Şimdi Ara

Msi b450 tomahawk max anakart ve ddr4 3200mhz ram sorunu [çözüldü] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alakasi oldugunu zannetmiyorum. Ornek olarak su kiti paylasayim;

Goreceginiz gibi ayni ram'in 2400Mhz'den 3600Mhz'e kadar versiyonlari var. Bu ram'de 3000 Mhz'de Micron e-die kullaniyor, 3600 Mhz'de. Ayni cekirdekler yani. Sadece bu cekirdekler arasindan iyi uretim partisine denk gelenler ayristirilip 1.35v'da 3600 Mhz calistiriliyor, daha basarisiz cekirdekler ise 3000 Mhz'lik kitlere koyuluyor. Ayni ram 3600 Mhz'de 1.35 calisabilir, ama sizin aldiginiz kit 3000 Mhz'de calismasi icin ayristirilmis "bad die" diyebilecegimiz cekirdeklere sahip. O yuzden anakart secmiyor, sizin cekirdeginiz kotu diyebiliriz, ki bu cok normal zaten 3000 lik kit aldiginiz icin. Ayni cekirdegin iyisi 1.35 ile 3600 gorurken siz belki 1.45 verseniz bile o frekansi goremezsiniz. Bazi sansli kisiler ise 3000 lik kit alir, iyi cekirdek denk gelir, sizden farkli frekanslar elde edebilirler. olay bundan ibaret.

Stabiliteyi saglamak icin voltaji arttirabilirsiniz, cogunlukla cozum olur. 1.45 e kadar ilerleyin, kasanizin hava akimina guvenmiyorsaniz 1.40 - 1.42 de durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 15 Haziran 2020; 17:42:57 >

• Dogru burasi, DRAM Voltage'i 1.37 yapabilirsiniz manuel olarak, dedigim gibi 1.45 e kadar yolu var, havalandirmaya guvenmiyorsaniz 1.42 civarinda durun.

CPU NB Voltage'da SoC voltaji oluyor. Ilk asamada ona ellemeniz gerekmez, auto birakin. Dram voltaji yeterli olmali.
  • 1.1in altında değilse çok dokunmayın bana kalırsa da öncelikle dram voltajı deneyin 1.4ten sonrasını ben de zorlamazdım şahsen.
  • hocam ramin voltajını ayarladıktan sonra bilgi verirmisiniz.eger sizde çalışmaz ise iade etmeyi düşünüyorum bende rami

@vae4victis
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    VoicesOfTheDead kullanıcısına yanıt
    Msi b450 tomahawk max anakart ve ddr4 3200mhz ram sorunu [çözüldü]Msi b450 tomahawk max anakart ve ddr4 3200mhz ram sorunu [çözüldü]

ayarları böyle yaptım. dram voltajı 1,39 yaptım kendisi sol tarafa 1,412v attı. uygun mu sizce uyar mı?

• Sistem stabil ise uygundur. Voltaj yuksek tabii biraz, o voltajda 3466 bile calistirabilirsiniz buyuk ihtimalle ama en sagliklisi zamanlamalari da manuel ayarlayarak olur. Siz simdi performanstan memnunsaniz bu sekilde kullanmaya devam edin. Voltaji da masaustunden kontrol edin tekrar, buyuk ihtimalle 1.39 civarinda verir yine.

Ram ile ilgili detayli kurcalamak isterseniz bu konuya bakin;

https://forum.donanimhaber.com/ram-de-subtiminglerin-cpu-oyun-performansina-etki--142821364

Ek olarak su an anakartiniz CPU'ya cok yuksek voltaj veriyor gozukuyor. Masaustunde sicaklik sorunu yasiyo musunuz? BIOS surumunuz guncel degil, guncellerseniz bu guzel gorunumlu bios u kaybedeceksiniz ama belki daha stabil degerler elde edebilirsiniz, bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 15 Haziran 2020; 18:42:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Sistem stabil ise uygundur. Voltaj yuksek tabii biraz, o voltajda 3466 bile calistirabilirsiniz buyuk ihtimalle ama en sagliklisi zamanlamalari da manuel ayarlayarak olur. Siz simdi performanstan memnunsaniz bu sekilde kullanmaya devam edin. Voltaji da masaustunden kontrol edin tekrar, buyuk ihtimalle 1.39 civarinda verir yine.

https://forum.donanimhaber.com/ram-de-subtiminglerin-cpu-oyun-performansina-etki--142821364

Ek olarak su an anakartiniz CPU'ya cok yuksek voltaj veriyor gozukuyor. Masaustunde sicaklik sorunu yasiyo musunuz? BIOS surumunuz guncel degil, guncellerseniz bu guzel gorunumlu bios u kaybedeceksiniz ama belki daha stabil degerler elde edebilirsiniz, bilginize.
    masaüstünde sıcaklık dediğiniz nedir ve voltajı masaüstünden nasıl kontrol edicem? ekstra programlar vs indirmedim hiç ben de.
    bios geçen gün güncelledim ama bunun bir güncel versiyonu betaydı. o yüzden betayı indirmeyip bunu yükledim.

