7 8 senelik anakartlar 600 lira. Sıfır b450 anakartlar daha ucuz. 7 8 senedir kullanılan 1600 mhz DDR3 ramler sıfır 3000 mhz DDR4 ramlerle aynı fiyat, daha pahalı hatta. 7 8 senelik i5 işlemciler 500 lira. 2 kat güçlü Ryzen 3100 sıfır 900 lira. Sitemim genel ilan sahibi yanlış anlamasın. Ama mantık dışı bir durum var. Elindeki 7 8 senelik ömrü bitmiş parçaları ver, sıfır Ryzen sistem topla 2 3 kat yüksek performanslı. Bu yaz boyunca 6 tane sistem topladım. Kimi 2000 liralık, kimi 5000 liralık, kimi 9 bin liralık, en son 15 bin liralık. 3 tane parça alabildim en son topladığım sisteme 2. el olarak. Çoğunun sıfırları daha ucuzdu çünkü. Gittim sıfır aldım kasayı, güç kaynağını, ssdyi, ramleri, monitörü, çevre bileşenlerini. Ryzen 3 1200 750 liraya 2. el satmaya çalışıyorlar. Arkadaş 3100 900 lira zaten sıfır olarak. Yine sıfıra yöneliyoruz. Şaka gibi ama 2. ele paramız yetmediği için yine sıfır alıyoruz. Ben de ilan açıyorum, 3470 ve anakarta 400 diyince 1 saatte 20 tane mesaj geliyor. Allah Allah diyorum, 8 senelik giriş-orta işlemci ne bu rağbet. Ve sonra hep beraber piyasa çok pahalı diye sitem ediyoruz. Sen ben piyasa işte. Fırsatçılar diye sövüyoruz. Sen ben fırsatçının Allah'ı olmadık mı? |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |