Şimdi Ara

MSI B450M PRO M2 V2 Anakart Ryzen 5 5600x Destekler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba geçenlerde Rx590 8gb Ekran kartım bozulduğu için ikinci el 1080 TI aldım Elimde Ryzen 5 2600 işlemci bulunmakta. Ryzen 5 5600x işlemciye geçmek istiyorum anakart değiştirmeli miyim?

Bilgisayar Özellikleri

Ryzen 5 2600

Asus 1080TI

16GB 3000MHZ Ram

500 Watt PSU

MSI b450m m2 v2 Anakart

Ayrıca PSU yeterli olur mu? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

• biosu güncellerseniz kullanabilirsiniz

• Şuanki işlemcinle Bios güncellemen gerekecek, yoksa 5600x'i direkt taktığında anakart çalıştırmayabilir. 2. olarak Psu yetmeyecektir, 1080ti minimum önerilen 600-650 watt kaliteli bir Psu ve 5600x full yükte 150w civarı, 1080ti de 250 watt ve üzeri çekebiliyor. Hani ben böyle sistemim olsa 500w güç kaynağına emanet etmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 31 Ekim 2022; 13:44:58 >
  • sreylare kullanıcısına yanıt

Hocam peki ne gibi bi zararı olabilir psu nun 500 watt olması? Anakartı değiştirmeyi düşünüyordum eğer desteklerse anakart yerine psu ve işlemci alsam mantıklı olur mu?

• karatebilenkedi kullanıcısına yanıt

Yetersiz ve eskimiş Psu sisteminizin özellikle de yük altındayken aniden kapanmasına neden olabilir. Bunun günde 4-5 kere olduğunu düşünün. Bir süre sonra Psu iflas edip anakarta, ekran kartına, işlemcine, Ram belleğe, Ssd veya harddiske zararı olabilir. Karta kaç lira verdiniz bilmiyorum, binlerce liralık kartın Psu arızası veya yetersizliği yüzünden bozulması veya verimli kullanılmaması saç baş yoldurur. Belki de hiçbir şey olmaz, uzun zaman kullanırsınız.

Güç kaynağınıza güveniyorsanız karar sizin, riskleri bilerek kullanırsınız. Risk almak istemiyorum derseniz yeni güç kaynağınızı alıp test edersiniz, sonrasında 500w olanı 2.elde satarsınız. Aslında anakart da giriş seviye kalıyor, onu da satıp daha iyi bir anakart alabilirsiniz. Üst seviye bileşenlere daha kaliteli bir anakart güzel olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.