya hotfixsiz.

cataliyst kullanmadan kartın kendine has özelliklerini nasıl kullanacağız.performans düşüşü olmazmı?

• @EMRES754

Soruma cevap alamadım.Bu sorunla karşılaştığınızda işlemciniz hep OC'li mi oluyor.
    İşlemcinizi OC'siz kullandığınızda aynı sorunla karşılaştınız mı hiç.
    Eğer OC'siz denemediyseniz mutlaka OC'siz standart hız ve voltajda bir gün kullanınız.
  • İşlemci O.C li iken oldu.İşlemci O.C siz iken de oldu.

Bi yazı budlum sanki beni doğrular nitelikte CCC için söylediklerim için.

I had it also on PES 2010 in the menus, and it continued ingame. It happens between 1mn and 10mns after the game is launched and after the first crash it is happening more and more often. I found the reason by analysing gpu z when I was playing the game, gpu load was 0% (even though I got 60FPS constantly) and there was constant switching between 2D and 3D clocks and a peak of VDDC Current before a crash.

I have found a solution in maxing out everything in CCC (AAX8 AFX16 etc...)That made me gain some gpu load (about 25% constant) and no more switching clocks.

I installed some days after Spore, and I got the same problems that with PES 2010. But this time the crashes continued even with the settings that fixed the problem with PES. I found that disabling Catalyst AI fixed it on Spore too.

My diagnostic is that there is a driver problem (especially on Win 7 64bit) + the 2D clocks set by ati on their 5xxx series to prevent high energy consumption at idle are too low and are a major cause of crashes. This is getting very very disappointing

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 5 Ocak 2010; 1:30:57 >

• Guys, feel free to check out my topic. "ATi grey screen crash..." These crashes and "stripy screens" are very likely brought about by inadequate voltage. Several people have raised the RAM voltage and reported back that their graphics cards have worked perfectly since that.

Bu sitedeki birinin çözümü dediğim gibi ram voltajında sorun olabilir.
  • Az önce işlemciyi 3.9 ghz'a çıkarıp HT-NB ye dokunmadım.Ve bu şekilde yaklaşık yarım saat GTA IV oynadım sorun çıkmadı.NB-HT frekanslarındaki kararsızlık nedeniyle henüz 30 saniyede dahi o çizgiler çıkıyordu.Ben kendi adıma sorunun nereden çıktığını buldum.Yaklaşık 2 aydır kartı kullanıyorum CPU'ya OC yapmadığım süre içerisinde kaşılaşmadım.Ne zaman ki OC işin içine girdi ve çizgiler ortaya çıktı.Şu an sistem kararlı bir şekilde çalışıyor.İşlemciye abanan GTA IV'ten başka oyun olamdığına göre sorunda yok demektir kendi adıma.Diğer arkadaşlara söylediklerimi uygulamalarını şiddetle tavsiye ediyorum.
  • atide driver problemi standart haline geldi diyoruz en çok oyunda sorun çıkaranda ati vgalar hala inanmayanlar var devam edin

karta verdiğiniz parada az değil hani.
  • Ati'nin yazılım bölümünün zayıf olduğunu düşünüyorum, 5-6 ay geçecek driverlar oturacak ki sorunsuz kullanacağım. Şimdi ben bu kartları garantiye göndersem 1 ay sonra olduğu gibi geri dönecekler. En iyisi driver beklemek. Ama 1000 lira verip her an kilitlenme korkusu ile sistemi kullanmak hoş değil.

4.5 olan cpu hızını 4.1e çektim dikey çizgiler azaldı yine de oluyor. Masa üzerinde oluşu voltaj yetersizliği düşüncesini uyandırdı. Acaba 0.949 volt yetmiyor mu? Ekran kartının voltajını artırınca fan hızı artıyor doğal olarak gürültü de artıyor. Bende tüm fanlar silent modda çalışıyor sessizlik performanstan önce gelir benim için. Bir sonraki driverda bu sorunun çözüleceğini umuyorum. Bütün dünya bu sorunla uğraşıyor, bu son ati kartım diyor insanlar. Atinin yemeyip içmeyip bunu çözmesi lazım.

Sacred 2 oynarken ise ekran kilitleniyor ses gelmeye devam ediyor. Masa üzerine geçince atiumdag.dll hata verdi yazıyor, sonra alt-tab ile tekrar oyuna geçince devam edebiliyorum. Böyle oyunlara özel problemler de var.

