Şimdi Ara

MSI 8800GT OC Anlam veremediğim bi problemim var yardımcı olurmusunuz!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Fanda bir problem olup Gpu aşırı sıcaklıktan dolayı performans kaybediyor olmasın?Sıcaklık değerlerini bir kontrol et.

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasan1986

Millet neden satiyor diye düşünüyordum. Var bu kartlarda bişey. Kardeş ilk önce bilgisayar baglantilarini kontrol et eğer problemi çözemezsen ver geri karti. Ve garantiye göndermek isterlerse sakin izin verme. Başka bir markayla değiştirsinler.Sonuçta aradan kaç gün geçerse geçsin kart arzilai olarak gelmiş. Saygilar...

"Var bu kartlarda bişey."

Ne var bu kartlarda?
    Bu kartlar dediğiniz 512 mb 8800 gt serisi mi?
    Spesifik konuşalım...
  • Tembelliği bir kenera birakip topiğin tamamini okursanız sorduğunuz sorularin cevaplarinin verilmiş olduğunu göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1986 -- 25 Aralık 2007; 9:38:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fallout

quote:

Orjinalden alıntı: hasan1986

Millet neden satiyor diye düşünüyordum. Var bu kartlarda bişey. Kardeş ilk önce bilgisayar baglantilarini kontrol et eğer problemi çözemezsen ver geri karti. Ve garantiye göndermek isterlerse sakin izin verme. Başka bir markayla değiştirsinler.Sonuçta aradan kaç gün geçerse geçsin kart arzilai olarak gelmiş. Saygilar...

"Var bu kartlarda bişey."

Ne var bu kartlarda?
    Bu kartlar dediğiniz 512 mb 8800 gt serisi mi?
    Spesifik konuşalım...

Kartlarda birşey olduğu falan yok bende zotac düz modeli var performansı her zaman mükemmel crysis hariç her oyunu full ayarlarda 1600*1200 de bile 50fps den aşağı oynatmıyor görüntü kalitesinde ati daha iyi diyenlerede sözüm kalite farkı falan yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Aralık 2007; 10:37:17 >

• sicaklik 100 u gecmiyorsa

sana garanti yolu gozukmus gibi

eger sicaklik 100 u gecse bu sorun olusurdu

ama sicakliklar normal yazmissin
  • sıcaklıkları devamlı kontrol ediyorum gayet normal enfazla 70-75 gördüm.sistemde bi şey vardır dedim format attım değişmedi! işlemci ve ramde oc var defult hale getirdim yine değişmedi! bi anlam veremiyorum acaba başka bi parçada sorun olabilirmi? en son dün akşam yaptı bu gün sabahtan beri pc açık gayet normal!! ne biçim şey bu yaaaa
  • Sistem performansının düştüğü fps'nin sürünmeye başladığı anda işlemcinin,ramlerin, ekran kartı işlemcisinin ve ekran kartı ramlerinin hızlarına bir bakın.
    Bakalım bir değişme var mı.

Size saçma gelebilir ama bir de bios'u resetlemeyi deneyin. Tüm ayarlar sıfırlandıktan sonra eski ayarlarınızı tekrar yapıp, öyle deneyin.
  • Bu bahsedilen sorunun benzerini bende yaşadıydım AMD64-3700 işlemci ve asus A7N-E anakart ile birlikte 7800 GTE ekran kartımı sorunsuzca kullanıyordum, C2D E6600 işlemci ve asus commando anakart aldım aynı ekran kartı tutukluk yapmaya başladı özellikle bir oyunu açtıktan birsüre sonra yavaşlıyordu, bordu değiştirdim şuan imzamdaki bordu aldım sorun kalktı, 7800 gte yi sorunsuzca kullanıp 8800 e terfi ettim, hayatımda ilk defa intel chipsetli bord aldım oda elimde patladı, birdaha nvidia dan şaşmam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

Bu bahsedilen sorunun benzerini bende yaşadıydım AMD64-3700 işlemci ve asus A7N-E anakart ile birlikte 7800 GTE ekran kartımı sorunsuzca kullanıyordum, C2D E6600 işlemci ve asus commando anakart aldım aynı ekran kartı tutukluk yapmaya başladı özellikle bir oyunu açtıktan birsüre sonra yavaşlıyordu, bordu değiştirdim şuan imzamdaki bordu aldım sorun kalktı, 7800 gte yi sorunsuzca kullanıp 8800 e terfi ettim, hayatımda ilk defa intel chipsetli bord aldım oda elimde patladı, birdaha nvidia dan şaşmam.

Bende tam aksini söyleyeceğim bundan önce amd ile asus a8n-e nforce4 ultra chipsetli anakart kullanıyordum ve sorun çıkarmıştı intel chipsetler iyidir ve performanslıdır sende öyle olması ilginç hatta intel chipsetlerde sli desteği olsa ve sli yapmak istesem nvida chipsetli anakart almam tabi bu söylediğim core2duo sistemler için geçerli nvidia gpu da iyi fakat chipset te tercih etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Aralık 2007; 18:47:17 >

• kobe , fan hızını oyun vs kartı yük altına alıcağın durumlarda %80 civarına getirirsen sorun yaşamazsın...

Aynı kartı bende kullanıyorum bazen bana da oluyor.

İkinci olarak , MSi Oc editionlar bazen kendiliğinden Driver siliyor.Bunu da ekleyeyim ama driverları kontrol etmıssın.

8800Gts 'lerde sorun var ama o sorun olarak nitelendirdiğiniz şeyler tüm kartlarda olabilen şeyler.Çözüm basit.

