Şimdi Ara

Msi b450 gaming plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • msi rx570 gaming 4gb, r5 1600x işlemcili bir sistem toplayacam. Msi b450 gaming plus anakart almayı düşünüyorum.
    anakart hakkında düşünceleriniz nelerdir ve ram olarak
    CORSAIR Vengeance LPX Siyah 16GB (2x8GB) 3000Mhz DDR4 Soğutuculu CL16 Pc Ram CMK16GX4M2D3000C16
    işlemci-anakart-ram uyum sorunu çıkarır mı? ve 500w +80 bronze yeterli olur mu?
    daha önce hep laptop kullandım ilk defa masaüstü sistem toplayacağım için pek bir bilgim yok.

• Oncelikle anakart gayet guzel, performans olarak sizi uzmez. Alternatifi olarak ASUS TUF B450 Plus Gaming modellerine de bakabilirsiniz. Ucuz olani tercih edersiniz. Ram uyumlulugu konusunda bir sikinti cikmaz. Hangi anakarti alirsaniz alin, BIOS a girip XMP profili sectiginizde belirtilen hizda calisacaktir Ram.

Islemci konusunda, 1600X almak yerine 2600 alabilirsiniz. Tek cekirdek performansinda yaklasik %6-8 daha iyi 2. nesiller. Fiyat olarak 2600 un 1600x ile yakin olmasi lazim. Eskisini almaktansa yeni nesil tercih edilebilir. Sonrasinda guzel bir sogutucu alir, 4Ghz seviyesinde kullanabilirsiniz rahatca. 500w 80+ bronze yeterli olacaktir. Yine de arada cok fiyat farki olmayacagi dusunulurse 100 lira daha verip 600w bronze bir urun almak daha mantikli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Oncelikle anakart gayet guzel, performans olarak sizi uzmez. Alternatifi olarak ASUS TUF B450 Plus Gaming modellerine de bakabilirsiniz. Ucuz olani tercih edersiniz. Ram uyumlulugu konusunda bir sikinti cikmaz. Hangi anakarti alirsaniz alin, BIOS a girip XMP profili sectiginizde belirtilen hizda calisacaktir Ram.

Islemci konusunda, 1600X almak yerine 2600 alabilirsiniz. Tek cekirdek performansinda yaklasik %6-8 daha iyi 2. nesiller. Fiyat olarak 2600 un 1600x ile yakin olmasi lazim. Eskisini almaktansa yeni nesil tercih edilebilir. Sonrasinda guzel bir sogutucu alir, 4Ghz seviyesinde kullanabilirsiniz rahatca. 500w 80+ bronze yeterli olacaktir. Yine de arada cok fiyat farki olmayacagi dusunulurse 100 lira daha verip 600w bronze bir urun almak daha mantikli olur.
    ürünler arasında seçim yapayım derken bir müddet sonra marka model f/p derken işin içinden çıkılmaz hal alıyor :) verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

• Anakart iyi ama işlemci olarak R5 2600 alsanız daha iyi olur.
  • İşlemci olarak r5 2600 alın, anakart seçiminiz gayet iyi.
  • Ryzen 2600 işlemci
    MSI B450M GAMING PLUS anakart
    GSKILL 16GB (2x8GB) SniperX DDR4 3200MHz ram var

ama ufak bir sorun var. Denetim masası güç seçenekleri ayarlarından yüksek performansa alınca hemen dengeli performansa geçiyor... yüksek performans ayarı seçilmiyor tik işareti koyulmuyor neden ???

https://giphy.com/gifs/fQoiDaG59T7yBpuRsD?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• Amd chipset driverini kurmusmuydunuz? Kurulmamis gibi geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    B550 MSI GAMING PLUS AMD ANAKART
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    driverler kurulu ama güç seçeneklerinde sıkıntı var ne yaptıysam olmadı
  • Msi b450 Gaming Plus anakartı Ryzen5 2600 işlemci ve corsair lpx vengeance 2x8 16gb ram ile kullanıgorum memnunum. Anakart vrm sıcaklığım 46c yi geçmedi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amd chipset i kurunca güc seceneklerinde ryzen modu cikmasi lazim sende o yok, senin guc seceneklerin standart windows ayarlari...
    burayi biraz inceleyin;https://www.amd.com/en/products/chipsets-am4 bunun kurulu olup olmadigini kontrol edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart seçiminiz güzel ama işlemci olarak r5 2600 öneririm. Tek çekirdek performansı ilk nesile göre daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 4 Nisan 2019; 0:4:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

Anakart seçiminiz güzel ama işlemci olarak r5 2600 öneririm. Tek çekirdek performansı ilk nesile göre daha iyi.
    Peki WD 500GB Blue NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1450MB Yazma)
    www.vatanbilgisayar.com
    WD 500GB Blue NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1450MB Yazma) - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/wd-500gb-blue-nvme-m-2-ssd-1700mb-okuma-1450mb-yazma-.html

Sipariş ettim. Konnektör yapısı biraz farklı anakartın destekliyeceğini düşünüyorum fakat emin olamadım. Sizce anakart bu m.2 ssdyi destekler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: antiii

Peki WD 500GB Blue NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1450MB Yazma)
    www.vatanbilgisayar.com
    WD 500GB Blue NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1450MB Yazma) - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/wd-500gb-blue-nvme-m-2-ssd-1700mb-okuma-1450mb-yazma-.html

Sipariş ettim. Konnektör yapısı biraz farklı anakartın destekliyeceğini düşünüyorum fakat emin olamadım. Sizce anakart bu m.2 ssdyi destekler mi?

Alıntıları Göster
    Destekler hocam sorun çıkarmaz. Kendi resmi sitesindeki bilgilerde destekliyor diye belirtilmiş zaten

• -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    bilgilendirdiğiniz için teşekkkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.