Şimdi Ara

msı 970a-g46 HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • VATANBİLGİSAYARDAN msı 970a-g46 ALDIM AMD PHENOM X6 İŞLEMCİMLE KULLANMAK İÇİN AMA İŞLEMCİ FANI ÇOK GÜRÜLTÜLÜ ÇALIŞIYOR.

AÇILIŞTA BİOS AYARINA GİRİNCE İŞLEMCİ ISISI Bİ ANDA YÜKSELMEYE BAŞLIYOR.

PC AÇARKEN SİYAH EKRAN 5SN KADAR BEKLİYOR ONDAN SONRA MSI LOGOSU GELİYOR. BU NORMAL Mİ Bİ AYARI VARMI

İŞLEMCİ FAN AYARINI MANUEL OLARAK YAPA BİLİRMİYİM

HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• bios tan hw monitor kısmına gir orda hedef sıcaklık 40 C ayarla aşağıda fan devri var 62.5 yada %50 ayarlayabilirsin bunun anlamı 40 C ye kadar fan devri %50de çalışsın 40 ı geçince tam devir çalışsın , biosta sıcaklığın yükselmesi gayet normal çünkü biosta işlemci yükte çalışıyor masaüstü sıcaklıkları baz almalısın, bende de aynı işlemci ve msi anakart var bi sıkıntı olursa gine yardımcı olmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferizm -- 1 Eylül 2012; 10:15:11 >
  • HOCAM TEŞEKKÜRLER

AMA BİOS AYARININ NORMAL OLAMASI GEREKMİYORMU DEDİĞİNİZİ DÜN DENEDİM SICAKLIĞI 50 FAN DEĞERİNİDE 50 OLARAK AYARLADIM AMA FAN ÇOK SESLİ ÇALIŞIYOR SONRA FAN 12,5 SICAKLIK 40 OLARAK AYARLADIM ŞİMDİ FAN SESİ DÜŞTÜ FAN HIZI

2500LERDE SICAKLIK ORTALAMA 35-40 BOŞTA İKEN YÜKTE FAN HIZI 4700-5000LERDE SES YÜKSEK SICAKLIK 60-63 LERDE CORETEMP DEĞERİ MSI PROGRAMINDA 68-70 BU SICAKLIK DEĞERLERİ NORMAL Mİ BU ŞEKİLDE YAKLAŞIK 1 SAAT TEST ETTİM Bİ SORUN OLMADI SADECE PC YAVAŞLADI TEST OLARAK PRİME TEST + HDD VERİ KOPYALAMA + OYUN GTA SICAKLIK EN YÜKSEK DEĞERİ İDİ SİSTEM SICAKLIĞI 45 CIVARIYDI

VATANA GÖTÜREYİMMİ ANAKARTI ALALI 3 GÜN OLDU

TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut325

HOCAM TEŞEKKÜRLER

AMA BİOS AYARININ NORMAL OLAMASI GEREKMİYORMU DEDİĞİNİZİ DÜN DENEDİM SICAKLIĞI 50 FAN DEĞERİNİDE 50 OLARAK AYARLADIM AMA FAN ÇOK SESLİ ÇALIŞIYOR SONRA FAN 12,5 SICAKLIK 40 OLARAK AYARLADIM ŞİMDİ FAN SESİ DÜŞTÜ FAN HIZI

2500LERDE SICAKLIK ORTALAMA 35-40 BOŞTA İKEN YÜKTE FAN HIZI 4700-5000LERDE SES YÜKSEK SICAKLIK 60-63 LERDE CORETEMP DEĞERİ MSI PROGRAMINDA 68-70 BU SICAKLIK DEĞERLERİ NORMAL Mİ BU ŞEKİLDE YAKLAŞIK 1 SAAT TEST ETTİM Bİ SORUN OLMADI SADECE PC YAVAŞLADI TEST OLARAK PRİME TEST + HDD VERİ KOPYALAMA + OYUN GTA SICAKLIK EN YÜKSEK DEĞERİ İDİ SİSTEM SICAKLIĞI 45 CIVARIYDI

