Şimdi Ara

msi 990xa-gd55 ve Fx 6300 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet Arkadaşlar elimde msi 990xa-gd55 ve Fx 6300 var . Biosa girdiğimde işlemci 60 derecelerde . Kendimce bir baktım herşey auto dayken hangi voltaj değerlerini veriyor anakart diye şu tablo çıkıyor

Core VID = .13500v
    Current core VID = 1.49v
    Amd Cool n quet = Disable
    C1E=Disable
    SVM mode = Enable
    Core c6 state = Enable

Sanırım bu Current Core VID Cpu/nb voltaj değeri doğrumudur ? Fx 6300 stok değerleri nedir CPU voltaj ve NB voltaj değeri ? Ayrıca Bunu düşürdüm ama yinede benim düşürdüğüm seviyey inmiyor kafasına göre başka seviyeye iniyor

Son olarak bios güncellemesi yapmak istedim Anakartın en güncel biosunu indirdim Bios yüklenirken %96 da kendiliğinden kapanıyor sonra tekrar açılıyor ama bios güncellenmemiş oluyor. Yardım lütfen

• Bu current core VID NB voltaj değilmiş . O anki CPU voltaj değerini gösteriyormuş. Yani benim bios default ayarlardayken işlemciye o kadar voltaj veriyor bunun nedeni nedir ? ben elimle 1.35 olarak girdim sıcaklık 55 e indi ama yinede çok değilmi ? biosta sıcaklık 55 derece ?
  • Merhaba,

Sevdiğim bir arkadaşa topladığımız makinada USB voltajı fazla hatası verip makinayı kapatıyordu.

Anakartı yeni mi aldınız?
  • Atsumichi kullanıcısına yanıt
    Yok yeni almadım yani sıfır almadım ikinci el aldım sistemide yeni topladım daha bir günlük bende de bu sorun var malesef bu anakartta.
  • Anakartlar farklı ama işlemciler aynı stok halde benim değerler şunlar
    Cpu Vol. 1.27500
    Cpu NB Vol. 1.17500
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Anakartlar farklı ama işlemciler aynı stok halde benim değerler şunlar
    Cpu Vol. 1.27500
    Cpu NB Vol. 1.17500

yok yok benim anakartla ilgili bir sorunum var. şu anda hepsini manuel girdim sorun yok gibi işlemcinin voltajını elimle düşürdüm amd turbo teknolojiyi kapattım çarpanı elimle girdim mhz elimle girdim şu anda ayarladığım ayarlada sorunsuz ısınmadan duruyor. Birde sanırım beni biostaki sıcaklık değerleride yanıltıyor. Çünlü Aida64 core tempte bakıyorum biostaki sıcakların 10 derece kadar altında. Ama anakart auto değerlerde sapıtıyor :)
  • Cevap içinde ayrıca teşekkür ederim
  • mor_puding kullanıcısına yanıt
    Güncelmi bios peki bazen böyle sapıtmalar olabiliyor sorun çözüldüyse sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Güncelmi bios peki bazen böyle sapıtmalar olabiliyor sorun çözüldüyse sorun yok

şöyle bir durum var bakıyorum sitesinde yeni bios var indirdim çıkardım rardan attım usb ye tabi usbyi önceden fat32 bicimlendirdim . sonra actım biosu girdim unitiles e sanırım böyle yazıyordu . Sonra yeni bios yüklemek için tıklayına girdim usbyi sectim bir türlü usb icindeki dosyayı görmedi. Oysaki ben o usb den sistemi kurdum bootlarken görüyor ama bios kurarken görmüyor. Sonra yine kendi sitesinden otomatik bios güncelleme programını indirdim tarattırdım Bios güncel dedi yüklenecek birşey sunmadı :)) Çözdük ama dediğim gibi elle girince çözdük :) yakacaktık neredeyse işlemciyide

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.