Şimdi Ara

MSI B550M Mortar için görüşleriniz deneyimleriniz nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle mATX olmasından dolayı ATX anakartlara göre pek tercih edilmiyor biliyorum ama

şöyle bir analiz tüm fikirlerimi değiştirdi bi anda;

Sanılanın aksi mikro ATX bir anakart tüm ATX anakartlardan daha az ısınıyor.

Ve fiyat olarak inanılmaz avantajlı bi konumda , ortalamalarda Mortardan sonra 2. sırada bulunan MSI b550 Gaming PLUS bugünün tarihi ile 1500-1600 TL arasında gezerken, MSI B550 Mortar 1000 TL civarinda bulabiliyoruz.

Kasam büyük olmasına rağmen mATX icin kullanışlı.

Öyle ahım şahım 24 saat oyun oynayan biri değilim.

Sistemimin diğer parçaları Gigabyte Geforce 3060 ti (3fanlı) ve R5 3600 (OC) olacak.

mATX anakartlar için yada direk Msi B550 Mortar için olumlu / olumsuz deneyimlerinizi görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

Saygılar...

• Ben 5600x ve 3070 ile 1 aydır kullanıyorum. Sorarsan memnunum ancak anakart ile ilgili neden memnunsun neden değilsin diye sorarsan bir cevabım yok :)

5600x ile ısı sorunum olmuştu BIOS üzerinden undervoltu kolay yapabildim. 2 adet m2 takılabilmesi iyi bence. mystic light üzerinden RBG kontrol edilebiliyor. Ayrıca ben aldığımda ac valhalla hediyesi vardı o da çok makbule geçti. Sizin merak ettiğiniz bir şey varsa bakabilirim.

• Teşekkürler bilgiler için @blandet

Sunu sorabilirim benim yeni kasa büyük olduğu için, mAtx için kablolama da sıkıntı yaşarmıyım sizin kasanız kücük mü acaba ?

Bir de şunu merak ediyorum yeterli gelmeyen herhangi önemli bi çıkış varmı sizce kullanırken ah bu niye az yada bu niye konmamış dediğiniz ?

• TD500 kullanıyorum, kurulumu ben yapmadım ama sıkıntı olacağını sanmıyorum.
    MSI B550M Mortar için görüşleriniz deneyimleriniz nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Sanılanın aksi mikro ATX bir anakart tüm ATX anakartlardan daha az ısınıyor.''

Bu ifade her ne kadar doğru olmasa da anakartın ısınıp ısınmamasını kullanılan bileşenler ve soğutma çözümleri belirler mortar kötü bir anakart değil çoğu ATX anakart ile yarışır ama bu demek değildir ki her mATX anakart ATX kartlardan az ısınıyor her boyun kaliteli modelleri vardır mortarda bu boyun kaliteli modellerinden yalnızca bir tanesi, mATX ATX olayı biraz da kullanılan kasa ölçülerine göre seçilir kimi kişiler mATX sistem toplamak ister kimisi ATX

• @ThE LoSt

Yanlış değil de eksik olmuş ifade, "mikro ATX bir anakart" dan kastım videoda belirtilen değerler neticesinde "sadece b550 Mortar" için söylemek istemiştim, herhangi bir mATX değil onu düzelteyim videoyu es geçen arkadaşlar için.

Bu videoyu yayınlayan kanalın X570 B550 lerin karışımı fiyat gözetmeksizin bi videosu daha var, orada bile Mortar güzel sıralarda kendine yer bulmuş en iyiler arasında. Onu da buldum anakart düşünenler için verdim linki aşağıya, kasa büyük olsa da , bi anakart yaktığım için kesinlikle önemli olduğunu düşünüyorum bu konunun ki anakarttaki bazı entegrelerin olası yanma durumunda başka bileşenlere de zarar vermesi mümkün. O yüzden Atx matx falan bakmadım ben fiyata ve dayanıklılıgına bakarak verdim bugün siparişi.

• @blandet eyvallah hocam kurulum için kablo kanalı iyi olan bir kasa var umarım sıkıntı yaşamam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Conscious C kullanıcısına yanıt

Mortar güzel bir seçim pişman olmazsınız güle güle kullanın ne kadar aldınız ?

1566 TL ye abisi B550 TOMAHWAK satılıyor çünkü eğer fiyat bundan fazla ise iade şansınız varsa değerlendirin.

• Teşekkür ederim.

1180e geldi o miktarlara cıkmak istemedim bi anakart için, aslında kafamda 900-1000 ayırmıştım anakart için zorlayip 200 daha koymuş oldum gerisi zaten ihtiyacımın dışında yaşımız gereği o kadar delicesine oyun oynamıyorum ama sosyal oyuncuyum diyebilirim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.