Şimdi Ara

Msi Cr650 yavaşlama ve donma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cr650 model laptopumda sürekli bir yavaşlama ve donma söz konusu. 2011'de almıştım bilgisayarı son 2 senedir bu kadar sıkıntı yaşıyorum. Format attım,temizledim,sildim süpürdüm,performans programları ile destekledim ama pek başarılı olamadım. Isınma problemi yok. Chromedan 5-6 sekmeyi üst üste açınca bile kasıyor. Sizce konunun kaynağı nedir ?

• Hocam yavaşlama ve donmanın pek çok nedeni olabilir. Bellek-ler, harddisk'te bad sector oluşması gibi. Bad sector taraması ve imkanın varsa farklı belleklerle denersen sorunu tespit edebilirsin.
  • Arada pcden çıt çıt diye sesler geliyor ama bilemedim harddiskten mi geliyor :)
  • 6 Yıl olmuş normal değil tüm bakımlarını yapsan bile
    laptop ömrü 5 yıl onun içinde çok sabırlı olmak lazım 5. yılda fln bariz parçalar yıpranmış oluyor. Bence uğraşma gerek yok ısınma sorunu yoksa bi aç içini tozunu fln al illa kullanacağım diyorsan hdd yi çöpe at zaten değiltirmediysen kafa atmaya başlamıştır ssd tak yerine öyle kullan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jquery1

Arada pcden çıt çıt diye sesler geliyor ama bilemedim harddiskten mi geliyor :)

Laptop'un içindeki tek mekanik cihaz harddisk. Çalışırken kafa sürekli olarak hareket ettiği için tıkırtı sesi duyman gayet normal. Harddisk'te bad sector taraması yapsana. Eğer bad sector varsa bu tür kasılmalar yaşayablirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.