Şimdi Ara

Msi b450 tomahawk max anakart ve ddr4 3200mhz ram sorunu [çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslarim ddr4 3200mhz dual ram Var. Anakarttan mhz hizini 3200 yapinca bir sure sonra pc reset atiyor. Bunj nasil cozebilirim? Anakartim 4133mhz ram destekliyor overclocklu hali ile. Overclock mu yapmam lazim ramleri 3.2mhz calistirabilmek icin? Yardimci olur musunuz?
    Ve overclocku nasil yapabilirim? Nasil istedigim frekansa getirebilirim?

Edit: sorun ram, anakart vb zımbırtıkarda değilmiş. Oyunlardan dolayı ekran donup pc reset attığı için bu parçalarda sandım. Başka bir oyun oYnarken şans eseri hata sebebini gördüm ve o yuzden pcnin reset attığı anlaşıldı.
    Aldığım hata lowlevelfatal error unreal engine 4 d3d vüfalan filan bir şey işte. Çözümünü bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus Muharrem -- 18 Haziran 2020; 1:10:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ram voltajını kontrol ettiniz mi? 1.35 V olması gerekir.

• Kan Turalı K kullanıcısına yanıt
    Yok hayir kontrol etmedim, nereden bakabiliyorum?

• Bios'tan ya da HWInfo gibi programlardan. 3200e Xmp ile mi ayarladınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kan Turalı -- 15 Haziran 2020; 12:32:40 >
  • xmp açıp 3200mhz profili seçip deneyin
  • Kan Turalı K kullanıcısına yanıt
    Evet xmp ile ayarladim. Voltaji nasil ayarlocam yine bios mu yoksa baska yolu var mi?

• VoicesOfTheDead kullanıcısına yanıt
    Onu yapiyorum zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biostan normal modda ise expert moda alabilirmisiniz?

• hocam t force tuf ram deme bende aynı buildi kuracaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 15 Haziran 2020; 13:12:17 >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Onu nereden alicam? Nerede yazar o? Expert yapinca oluyor mu?

• Eski biosu hatırlayamadım. Advance mode da olabilir.
    Yeni kısıtlanmış biosta en tepede idi.

• advanced moda f7 ile alıyor olması lazım oc ayarlarında xmp profili seçtiğiniz yerin altında voltaj ayarları var ancak xmp profili varken autoda bir sorun olmamalı hangi ayarları değiştirdiniz acaba
  • Evet tforce tuf:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus Muharrem

Evet tforce tuf:)
    hocam ram anakart seçiyor galiba ya asuslarda düzgün çalışıyor gibi.bende ucuza yakaladım diye iade etmeyecektim ama tomahawkla sıkıntılıysa iade edecem galiba
  • VoicesOfTheDead kullanıcısına yanıt
    Evet f7 ile advanced moda aldim oradan sadece xmp ile 3200mhz sectim. Ama voltaj konusunda aksama bakabilirim, aksama ekran resimlerini atarim buralarda olursaniz

• Soc ve dram voltaj arttırıp denersiniz bir de bu tarz sorunlar yaşayanlar varmış bu modelde.
  • BIOS'da frekans ayarladigin menunun en ustunde OC Mode'var, onu Expert'e almalisin, sonrasinda yine ayni menude frekansin hemen altinda DRAM Voltage goreceksin, orayi da 1.37 yapabilirsin garanti olmasi acisindan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

BIOS'da frekans ayarladigin menunun en ustunde OC Mode'var, onu Expert'e almalisin, sonrasinda yine ayni menude frekansin hemen altinda DRAM Voltage goreceksin, orayi da 1.37 yapabilirsin garanti olmasi acisindan.
    hocam netteki incelemelerde bu ramde 1.35 ile 3600 kullanılıyor yazıyordu galiba kolpa.anakart seçen bir ram galiba
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    dediğiniz yerhttps://asset.msi.com/global/picture/image/feature/mb/Z270/AM4/X370GamingCarbon/EasyMode.jpg şurada oc explore mode kısmı ve dram voltage kısmı sanırım. bende oralar auto onları 1,37 mi yapaım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoicesOfTheDead

Soc ve dram voltaj arttırıp denersiniz bir de bu tarz sorunlar yaşayanlar varmış bu modelde.
    şu resmi internetten buldum da görüntü olarak aynı zatenhttps://asset.msi.com/global/picture/image/feature/mb/Z270/AM4/X370GamingCarbon/EasyMode.jpg

soc voltaj dediğiniz yer neresi oluyor?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.