Şimdi Ara

MSI B350 TOMHAWK ANAKART ve AMD RYZEN 5 1600 ile BIOS ve POST SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci

MSI B350 Tomahawk 3200 Mhz(OC) AM4+ ATX

MSI VGA GeForce GT 1030 2GH LP OC GT1030 2GB GDDR5 64b DX12 PCIE 3.0 x16 (1xHD)

CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram

Samsung 250GB 850 EVO SATA 3.0 SSD (Okuma 540MB / Yazma 520MB)

Sistemi yeni satın aldım parçaları birleştirip POWER tuşuna basyım kartlar çalışıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor
    MSI yetkili servisi aradım MSI B350 TOMHAWK kartın Biosunun ryzen 1600 güncellemesi olmadığını kartı ryzen 1700 ile açıp ryzen 1600 güncellemesi yapmam gerektiğini söylediler, ryzen 1700 elimde yok ne yapıcam dedim işlemci ve anakartı yollayım biz hallederiz dediler

benim başıma gelen bu olayın bir benzeri ingilterede birisinin daha başına gelmiş aşşağıdaki linkte konu mevcut
    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3392826/post-ryzen-1600-msi-tomahawk-b350.html

Şimdi bu nasıl oluyor anlayamıyorum MSI B350 TOMHAWK ve ryzen 1600 ile sistemi kurup direk açanlar var ben neden açamıyorum da güncelleme gerekiyor diyorlar.

Edit: Anakartı ve işlemciyi MSI yetkili servise de yolladım

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3392826/post-ryzen-1600-msi-tomahawk-b350.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 21 Haziran 2017; 15:47:2 >

• ''Ryzen 1700 ile sistemi açıp ryzen 1600 güncellemesi mi yapmanız gerekiyormuş ? '' Böyle bir saçmalığı o servis söylediyse servislikle bir alakası yoktur herhalde.
    Hocam senin sorunun büyük ihtimalle ram. 3200 mhz lik ram almışssın eğer ki almış olduğun anakart bios sürümü ilk versiyonsa sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum. MSI a anakart model numaranı mail atarak anakart üzerindeki bios sürümünü öğrenebilirdin. Keşke servise göndermeden önce 2133/2400 uyumlu ramlerle sistemi açmayı deneseydin. Umarım servis halleder. Durumu bilgilendirirsen iyi olur.
  • xintt kullanıcısına yanıt
    kart 3200 destekliyor, kartın ram uyumluluk sayfasın baktım ramın kodunu uyumlu olarak görünüyor.
    linkte vermiş olduğum siteyi translate ile çeviriseniz aynı sorun başka birinin de başına gelmiş
  • ryzen sistemlerde sanırım bu ekrana görüntü gelmeme sorunu kronik hale gelmeye başladı. Ben de ryzen5 1600x-asus prime x370 pro ikilisi ve gskill trident z rgb 3000 mhz toplamıştım. Ram ve işlemci yönünden anakartın desteği de kendi sayfasında vardı.

ben 1 gün bu sistemi kullanabildim fakat ertesi gün power tuşuna bastığımda ekrana önce bir masaüstü geldi, 10 sn sonra birden kapandı bir daha da açamadım, biosa bile giremeden pc kapanaıyordu.

sonuçta sistemi komple garantiye verdim, haber bekliyorum bakalım ne diyecekler.
  • 3200 desteklediğini bende gördüm. Fakat güncel bios olması gerekiyor. Özetle versiyon ilk sürüm ise belleklerden dolayı sistem açılmayacaktır bunu anlatmaya çalışmıştım. Yani bana başka bir işlemci takılıp diğer bir işlemcinin çalışması için güncelleme mantıklı gelmedi. Zaten b350 anakartlar ryzen 5 işlemciler için konumlandırıldı. Gelişmelerden haberdar edersen sevinirim bende de 350 tomahawk mevcut ryzen 3 leri bekliyorum. Bu tip sorunları yakından takip etmekteyim. Umarım sistemin en kısa zamanda optimize edilir.

