Şimdi Ara

MSI Afterburner Fan Modları & Fan Hızı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdiye kadar hep otomatik fan modunda kullanıyordum, meraktan manuel fan profili test edeyim diyerek şu grafiği ayarladım:

Bu modda fanlar aynı devir yüzdesiyle dönerken daha çok gürültü yaptıklarını hissettim ve anlatacağım durumu gözlemledim. Otomatik fan moduyla kullanıcı ayarlı fan modundaki fan hızı yüzdesi ve RPM ilişkisi birbirini tutmuyordu. Resimlerle açıklamaya çalışayım. %25 fan hızında ~800 RPM değer gösterirken kullanıcı ayarlı moduna geçildiğinde %22 fan hızında ~1180 RPM göstermeye başlıyor. Gösterilen fan devir yüzdesi arttıkça bu tezatlık daha da açılıyor.

Alttaki bir oyundan örnek. İkisinde de sözde %44 devirde dönüyor ama RPM farklarına bakınız. Bu durum nedir, neden olur? Sizlerde de var mı, basitçe deneyebilirsiniz.

Not: Afterburner sürümü 4.6.2, AMD driver 20.2.2

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MSI Afterburner ile Fan Modu ve Hız Ayarları

MSI Afterburner, kullanıcıların ekran kartlarının performansını kontrol etmelerine ve özelleştirmelerine olanak tanıyan popüler bir yazılımdır. Fan modunu ve hızını ayarlamak, ekran kartının soğukluğunu ve gürültü seviyesini optimize etmede önemli bir rol oynar.

Fan Modları

MSI Afterburner, üç farklı fan modu sunar:

• Otomatik: Fanlar, yük altında otomatik olarak ayarlanan önceden tanımlanmış bir eğriye göre çalışır.
    • Manuel: Fan hızı kullanıcı tarafından manuel olarak ayarlanır.
    • SYNC: Bu mod, birden fazla ekran kartı kullanıldığında, tüm kartların fanlarının aynı hızda çalışmasını sağlar.

Fan Hızı Ayarı

Fan hızını ayarlamak için MSI Afterburner'ın arayüzündeki "Fan Hızı" kaydırıcısını kullanabilirsin. Daha yüksek bir fan hızı, daha iyi soğutma sağlar ancak daha fazla gürültüye neden olur. Daha düşük bir fan hızı daha sessiz çalışır ancak soğutma performansını düşürür.

Fan Hızı Ayarlanmıyor

Fan hızını ayarlayamadığın durumlarda, aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

• Ekran kartının sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
    • MSI Afterburner yazılımının en son sürümünü yükle.
    • BIOS ayarlarını kontrol et ve fan kontrolünün etkin olduğundan emin ol.
    • Ekran kartı fanlarına fiziksel olarak müdahale edip etmediğini kontrol et.

Sonuç

MSI Afterburner'daki fan modu ve hız ayarlarını optimize ederek ekran kartının performansını ve soğutma verimliliğini artırabilirsin. Fan modunu ve hızını özel ihtiyaçlarına göre ayarlamak, soğutma ve gürültü seviyesi arasındaki dengeyi sağlamana yardımcı olur. MSI Afterburner fan ayarı ve fan hızı sorunlarıyla ilgili sorunlarla karşılaşırsan, bu yazıda sağlanan adımları izleyerek çözüm bulabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/r9e1j7

şu 1000 yazan yeri 100 yaparsan daha tutarlı karşılıklar olabilir

şu şekilde merdivenli bi fan profili ve 2-3 derecelik histerisis ayarlarsanız daha az gürültü cıkarması muhtemeldir
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/r9e1yr

• Değer güncelleme sıklığını değiştirince farkeden birşey olmuyor. Benim derdim gürültü değil profiller arası fan yüzdesi ile RPM'in birbirini tutmaması.
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    gpu-z bu işe ne diyor hocam?

bence iki üç fanlı bi gpuysa onunla ilgili bir şey olabileceği de aklıma geldi. hani deviasyon desen 1300 rpm nere 2000 rpm nere
    Hem adranalin ile hem burner ile denedim, bendeki sorunda ayarladığım yüzdenin üstüne çıkması. yüzde 40 olarak belirlesemde maksimum 1900 devir koysam da bir şekilde üstüne çıkıyor.
  • şu ekran kartlarında fan eğrisi olayını nedense hiç anlayamadım 1 senedir rtx 2060 kullanıyorum 65 derece nın ustune ıcktıgınıda gormedım o fanın dondugunude hıssetmedım su zamana kadar
  • Aynı testi yapıp sizlerde aynı mı deneyebilir misiniz?

bende tutarlı gözüküyor

• Ekran kartınız nedir? driver ve afterburner sürümünüz nedir hocam?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    benimki nvidia 1080

441.66 driver
    4.6.2 afterburer
  • valla kardeş benim afterburner garip. v.oltaj limiti 114 ama nette oc için daha üstü yazıo bnde yok??
    ayrıca naparsam yapayım 40 core 500memory veya daha dusük ve yuksek OC yaptıgımda afterburner dan, oyunlar crash veriyor ama vermeden bakıyom 20 25fps artmış aboo pat bi anda oyun crash veriyor (kingdom come, cod mw) de yaşadım suana kadar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı post. Aynı gpu'ya sahibim sıcaklıklar daha makul seviyeye indi. Bazı oyunlarda 72 dereceleri gördüğüm oluyor. Boşta 50 derecelerde. Ek bir ayara gerek var mıdır yoksa sorun olmaz mı ?
  • MSI Afterburner Fan Modları & Fan Hızı Problemi

Fan hızını böyle ayarlamama rağmen 1400 rpm de dönüyor bunu nasıl düşürebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.