Şimdi Ara

MSI 6600GT TDE128 ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8 ay önce aldığım MSI 6600 GT pciex16 ekran kartımın 2-3 gün önce pervanesinde sorun oluşmaya başladı.Takılmalar oluyordu. Oyundayken ekran kartım bir anda kilitlendi.ekranda renkli kalın yatay kesik kesik bir sürü çizgi ile doldu.Sıcaklık göstergesinde 85 derece olduğunu gördüm ve fan çalışmıyordu. fanı temizleyip yağladım. eskisi gibi sıcaklık şu anda 35-45 arası değişiyor. Yalnız o günden beri hangi 3d oyuna girmeye çalıssam o çizgiler yüzünden arka plandaki oyunu zor görüyorum.Kilitlenme yok ama ekran çizgilerle kaplı. directx sınamasında 2d de sorun yok.3d de küp görünüyor gayet rahat dönüyor AMA ÜZERİNDE KALIN dikdörtgenler titremeler halinde gözüküyor. Yaptıklarım

1. İşletim sistemini formatlyıp yeniden kurdum.
    2. Güncel sürücüleri yükledim. (eski sürücüleride denemiştiim)

pciex uyumlu anakart bulup ekran kartımdan mı kaynaklandığını test edemedim. psu aopen kasada 350 w
    Garantisi var göndereceğim ama sorun ekran kartındamı yoksa anakart slotundamı olabilir bunu bilmiyorum.
    anakart msı k8n sli platinium. 2 pciex yuvası var diğerine de taktım yine aynı.Bazen abartıp normal windowsta bile 32 i bite geçememe izin vermiyor ekran kesik çizgilerle doluyor.Şehir merkezindeyim ekran kartını test edecek bi teknik servis yok ellerinde uyumlu anakart yokmuş yada başından savıyorlar :))) Sorun büyük ihtimal ekran kartı gibi gözüküyor ama başka birşey olabilirmi? Servise göndersek 1 aydan önce gelmez hele sağlam parçayı gönderip diğerini getir 2-3 ay.

Şimdiden teşekkürler.

• fazla ısıdan ekran kartın zarar görmüş. garantiden değiştirmelisin bence...
  • evet yüzde yüz ekran kartından kaynaklı. sen onu fazla vakit kaybetmeden garantiye götür. zaten tamir için 1 ay süreleri var, 1 ayı geçince yenisini vermek zorundalar yeni kanuna göre.
  • zaten kartın tamiri mümkün değil. grafik işlemci zarar görmüş. bunu değiştirebileceklerini hiç sanmam. kesin yenisini vermek zorundalar...
  • Yağlamayla bile uğraşmasaydın dostum cünkü ekran kartında genelde böyle aşırı ısıdan dolayı kitlenme ve sonraki açılışlarda cizgiler falan çıktıysa direk donanımsal bi sorun garantiye gönderceksin.
    Benim ekran kartım hernekadar aşırı bi ısınma yapmasada (gforce2 mx400) antalya sıcagında kapalı kasada 3 gün bilgisayar acık kaldı,aynı sekilde üstündeki ufak fan aşırı tozlan işlevini yerine getirememiş ve böyle bi sorun olustu..Artık ekranımda birsürü paralel cizgiler war özellikle siyah bi görüntü oldugu zaman ekranda sorma gitsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 4 Şubat 2006 13:28:41 >
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: sonersec

fazla ısıdan ekran kartın zarar görmüş. garantiden değiştirmelisin bence...
  • saolun arkadaşlar pazertesi hemen gönderiyorum. İnşallah geciktirmezler.

msi k8n platinium sli anakartının onboard ekran kartı yok biliyorum VARMI?
    agp ekran kartı yuvası yok. pci ekran kartı aldım arkadaştan geçici olarak 8,4 yada 1 mb s3trio v2/dx
    ama sürücüsünü bulabilene aşk olsun. Winxp pro kullanıyorum indirmediğim driver kalmadı. 6600 GT den sonra 8mb trio Allah ım neydi günahım ne günlere kaldık yarabbi buna da şükür ya hiç olmasaydı :))))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus GT 1030 ekran kartı
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.