• buzamana kadar eski oc li sistemlerini stabil kullanan arkadaşlar yeni kartlarını taktıklarında sistem oc sini sil baştan gözden geçirmelerimi gerekiyor ben bunda hiçbir mantıklı bağlantı kuramıyorum şaka gibi

yukardaki EMRES754 arkadaşımızın söylediği en azından hardware yönünden daha mantıklı gibi geldi bana, sonuçta oc siz sistemler bile hata veriyor ve kimi zaman masa üstünde alınan bu hatalar bilindiği gibi kartın düşük profil değerlerine geçiş yaptığı sırada oluyor olabilir.

edit: birde sorun yaşamayan arkadaşlar da var forumda mesela musakka oc kökleyen bir arkadaşımız hiçbir sorun yaşamadığını söylüyordur yine yaşamayan arkadaşlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 5 Ocak 2010; 10:13:20 >
  • Valla iyiki zamanında önerilere uyup 5850 almamışım; 600 TL para ver birde bunlarla uğraş. Zaten ben bizim forumu anlayamıyorum; bütün dünya bu sorunlarla uğraşırken Ati'nin en sağlam kartları bizim forumdaki arkadaşlara düşmüş

barisdragon;

Sanada teşekkürler hocam; yaşadığın sorunları açık açık dile getirdiğin için; sonuçta yeni kart alacak bir sürü arkadaşımız var; en azından onlar için bir ön bilgi olur yazdıkların...
  • quote:

Orijinalden alıntı: charcharodon carcharias

Valla iyiki zamanında önerilere uyup 5850 almamışım; 600 TL para ver birde bunlarla uğraş. Zaten ben bizim forumu anlayamıyorum; bütün dünya bu sorunlarla uğraşırken Ati'nin en sağlam kartları bizim forumdaki arkadaşlara düşmüş

Sorunu olupda buraya yazmayanlar var daha, öneride bulunanların birçoğu fanatiklik gereği yapıyor bu işi, sorunluymuş , şöyleymiş falan hiç önemli değil onun için ati olsun ucuz olsun tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Şüphelerim git gide Catalyst Control Central a doğru kaymaya başladı.İkinci diskten Counter Strike oynuyodum ne o.c var ne de CCC si bile açılmadı daha pat yine gitti.Bende sildim CCC yi sorun yok nası iş anlamıyorum.

bencede sorun ccc de.sen nerdem biliyon derseniz benzer olaylar x1950pro da başıma geliyordu bende ccc yi kurmuyordum sorun bariz azalıyordu.demekki daha bu sorunu çözememiş ati

neyse birde masa üstünde msı after burner yada başka bi program ile gpu voltajını yükseltip denese arkadaşlar.sorunun 2d modunda voltaj düşüklüğü ile ilgili olup olmadığı anlaşılabilir

ek:bide aklıma pcı-e ye biostan voltaj verip denemek geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 5 Ocak 2010; 12:14:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Orijinalden alıntı: tembeler

bu ne arkadaş? konuya mesaj atan bütün 5850 kullanıcıları sorun yaşamış çeşitli şekillerde kimi oc yapmış çözmüş kimi voltaj vermiş çözmüş kimi driver değiştirmiş.

bu kartı default stabil kullanan kimse yokmu? biride çıksın Allah için ben çok memnunum süper sorunsuz çalışıyor desin neden kartlar dökülüyor? sağa sola önerip duruyoruz yeni kartları markadamı sorun var yoksa geneldemi dünya forumlarında durum nedir

Default kullanıyorum ve sorunsuz çalışıyor. O/C yaptığımda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Aynen, ben de sorunsuz kullanıyorum. Benim yazdığım, sanırım GPU voltajı olarak yorumlandı veya işlemci (CPU) voltajı, ama işlemcinin varsayılan durumunda ve varsayılan voltaj aralıklarının üstüne çıkmam gerekmesi olarak yorumlandı (işlemciyi 2.83'te bırakırsam, işlemcinin ve köprülerin varsayılan voltaj aralığında, 5850 ile de bir sorun olacağını sanmıyorum. Zaten daha fazla voltaj vermem her işlemci saat hızında gerekir mi, bunu bile denemedim. Genelde 3.7 civarı hızlarda kullanıyorum C1 Q9550'yi. EIST - C1E kapalı).

