Şimdi Ara

msi b450 a pro anakart ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI B450 A Pro anakartım var. Windows 10 64bit yüklü. Anakartta herşey çalışıyor ama ne arka girişlerden nede ön girişlerden ses alamıyorum hiç ses gelmiyor. Öncelikle eski yeni tüm çıkan anakartın kendi driverlerini kendi sitesinden indirip denedim sonuç değişmedi. sorunun detayı şu şekilde;

Arka veya ön ses girişine hoparlör veya kulaklığı takıyorum, sistem taktığım aygıtı tanıyor. arka planda çalan bir müzik açıyorum, ses düzey karıştırıcısını açıyorum çalan şarkının ritmine göre ses seviyesinin iniş çıkışlarını görebiliyorum ama ne kulaklıktan neden hoparlörden ses gelmiyor. kulaklığı başka yerde denedim ve çalışıyor.

Benim anladığım kadarıyla anakarttaki onboar ses kartı şuanda bozuk değil çünkü sistem tanıyor driver yükleniyor. ses girişleride bozuk değil çünkü bişey taktığımda sistem ne taktığımı anlıyor. ses çalmayla ilgili bir sorunda değil çünkü müzik çalarken ses karıştırıcısında sesin çaldığını gözlerimle görebiliyorum. bunlara karşı hiç tık yok ses gelmiyor. bu arada ekran kartını HDMİ üzerinden televizyona bağladığımda tvden ses alıyorum.

Şimdi bu sorunu daha önce yaşayan ve nasıl çözebileceğimizi bilen var mı?

• aynı anakarta sahibim öncelikle windowsunuz son sürüm olsun , gerekirse formatlayın , bazı windows sürümlerinde ses sorunu oldugu dile gelmişti, usb bellege ubuntu linux sürümleri kurup linux üzerinde çalıştıgının teyidini alabilirsiniz çalışıyorsa sorun düzelir çalışmıyorsa ses entegresiyla alakalı sorunlar olabilir
  • ses cıkışından ekran kartının hdmi ses cıkışına sesi yönlendirmiş olabişir ses sismgesine basıp anakartın ses cıkışlarını secmeyi denemişsinizdir sanırım ama atlanmış bir detay olabilir
  • hocam çözdunuzmu aynı sorun bendede var bilgi verebilrimsiniz.

• tam olarak aynı sorunu yaşıyorum 4 aydır bu şekilde kullanıyorum ardıdan kulaklığımın ses kartıda bozuldu durduk yere denemediğim yöntem kalmadı yapmadım yapan hiç kimseyide görmedim umarım yapabilen çıkar.

• Kardeşim msi anakartın biosundan hd audio özelliğini kapatıp dener misin

• ben çip değişim dahil tamirini yapıyorum.. alttaki linklere bak önce..

msi b450 a pro anakart ses sorunusinuzitforum.ecballium.com
    Anakart Ses Sorunu Çözüm Rehberi.Anakartın Sesi Çıkmıyor. - Sinüzit Forum
    http://sinuzitforum.ecballium.com/konu-anakart-ses-sorunu-cozum-rehberi-anakartin-sesi-cikmiyor.html

msi b450 a pro anakart ses sorunusinuzitforum.ecballium.com
    ALC662 Yanmış Ses Çipi - Sinüzit Forum
    http://sinuzitforum.ecballium.com/konu-alc662-yanmis-ses-cipi.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.