VATANA GÖTÜREYİMMİ ANAKARTI ALALI 3 GÜN OLDU

TEŞEKKÜRLER

Anakartında bi problem yok ki boş yere götürme, büyük ihtimal kalitesiz bi termal macun kullanmışsınızdır yada kasa içi havalandırman yetersizdir sesten kurtulmak istiyorsan 12cm kule tipi bi işlemci soğutucu şart sana başka hiç bi şekilde kurtulamazsın phenom stok fanı adamı deli etmek için birebir ilk aldığımda sadece 1 hafta dayanabilmiştim soğutucu aldım kurtuldum

• HOCAM PEKİ SICAKLIK DEĞERLERİ NORMAL Mİ BİRDE AÇILIŞTA SİYAH EKRAN SOL ÜST KÖŞESİYLE SAĞ ALT KÖŞESİNDE NUMARALAR VAR MSI LOGOSU GELİYOR BU AÇILIŞ NORMAL Mİ İLK DEFA MSI MARKA ALDIM ONDAN SORUYORUM AÇILIŞTA O SİYAH EKRANI
    KAPATMAK MÜMKÜN MÜ

YARDIMLARINIZ İÇİN AYRICA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

TELEFONLA ARADIĞIM MSI YETKİLİ SERVİSİNDEKİ ARKADAŞ BU KADAR AÇIKLAYICI OLMADI
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut325

HOCAM PEKİ SICAKLIK DEĞERLERİ NORMAL Mİ BİRDE AÇILIŞTA SİYAH EKRAN SOL ÜST KÖŞESİYLE SAĞ ALT KÖŞESİNDE NUMARALAR VAR MSI LOGOSU GELİYOR BU AÇILIŞ NORMAL Mİ İLK DEFA MSI MARKA ALDIM ONDAN SORUYORUM AÇILIŞTA O SİYAH EKRANI
    KAPATMAK MÜMKÜN MÜ

YARDIMLARINIZ İÇİN AYRICA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

TELEFONLA ARADIĞIM MSI YETKİLİ SERVİSİNDEKİ ARKADAŞ BU KADAR AÇIKLAYICI OLMADI

sıcaklık değerlerin benimkine göre bıraz yüksek ama bende işlemci soğutucu var stok fana göre değerlerin normale yakın tehlikeli bi durum yok ...
    biosta boot kısmını hızlandırmak istiyorsan biostan Advanced bios features sekmesine gireceksin quick booting enabled olacak,tam olarak ne anlatmak istediğini anlamadım ama msi logosunun gelmesini istemiyorsan full screen logo display disabled yaparsan ilk açılışta yaparsan msi resmi gelmez
    fikir vermesi açısından screenshot koyuyum
     msı 970a-g46 HAKKINDA YARDIM

• merhaba arkadaşlar . bende de aynı sorun var. fanım diğer anakartlarda sessizken (AKASA VENOM 4x8Q bakır borulu 12Cm fanlı soğutucum) bu anakarta taktım uçuyor yani çok hızlı dönüyor. Ayrıca biosun standart ayarlarında işlemciyi 1,55 V gördüm bu tehlike demek çünkü benim işlemcim phenom II x4 955 standart ayarlarında 1.4 V olması gerekiyor. Fan çok hızlı normalde 600-1000RPM arası dönmesi gerekirken 1650RPM ile dönüyor ve işlemci çok sıcak. aynı anakarttan olanlar yardım edebilir mi AMD Qool in Quet teknolojisini de açıyorum işlemciyi manuel olarak 1.4 V seviyelerine de indiriyorum ne fan duruyo ne sıcaklık. sıcaklık bu arada 45-50 derece yani hiç olmazsa idare eder. eski anakartlarımda 30-35 derece geziyordu bu sogutucuyla. Termal macunla ilgili bir sorun değil. Biosu da güncelledim üzerinde gelen 1A imiş ben 1B yaptım en son güncel Bios da yüklü sizce ne yapmalıyım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI z77a GD55 RAM SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.