GTX 285 kullanırkenki kararlılık, GTX 285'li durum için geçerliydi. Sonuçta "kararlı" derken, denediğimiz şartlar için "kararlı" demiş oluyoruz. Şimdi 5850'ye geçince, sistemin kararlılığı için gereken şartlar artmış oldu.

Ki GTX 285'li durumdaki "kararlılık" da, öyle saatlerce süren aşırı zorlayıcı "garip" testlere dayanan bir kararlılık değildi. Yani gerçekte %100 kararlı mıydı, emin değilim (ama aralıksız saatlerce zorlayıcı oyunlar oynayan, masaüstünde de çeşitli biçimde kullanım yapan biriydim ve bunu aylardır yapıyordum. Bir kararsızlık olsa ortaya çıkmalıydı bence).

Ki belki de yazılımla ilgili bir durumdur. Belki CCC ile ilgilidir; sistem neredeyse boştayken bile, sisteme değişik türde bir yük bindiriyordur vb. (ki o kararsız durumdayken de, uzun süre sorunsuz oyun oynadığım olmuştu[hatta belki de oyundayken sorun olmuyordur. Ben zaten yaşamamıştım; daha uzun süre oynasam da yaşamazdım belki]. Yani "masaüstünde boşta sorun oluyorsa oyunda çabuk göçer" durumu söz konusu olmamıştı) Belki de, sistemin "aslında kararlı olmadığını" daha çabuk görmemi sağlamıştır :)

Geçmişte, 8800 GTS G80 yerine HD 2900 Pro takınca benim yaşadığım voltaj gerekliliğinin artması durumuyla karşılaşan başka biri daha hatırlıyorum. 2,5 yıl öncesinden kalan bir örnek; ama belki ilgisi vardır.

Karışık yazımdan görüleceği gibi, benim basitçe çözdüğüm durum bile karışık. Sorun desek bile, "neye göre sorun", "neydeki sorun" karmaşası çıkıyor. İster istemez ayrıntıya giriyoruz...

Kesin söyleyebileceğim tek şey: Sorunu "ekranın gitmesi, çizgi sorunu" gibi bir başlıkta genelleyip çözüme o şekilde ulaşmaya çalışma hatasına düşmeyin. Bu, birçok farklı sebepten ortaya çıkmış bir sonuç olabilir çünkü.
    Bu hataya "VPU Recover Sorunu"nda düşülmüştü, bilindiği gibi (ATi VPU Recover özelliğini koyduğuna pişman olmuş mudur, merak etmekteyim. Oldukça faydalı bir özelliğin böyle anılması ironikti).

Ben kendi çözümümü buldum diye "sorunsuzluk" genellemesine gimiyorum örneğin. Belki kartın sistemle ilişkisinde gerçekten genel bir sorun vardır. Oldukça açık-basit bir durumun sistemde oluşturduğu değişik bir tepki de olabilir vs. vs. Sonu yok :)
    Benim yaşadığım, konuda bahsedilenle ilgisiz bir şey de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Ocak 2010; 11:46:56 >

• İlginç olan önceki kartım 4870x2 ve onla oyuna özel sorunlar dışında kilitlenme vs yaşamıyordum. Oyuna özel sorunlar ise driverlarla peyder pey çözülüyordu. Arkadaşta gtx275 var taktık kafa rahat kilitlenme korkusu olmadan rahat rahat oyun oynadık. Bu kartın yapılma amacı oyun oynamak mıdır yoksa yüksek fps vermesi midir? Böyle sorunlu bir kartın bu kadar tavsiye edilmesi de yanlış. En azından driverlar oturana kadar tavsiye edilmemeli. Ben bu kartı aldığım gibi takıp kullanmalıyım bana ne kaç volt gerektiğinden, ccli mi ccsiz mi sorunsuz falan filan... Nvidia kullanırken böyle şeyleri bilmezdim sağolsun ati seve seve öğretiyor.
  • MSI 5850 kullanıyorum OC hiç yapmadım karta;

İşlemciyi OC siz kullandığımda 0 sorun;
    İşlemciyi OC li kullanıp voltajı düşük tuttuğumda gri düşey çizgiler; (Oyunlarda sorun yoktu, sadece masaüstünde iken bir süre bilgisayara dokumadığım , kart kendini güç tasarrufuna geçirmeye çalıştığı zamanlarda)
    İşlemciyi OC li kullanıp voltajı bir önceki oc voltajına göre + 0.2 verdiğimde 0 sorun.