Son olrk anakartta debug ledlerden uyarı veren varmıydı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xintt -- 21 Haziran 2017; 18:59:23 >
    valla hocam internette aynı sorun ile karşılaştım ingilterede linki daha önce vermiştim

sayfayı translate ile çevirebilirsiniz

bu arkadaşta aynı sorunu yaşamış , anakart işlemci ve ramlerimiz aynı ,
    sorunu, anakatı ryzen 1700 ile açıp ryzen 1600 güncellemesi yaparak giderdiğini yazmış

power düğmesine ben basmadım bilgisayarcı arkadaş bastı sistem normal çalışıyor sıkıntı gözükmüyor sadece ekran gelmiyor
    yetkili servisi aradım , onlarda bios'un 1600 güncellemesi olmadığından ekran gelmediğini 1700 işlemci varsa 1700 işlemci ile açmamızı ve 1600 güncellemesi yapmamızı istediler 1700 işlemcimiz olmadığını söyledik , anakart ve 1600 işlemcimizi göndermemizi , kendilerinin 1700 işlemci ile açık 1600 güncellemesi yapacaklarını söylediler.

dün anakart ve işlemciyi yolladık, bakalım bekliyoruz şuan için.

anlamadığım şey youtubede falan b350 tomahawk ve ryzen 1600 ile sistem toplayıp direk POST alabilenler var onlar nasıl alıyorlar ?
    acaba aldıkları kartlarda bios 1600 güncellemesi var mı geliyor, bizi mi buldu Biosu 1600 güncellemesi olmayan kart

• Ya nie ugrasion iade et al asrock yada gigabyt bak keyfine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Incehesap.com dan aldım aslında bu kartın özelliklerini seçerek almıştım bu olmasa asus b350 alacaktım

Alışveriş yaptığım site servis ile görüşün diyor servis gönder gelsin diyor asus ile de benzer sorunlar yaşayanlar olmuş

Servis tamir vs birşey yapar diye korkuyorum aslında

Yarın servisi arayıp tamir istemediğimi gerekiyorsa değişim istediğimi söyleyeceğim

• Bazı anakartlarda bios güncellemesi gerekli diye biliyorum ryzen 5 için. Ryzen 5ler daha sonra çıktığı için durum böyle.
    Örnek gigabyte ab350 gaming 3 de bu şekilde bios güncellemesi gerekiyor.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ab350-gaming_3#support-cpu
    R7ler F3 versiyonundan itibaren destekleniyorken r5ler ise f6 versiyonundan sonra desteklenmeye başlamış gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sn_master

Bazı anakartlarda bios güncellemesi gerekli diye biliyorum ryzen 5 için. Ryzen 5ler daha sonra çıktığı için durum böyle.
    Örnek gigabyte ab350 gaming 3 de bu şekilde bios güncellemesi gerekiyor.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ab350-gaming_3#support-cpu
    R7ler F3 versiyonundan itibaren destekleniyorken r5ler ise f6 versiyonundan sonra desteklenmeye başlamış gözüküyor.

Güncelleme neyse de karta fiziksel bir müdahale tamir yaparlar diye ödüm patlıyor

Kaldı ki işlemci yi de yolladım o da gitti inşallah başlarına birşey gelmez

Msi Türkiye ye de PM attım sitelerinden destek istedim resmi mail adreslerine de mail attım bakalım ilgilenen olacak mı

Hepsini geç şuan zaman kaybediyorum servisten 10-15 günden önce gelmez diyorlar kaldım ortada

Kabul edilebilir gibi değil

• yav bizde dehttps://www.msi.com/Motherboard/support/B350-TOMAHAWK-ARCTIC.html#down-bios B350 TOMAHAWK ARCTIC bu anakart var ryzen 1600 x ile 2*8 gb corshair 2400 mhz ram la açmaya çalışıyoruz açılmıyor. rami tek takıyoruz açılıyor. en son çıkan bios güncellemesi de sağladık ama sıkıntı gitmedi. onu yap bunu yap bir sonuç alamadık. ram tek ken açılıyor sıkıntı olmuyor. bazen hata alıyoruz. yarın da 4*4 kingston ram de deniyeceğiz. sıkıntı yavv aldık pc yi dedik 10 numara ama bizi rezil etti.

