Şimdi Ara

MSI 970 Anakart Kuzey Köprüsü Isınma Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşime geçenlerde orta karar bir sistem aldık öncelikle özellikleri sayayım;

8320 (O.C Yok fabrika ayarı 3.5ghz çalışıyor)
    Kingston 8 GB Tek modül HyperX ram
    Asus R9 270 (Herhangi bir o.c yok)
    MSI 970 Gaming anakart (herhangi bir o.c yok)
    Contac 21 işlemci soğutucusu
    Zalman MS800Plus kasa

Kasanın içindeki hava akışı olağan düzeyde (işlemci bloğunda çift fan takılı, iki tane fan üstten havayı dışarı atıyor, bir adet egzoz fan, bir adet alttan ısıyı yukarı atan fan, bir tanede HDD'lerin arka kısmına bağlı fan) kullandığım fanlar iki tanesi Corsair'in performance serisi kalanlar zalman ve cooler master olmak üzere toplam 6 fan var.

Gel gelelim probleme, anakartın ısılarını ölçtüğümde TMP1N olan yer yani anakartın kuzey köprüsü muazzam ısılarda çalışıyor şöyle ki boşta 50 küsür orta ayarlarda çocuk GTA V oynasa 80'i görüyor. Kasanın içinde daha toz dahi yok, hatta dün sinir olup kuzey köprüsünün termal macununu yenilememe rağmen ısıda bir değişiklik olmadı. Kaldı ki fan kontrolcüsüne bağlı olan fanlar tam devir çalıştırıyorum bana mısın demiyor. Yabancı forumlarda ve diğer yerlerde araştırdığımda ise bu modelde bu problemin olduğu söyleniyor. MSI'a dün mail attığımda ise (global teknik servisine) normaldir, TMP1N kaale alınması gereken bir şey değildir takmayın tarzı bir cevap attılar. Ancak işlemci fanın altındaki bloğa dokunamıyorsunuz dün ulan bu ne kadar ısınabilir diye bir dokundum acaba dedim HWMonitör'mü hikaye yazıyor diye, anakart sağolsun parmağım su topladı

Yabancı forumlarda bu konudan herkes şikayetçi ancak MSI moderatörleri falan normal diyor, ancak bana aşırı anormal geliyor, herhangi bir müdahale etmeme rağmen bilgisayarın kuzey köprüsünün boşta 50 yükte 80 görmesi (ki tam manasıyla zorlamıyorum) bana çok fazla geliyor.

Bu konuyla ilgili benim gibi problem yaşayan veyahut akıl verecek olan arkadaş var mıdır? Servise falan mı yollasak? Yoksa önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.

Edit: Diğer parçaların ısıları normal işlemci boşta 10-20 derece arası yükte 50-60, ekran kartı 25-30 yükte 60-65, HDD'ler 30 civarı.

Kasanın kablo düzeni ise aşağıdaki gibi;

MSI 970 Anakart Kuzey Köprüsü Isınma Sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dokuzlardan -- 27 Mayıs 2016; 18:09:45 >

• ufak bi fan takin kuzey koprusunun ustune ve oyle deneyin. 8cm cok fazla cfm olmayan bi fan iş yapar
  • Hocam zaten işlemci bloğuna takılı fanların tekinin havalandırmasından feragat edip akımı ona doğru çevirdim komple onun tepesine üflüyor havayı bana mısın demiyor yinede.
  • arkdasım ısınma sorunu oluyor ya hanı oyunlarda etkısı oluyormu yoksa ısınmasındanmı rahatsız oluyorsun bendende aynısı varda oyuzden bende cook ısınıyor gta 5 mesela benım ama güc kaynagımda sorun var dıyordum megersem anakarrttaymıs ben garantıye dusunuyorum sen oyunlarda bır etkısı oluyormu bır de benım guc kaynagım sertfıkasıs oldugu ıcın sıkıntı oluyor senın oyunlarda sıkıntı oluyormu anakart olayı
  • AMD nın bu chipsetleri ısınır böyle kafaya takmayın,970 chipsetlerin hepsi aşağı yukarı o sıcaklıkta çalışıyor
  • çipset türüne göre normal olması gerekli diye bılıyorum bende
  • bende boşta 30 40 derece yükte 70 derece bir ara bende parmağımı yaktım ama bu gün köprünün macunu değiştireyim dedim macun japon yapıştırıcısı gibi kurumuş alkol ile yumuşatarak tırnağım ile kazıyıp temizledim.
  • Futurisma kullanıcısına yanıt
    konuyu niye hortlattın
  • aynı sorun bendede var köprü yüksek derçelere çıkıyo ve pc nin kitlenmesine neden oluyo
  • 970 çipsetin sıcak olması olağan bir şey sistem stabil çalışıyorsa sorun yoktur.
  • işlemci oyun oynarken 80 derece ise normaldir...
    anormal olan 90-100 derecelere çıkması...

kasa yan kapağını açıp dene sıcaklık düşebilir...
    kasa fanlarının amacı kasa içi sıcaklığını...
    oda sıcaklığına düşürmektir...
    kasa yan kapağını açarsan kısa yoldan sıcaklık düşer...
    gerisini de işlemci fanı halleder....

bir de oda sıcaklığı önemlidir...
    buz gibi bir odada bilgisayar canavar gibi çalışır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.