Fan hızlarını artırman yeterli olucaktır.Bunun icin Ntune gerekicek.
  • başka bir pc de deniyebilirsen bozukmu diilmi anlaşılır..
  • fan hızınıda %80 e çektim değişmedi.başka bir pc de denemeye çalışıcam. anakartla bi alakası olabilirmi ki? arkadaşlar bazı chipsetler böle şeyler olduğunu söylemişler...
  • pek anlamam ama acaba kuzey ve güney köprülerinin ısınması böle bişeye sebep olurmu? çünkü pc yi ilk açtığımda bi sorun yok oyun oynadıkça belli bi zaman sonra olan bişey. işlemcide oc var ama kuzey ve güney köprülerine voltaj vermeden yapmıştım extra voltaj vermem gereklimi yeterli beslenemiyo olabilirlermi?bu arada yardım etmeye çalışan herkesede çok teşekkür ederim
  • Hız aşırtma olmadan denediğinizde yine aynı problemin yaşandığını belirtmiştiniz sanırım.

Bende DS3 3.3 kullanan sistem de var. Üstelik standart bir kasanın içinde duruyor. Kasa içi soğutması mükemmel değil.
    işlemci e4300 @ 2880 mhz'de voltajsız çalışıyor.

Anakart üreticileri standart bir kasa içerisinde anakartın yaz-kış sorunsuz çalışması için tasarlarlar. Yani durup dururken kuzey yada güney köprüsü aşırı ısınmamalı.

Kaldı ki, DS3 rev 3.3 1333mhz fsb destekliyor. 1066mhz bir işlemci takıp, 1333mhz fsb'ye hız aşırtma yaptığınızda aşırı ısınmaması lazım.

Siz 3.04 ghz için ramleri 870mhz'de mi kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

Bu bahsedilen sorunun benzerini bende yaşadıydım AMD64-3700 işlemci ve asus A7N-E anakart ile birlikte 7800 GTE ekran kartımı sorunsuzca kullanıyordum, C2D E6600 işlemci ve asus commando anakart aldım aynı ekran kartı tutukluk yapmaya başladı özellikle bir oyunu açtıktan birsüre sonra yavaşlıyordu, bordu değiştirdim şuan imzamdaki bordu aldım sorun kalktı, 7800 gte yi sorunsuzca kullanıp 8800 e terfi ettim, hayatımda ilk defa intel chipsetli bord aldım oda elimde patladı, birdaha nvidia dan şaşmam.

Bende tam aksini söyleyeceğim bundan önce amd ile asus a8n-e nforce4 ultra chipsetli anakart kullanıyordum ve sorun çıkarmıştı intel chipsetler iyidir ve performanslıdır sende öyle olması ilginç hatta intel chipsetlerde sli desteği olsa ve sli yapmak istesem nvida chipsetli anakart almam tabi bu söylediğim core2duo sistemler için geçerli nvidia gpu da iyi fakat chipset te tercih etmem

Aslına bakarsan kelime hatası yapmışım benim anakartta A8N-E idi nforce4 ultra ve şimdiye kadar en memnun kaldığım anakartlarımdan biri oldu, gerek performans gerek overclock ve stabilite bakımından.

• quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

Hız aşırtma olmadan denediğinizde yine aynı problemin yaşandığını belirtmiştiniz sanırım.

Bende DS3 3.3 kullanan sistem de var. Üstelik standart bir Kasanın içinde duruyor. Kasa içi soğutması mükemmel değil.
    işlemci e4300 @ 2880 mhz'de voltajsız çalışıyor.

Anakart üreticileri standart bir kasa içerisinde anakartın yaz-kış sorunsuz çalışması için tasarlarlar. Yani durup dururken kuzey yada güney köprüsü aşırı ısınmamalı.

Kaldı ki, DS3 rev 3.3 1333mhz fsb destekliyor. 1066mhz bir işlemci takıp, 1333mhz fsb'ye hız aşırtma yaptığınızda aşırı ısınmaması lazım.

Siz 3.04 ghz için ramleri 870mhz'de mi kullanıyorsunuz?

evet hız aşırtmasızda denemiştim okadar şey denedimki ne yaptığımıda unutur hale geldimevet ramleri 870 de kullanıyorum.

• Ramler sorun çıkarıyor diyeceğim ama hız aşırtmasız da aynı durum söz konusu.

Sizinki gerçekten içinden çıkılmaz bir durum olmuş.

Ben de 8800gt ile problem yaşadım ilk taktığımda. Hız aşırtmayı düşürmek de etkili olmamıştı. Sonra anakart bios güncellemesi ile sorun düzeldi.
    Sadece hız aşırtmayı eskisi kadar yüksek tutamıyorum bunun da çok fazla kasa bileşeni yüzünden olduğunu düşünüyorum.Yani PSU sistemi stabil besleyemediği için problem çıkıyor, yetmiyor.

Bios güncellemesinin bir diğer faydası ise biosun resetlenmesi oldu. Bütün ayarlar sıfırlandı ve ayarlanması gereken kısımları yeniden ayarladım.
    Anakartlarımız farklı ama sorun benzer.
    Bios'a reset atmayı bir deneyin bence, çünkü modern bioslar bizim görmediğimiz bir çok ayarı otomatik yapıyor. Belki ekran kartına göre sistemi baştan adapte eder.

Bendeki problemin bios güncellemesi ile düzelmesi hala bana bile saçma geliyor aslında...

• bios nasıl güncellenir bilmiyorum nasıl yapılacağını gösteren bi link falan verebilirmisin? denemekte fayda var oda olmazsa kartı değiştiricem oda olmazsa artık o zaman zıctım
  • DS3 için son bios F12.
    En son sürüm cpu-z ile bir bakın önce mevcut bios versiyonu neymiş?
  • baktım F10
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.