• HW Monitor programini kurup bakabilirsiniz, arayuzu basittir. Performansta bir sikintiniz yoksa ugrasmaniza gerek yok ama.
  • quote:

HW Monitor programini kurup bakabilirsiniz, arayuzu basittir. Performansta bir sikintiniz yoksa ugrasmaniza gerek yok ama.
    performansta şuan bir sıkıntım yok. kasaya elimi de sürtüyorum henüz bir sıcaklık ta yok aşağı yukarı 1 saattir oyundayım henüz bir sorun çıkmadı şimdilik.
  • Cok guzel, keyfini cikartin hic baska seylere kafa takmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sistem stabil ise uygundur. Voltaj yuksek tabii biraz, o voltajda 3466 bile calistirabilirsiniz buyuk ihtimalle ama en sagliklisi zamanlamalari da manuel ayarlayarak olur. Siz simdi performanstan memnunsaniz bu sekilde kullanmaya devam edin. Voltaji da masaustunden kontrol edin tekrar, buyuk ihtimalle 1.39 civarinda verir yine.

hocam konuyu açan arkadaşımızdaki aynı ram ve aynı anakart ile sistem kuracagım rami iade şansım var sizce iade edip balistix ram almam mantıklımıdır 100 tl ekleyip.konuyu açan arkadaştaki sıkıntı tam olarak 1.35 voltajın 3200 de yetmemesi mi anladıgım kadarıyla

• Aldigi kite spesifik bir durum olabilir bu. Eger ki sub-timing ile ugrasirim diyorsanız evet 3000 mhz cl15 ballistix kitlerden almanizi oneririm. Ben de elimdeki kiti satip o modeli aldim, simdi 3400 mhz cl14 kullaniyorum, saglam performans artışı oldu. Yok ben takar frekans ayarlar kullanirim detay ugrasmam derseniz hic farketmez.

• quote:

Aldigi kite spesifik bir durum olabilir bu. Eger ki sub-timing ile ugrasirim diyorsanız evet 3000 mhz cl15 ballistix kitlerden almanizi oneririm. Ben de elimdeki kiti satip o modeli aldim, simdi 3400 mhz cl14 kullaniyorum, saglam performans artışı oldu. Yok ben takar frekans ayarlar kullanirim detay ugrasmam derseniz hic farketmez.
    rame anakartın otomatik 1.35 vermesi gerekmezmi.520 tlye uygun geldi diye rahattımda sanki ram dandik gibi geldi bana.3600 mhz yapılabilir mi ki acaba
  • Xmp certified oluyor bu kitler genelde, o XMP profili aktif edince otomatik 1.35v vermesi gerekiyor.

thaiphoon burner ile bakmadan dandik mi degil mi anlamak zor. 3600 ise mumkun tabi yuksek voltajda ama siki timing ile cok cok zor.
  • quote:

Xmp certified oluyor bu kitler genelde, o XMP profili aktif edince otomatik 1.35v vermesi gerekiyor.

thaiphoon burner ile bakmadan dandik mi degil mi anlamak zor. 3600 ise mumkun tabi yuksek voltajda ama siki timing ile cok cok zor.
    anladım hocam ram dandik duruyor iade edebilirsem edeyim bakalım.sistem kurmadan halledelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus Muharrem

ayarları böyle yaptım. dram voltajı 1,39 yaptım kendisi sol tarafa 1,412v attı. uygun mu sizce uyar mı?
    Önceki mesajlarınızda xmp açtım demişsiniz ama xmp disabled görünüyor. Sadece ram hızını 3200e çıkarttınız. Timing parametreleri ise büyük ihtimal daha düşük hıza göre ayarlı kaldığı için sisteminiz stabil çalışmıyordu ve voltaj artırınca durum düzeldi.

Ram voltajını auto ya alıp, A-Xmp yazan yeri enabled yaparsanız xmp açmış olursunuz. Sonra alttaki 2 seçenekten birini seçersiniz. Xmp açıldığında voltaj kendiliğinden 1.35 V'a ayarlanır diye biliyorum.

• Sorun çıkarsa bios defult yap ramleri diğer slotlara tak sorunun düzelir bazen anakart kitapçığında belirtilen slotlarda ısrar etmek sorunu uzatıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kan Turalı K kullanıcısına yanıt
    Xmp actigimda da ayni sorunu veriyordu. Dun yaparken xmp acmadan direkt mhz yukselttim ve voltaj arttirdim. Pek kullanmadim acikcasi genelde 1 saat icinde pc reset atarken dun 1.5 saat falan gecti ama atmadi.
    Peki farkeder mi xmp acarak yapmak ya da acmadan direkt boyle yapmak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus Muharrem -- 16 Haziran 2020; 4:49:33 >
  • Performanstan memnunsanız sorun olmaz. Sadece Ram gecikme değerleri konusunda uyarmak istedim. Kaç olduklarını ryzen master kurup oradan görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maestro725

hocam ramin voltajını ayarladıktan sonra bilgi verirmisiniz.eger sizde çalışmaz ise iade etmeyi düşünüyorum bende rami

@vae4victis
    Oldu gibi. Ama bence iade sansiniz varsa edin gitsin ugrasilmaz boyle. Ben pek anlayan birisi degilim incehesaptan kasa toplarken en cok satilanlara bakip almistim bilsem daha iyisini daha yuksek fiyata alirdim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.