Sacred 2 sorunlu bir oyun Gtx260 ile oynarken @barisdragon arkadaşımızın aldığı sorunların aynısını alıyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa goksel

MSI 5850 kullanıyorum OC hiç yapmadım karta;

İşlemciyi OC siz kullandığımda 0 sorun;
    İşlemciyi OC li kullanıp voltajı düşük tuttuğumda gri düşey çizgiler; (Oyunlarda sorun yoktu, sadece masaüstünde iken bir süre bilgisayara dokumadığım , kart kendini güç tasarrufuna geçirmeye çalıştığı zamanlarda)
    İşlemciyi OC li kullanıp voltajı bir önceki oc voltajına göre + 0.2 verdiğimde 0 sorun.

Sacred 2 sorunlu bir oyun Gtx260 ile oynarken @barisdragon arkadaşımızın aldığı sorunların aynısını alıyordum.

Zaten karta OC yapıldığında çıkmıyor bu sorun.Diğer bileşenlerdeki kararsızlıktan dolayı ortaya çıkıyor.Ama bazıları inatla sorunu karta yüklemeye çalışıyor.Burada çözüm önerisinde bulunmak yerine ahkam kesenlerin ne kadar iyi niyetli olduğu ortada.Kartta da sorun olabilir pek ala verirsin garantiye değiştirirler.Ama senden kaynaklanan bir sorun varsa ortada sen sisteme OC yapıp kararlılığını sağlayamıyorsan ATI ne yapsın.

Benim anladığım HD5xxx serisi kartların sistem kararsızlığına toleransı daha az.Ama bu kartı sorunlu yapmaz.Ben niye 2 ay boyunca tek bir kez dahi böyle çizgilerle karşılaşmadım.Çok mu şanslıydım?Kesinlikle hayır.Aynı oyun aynı detaylarda saatlerce oynadım ama sorun yoktu.NB-HT frekanslarındaki kararlılığı sağlayamamam tamamen benim sorumluğumda.Bazı arkadaşlar o zaman hiç OC yapmayalım mı diyor.OC yapacaksın ve kararlılığını sağlayacaksın.Dün GTA IV te kararlılığı sağladıktan sonra öyle bir sorunla bir daha karşılaşmadım.Bilgisayarım nerden baksanız günün yarısı açık.Bazen günler boyunca açık.Olsaydı şimdiye kadar olurdu.

• 4870x2 yi kararlı sistemden çıkarıp 5850 crossfire taktım, kilitlenme durumunda boş ekran ve dikey çizgiler geldiğinde doğal olarak ekran kartından kaynaklandığını düşündüm. Çünkü daha önce işlemciye düşük voltaj durumunda mavi ekran, işlemci ısınma durumunda ise reset veya oyundan masa üzerine atma yaşıyordum genellikle. Atiden kaynaklanmıyor diyemeyiz bence ekran kartı sürücüsüyle ilgili bir problem. Bir sonraki sürücüde çözüleceğini umuyorum.
  • -dehşet- arkadaşımla beraber ve çoğu ( iyi ) kullanıcıyla beraber burda sorun nedenleri niye olduğu ve potansiyel çözümler üzerinde durduk umarım yararlı olmuştur.

Yazıyı tekrar okuduktan sonra vardığım tek sonuç kartlar bozuk değil.Yani ne ramleri nede çekirdekleri bozuk.
    Overclock hassaslığı kesinleşti gibi.Kararlılıktan az buz çıkan sistemde hata oluşma olasılığı yüksek.
    O yüzden overclock yapılırken tam stabilite sağlanmalı.
    Driver ile ilgili problem olduğu kanısındayım.(Kanıdan ibaret)

Tekrar yazıyorum 5970 5870 5850 5770 gibi kartlarda her hangi bir (bozuk kart olma olasılığı var) bozukluk yok.Yoksa bu kartlar Vantage,2006,heaven,crysis bench,far cry 2 bench gibi ağır benchlerde takılır kalırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 5 Ocak 2010; 15:46:28 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.