• Forum da ceza almışssın. Ceza süren bittiğinde anakartın son durumu hakkında bilgi verirsen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xintt

Forum da ceza almışssın. Ceza süren bittiğinde anakartın son durumu hakkında bilgi verirsen sevinirim.

anakartı ve işlemciyi bayramdan öncensi servise yolladım ryzen 1700 ile anakartı açıp ryzen 1600 güncellemesi yapmışlar, servis formu ile birlikte bayramdan hemen sonraki ilk iş günü elimizde oldu anakart ve işlemci
    hiçbir tamir tadilat yapımamış sorunsuz, şuan win 10 krulumu yapıldı hatasız şekilde çalışıyor pc
  • Çok ilginç gerçekten ryzen 5 leri desteklemiyor ve ryzen 7 ile sistem güncellemi yapılıp sorun halloluyor. Neyse en azından sorunun hallolmuş senin adına sevindim. Ama böyle bir probleme şaşırmamak elde değil buradaki mantığı çözemedim neyse cevap için teşekkürler...
    Hocam mantık şu ki amd ryzen7 serisi işlmcileri ryzen5 serisi işlemcilerden önce piyasaya sürmüş ve piyasaya ryzren7 güncellemesi vermiş

Anakart üreticileri de ryzen7 güncellemesi ile anakartları satarken ryzen5 ve güncellemesi piyasaya sürülmüş

Yani anlayacağınız her markanın bir bölüm anakartları sadece ryzen7 güncellemesi içerirken son zamanlarda üretmiş olduğu aynı model anakartlar ryzen5 güncellemesi de içeriyor

Benim aldığım anakart muhtemelen İlk seri üretimi olduğu için içerisinden ryzen5 güncellemesi yoktu

Bu güncellemeyi yapmak için anakart ryzen7 adaptasyonlu olduğu için en az ryzen 1700 ve üstü bir işlemci gerekiyordu ki kart açılıp biosa ryzen 1600 güncellemesi yapilabilsin

O işlemci de bizde olmadığı için msi yetkili servise yolladım işlemci ile birlikte sağolsun hızlı bir şekilde hallettiler

Yeni teknolojilerin sıkıntıları oluyor çok yeni oldukları için , Mesela gt1030 ekran kartımın driverini kuramadım baktık msi sitesinde win 10 64 bit için 15 gün önce güncelleme gelmiş o güncelleme olmadan driver kurulamıyor

Islemci çıkalı 3 ay oldu , dolayısı ile anakart ta öyle

Ekran kartı henüz 2 aydır satılıyor

Yani yeni teknoloji ve uyumluluk sorunları oluyor malesef

• Aynı sorun bende de var maalesef. Msi b350 tomahawk arctic ile Amd ryzen 5 1600x çalıştırmaya çalıştım ama cpu led ışı yandı ve görüntü gelmedi. Anakartı ServisPoint'e gönderdim sağolsunlar 1günde güncelleyip gönderdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macgyvertr -- 18 Eylül 2017; 16:30:24 >
  • Merhaba Aynı Sorun Bendede Var.Ve bende anakartımı göndercem acaba sizden ücret aldılarmı onu merak ediyorum.cevaplarsanız sevinirim
  • Saçmalık. Sıfır kart al geldiği gibi servise gitsin.

Ryzen pişmanlıktır.
  • 1700 varken 1600 yoktu ondan:D
    servise gönder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alitoprak9

Merhaba Aynı Sorun Bendede Var.Ve bende anakartımı göndercem acaba sizden ücret aldılarmı onu merak ediyorum.cevaplarsanız sevinirim

Her hangi bir ücret almıyorlar 2-3 güne teslim ediyorlar. Anakart ve İşlemciyi uzun süredir kullanıyorum ve oldukça memnunum. Özellikle Render sürelerimi oldukça kısalttı. Bana kalırsa intel pişmanlık. :) O kadar parayı o işlemcilere vermem. 1 yıl sonra yarı fiyatına satılıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.