Şimdi Ara

MSI 970A-G43 USB 3.0 SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ön panel ve arka panel usb 3.0 girişlerini kullanamıyorum çok değişik bi durumdurki dün format attıgımda kullanıyordum ön paneli ne güzel. Bugun güncelleştirmeleri yaptım ve suan görmüyor.
    Birde aklıma gelmişken söyleyim alakalı bidurum olabilir. Formattan sonra anakartın cd sini kurdum orda hocam Chipset fln menülerinin yanında Other menüsüde vardı. ve Bu menünün içinde MSI other driver baslıgı altında bi kaç kurulmasını öneren programlar mevcuttu google choreme toolbar gibi fln. bide renesans usb3.0 diye birşey vardı ben onuda kurdurttum ne oldugunu bilmiyorum ama bununla bi ilgisi olabilrmi diye düşündüğüm için yazdım.
    Dünki görülen usb bugun ön panel tarafından görülmeyince program ekle kaldırdan kaldırdım renesansı belki kaldırırsam görebilirim diye ama yine görmedi. Hal çaresini bilenler yardımlarınızı bekliyorum abiler

EDİT: MSİ ın sitesinden driverleri indirdim chipset ve raid hariç diğerlerini kurdum şuan arka panel 3.0 çalışıyor ama ön panel halen aktif değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KgnGksnn -- 7 Haziran 2014; 10:57:07 >

• Yokmu bi önerisi olan arkadaslar yorumda bulunun
  • +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KgnGksnn -- 7 Haziran 2014; 10:57:46 >
  • Aynı Sorun bende de var ne yapmam lazım kafayı yedirtecek +Güncel
  • Ben de aynı sorunu MSI MA - E-33 microATX anakartta yaşıyorum. Arka USB 3.0 portlar tamam ama ön panel USB 3.0 portlar çalışmıyor. MSI teknik desteğe yazdım. CMOS reset yapın dediler. O da olmazsa FP USB 3.0 bağlantılarınızı kontrol etmemi söylediler. CMOS resetleme işe yaramadı. FP bağlantılarımdan %100 eminim çünkü çalışan sistemden anakartı söküp upgrade işlemi yaptım.

Yurt dışı siteleri araştırdığımda MSI anakartlarda onboard USB 3.0 soketlerinde pinlerden birinin devre dışı bırakılması ile sorunun halledileceği yazıyor ama ben cesaret edip yapamadım.

Çözüm bulan olduysa lütfen buraya yazsın pleaseee :)

Erdoğan
  • Aygıt yöneticisinden baktıgınızda ünlem işaretli yüklenmemiş driverler varsa onları kurun öncelikle..
    Son çare ilgili driveri uninstal yapıp tekrardan kurun..
    hiç bir sürücüyü slim driver gibi programlar üzerinden kurmayın donanım çakışmaları yaşanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: KgnGksnn

Ön panel ve arka panel usb 3.0 girişlerini kullanamıyorum çok değişik bi durumdurki dün format attıgımda kullanıyordum ön paneli ne güzel. Bugun güncelleştirmeleri yaptım ve suan görmüyor.
    Birde aklıma gelmişken söyleyim alakalı bidurum olabilir. Formattan sonra anakartın cd sini kurdum orda hocam Chipset fln menülerinin yanında Other menüsüde vardı. ve Bu menünün içinde MSI other driver baslıgı altında bi kaç kurulmasını öneren programlar mevcuttu google choreme toolbar gibi fln. bide renesans usb3.0 diye birşey vardı ben onuda kurdurttum ne oldugunu bilmiyorum ama bununla bi ilgisi olabilrmi diye düşündüğüm için yazdım.
    Dünki görülen usb bugun ön panel tarafından görülmeyince program ekle kaldırdan kaldırdım renesansı belki kaldırırsam görebilirim diye ama yine görmedi. Hal çaresini bilenler yardımlarınızı bekliyorum abiler

EDİT: MSİ ın sitesinden driverleri indirdim chipset ve raid hariç diğerlerini kurdum şuan arka panel 3.0 çalışıyor ama ön panel halen aktif değil

Anakartlarda USB ve SATA yuvalarını yongaseti kontrol eder. Yongasetinin desteklemediği durumlarda ise ek kontrolcü kullanılır. MSI 970A-G43'ün teknik özelliklerinde, 2 x arka USB ve 1 x ön USB 3.0 yuvalarının Renesans kontrolcüsüne bağlı olduğu yazıyor:

2x USB 3.0 rear I/O ports & 1x USB 3.0 onboard connector by RENESAS UPD720202

Bu durumda; Renesans driver'ını indirip kurman gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILMIŞTIR
    4 ay önce açıldı
    M5A97 R2.0 Ram problemi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ahmet453 kullanıcısına yanıt
    Ben halen bir çözüm bulamadım böyle kullanmaya devam ediyorum ön panel usb yi bazen görüyor bazen görmüyor kafasına göre takılıyor. renesans kuruluykende öyleydi :/
  • Bizde de aynı sorun var. anakartı sıfır aldık,usn 2.0 portların hepsi çalışıyor ama 3.0 larda tık yok.Nefret ettim şu pc toplama işinden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.