Şimdi Ara

MSI B450 Tomahawk işlemci sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

B450 tomahawkla macera 2019 da 2600x le başladı. 2022 de bios güncellemesi ve 5600G ile bu anakartı kullanmaya devam ettim. Geçen ay DDR 5 li sisteme geçtiğim için bu kartı ve işlemciyi kaldırıp kutusuna koydum. Yeni bir PC ihtiyacından dolayı dün tekrar kutusundan çıkarıp sistem toplamak istedim. Pc yi oluşturacak parçaları toparlarken gözüme emektar işlemcim 2600x ilişti. Ben de acaba hala çalışıyormu şimdiki performansı nasıl diye takıp bir görmek için uzay kurulumla B450 ye takıp diğer parçaları da toparlayıp pc yi çalıştırdım.Sıkıntısız bir şekilde sistem açıldı. 2600x in çalışır durumda olması ve hala performansının iyi olduğunu görmek beni mutlu etti. Buraya kadar herşey normal. Tekrar 2600x i çıkarıp kutusuna koyup kaldırdım. Tekrar 5600g yi taktım anakart işlemci hatası veriyor ve sistem açılmıyor. Biosu güncelledim durum değişmedi.Elimde mevcut olan 3400G pro yu taktım yine aynı, işlemci hatası alıyorum. Ama 2600x i tekrar takınca sistem açılıyor. 5600G ve 3400G pro da sorun yok başka anakartlarla çalışıyorlar. Ama 2600x i çıkarıp B450 ye takınca çalışmıyorlar. Anakartın üzerinde işlemci hata ışığı yanıyor. Bıosu sıfırladım ve güncellendim durum değişmedi. Sorunu nasıl çözebilirim. Değerli görüş ve yardımlarınızı bekliyorum.

• Sorunu çözebildiniz mi?
    5600G için 7C02v1I bıos sürümünü istiyor. Beta sürümü de mevcutmuş siz hangi bıosu kurdunuz?

Normalde bazı anakartlar yeni işlemciler çıkınca 1000-2000 serisi desteği kestiler. Ama sizdeki işlemci yeni. 5600G için böyle bir şey olmaz. Dikkatimi çeken de GPU barındıran işlemcilerinize sıkıntı çıkarması. İşlemci değiştirdikten sonra BIOS pilini söktünüz mü? Belleklerden VRAM atayamadığı için mi sorun çıkarıyor acaba. 🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarda söylenilen pili çıkarıp 5 dakika bekletmek gerekir genelde. Çünkü aynı anakartta bios sürümü değişmese bile, bazen işlemci değiştirme işlemleri yapıldığında anakart biraz sapıtabiliyor açılmayabiliyor.

Anakart pilini çıkartıp biraz bekleyin en iyi sıfırlama öyle olur. Muhtemelen sorun o .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.