Şimdi Ara

MSI CX61 fan problemi!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Agustos 2013'te edindigim MSI CX-61'den performans acisindan memnun kalmistim ancak bir sorunum hic bitmedi. O da dizustunun sol altindaki fanin yarattigi gurultu. . Garanti suresince servispoint'te fan degisimi ypatirarak bu sorunu cozmustum. 2 yil once bitti urunun garantisi. O gunden sonra ise idare ettim
    1 ay oncesine kadar. 1 ay once, dizustunu acip baktigimda fanin her yani tozla kapliydi. Onlari bir guzel temizledim. Sonra ise daha beter bir sorun cikti karsima. Duzgun monte edemedigim icin surekli sokup taktigim fanin yuvaya oturtulan 3 parcasindan 2sinde kopmalar olustu. Iste o gunden sonra ne yaptiysam sesi kesemedim su fanda.

http://imgur.com/a/5jpU6 --> t&t marka notebook fani

fiyat arastirmasi yaptim ancak cok pahali geldi. 30-40 dolar. derken servispoint'e sordum. onlar da sirf fana 40 dolar alacaklarini soylediler.

ben de burasi dahil netteki gittigidiyor gibi sitelerde falan aradim taradim ama aliexpress haricinde denk getiremedim ki orada da bu fanin birebir aynisi 30-40 dolara satiliyor.

MSI CX61 laptop fan

sonra dataservis diye bir firma gozume carpti. Kadikoy Meydan'daki notebook servis'inden su fani-forcecon marka satin aldim mecburen.

http://imgur.com/a/Y8Qy7

eve goturdum taktim ama daha isletim sistemini baslattigimda bile korkunc bir gurultuye boguyordu beni. iki gun gecti bu sefer notebooku da alip onlara taktirmayi denedim. taktilar. orada verimli calisiyor gorunuyordu. eve geldigimde isletim sistemini baslattigimda epey daha katlanilir bir sesle karsilastim ancak
    dotayi actigimda fan resmen deliriyor. oyle ki t&t olanda da fanin asiri donmeye baslamasindan dolayi ciddi yuksek ses oluyordu(fanin saglam oldugu zamanlari soyluyorum) ama bu fandaki gurultu
    o sesin ustune sanki ucak kalkiyormuscasina cikan bir sesi de bindiriyor. kafayi siyiriyorum.

acaba bu forcecon marka fan yetersiz mi kaliyor sogutmada(az biraz daha kucuk boyutta ve fan disleri daha kucuk) o nedenle mi boyle oluyor bilmiyorum ancak sorunun fan kaynakli oldugunu gordum bizzat. oyle ki, bataryayi cikarip dizustunu direkt prize takip dotayi acip fanin ortasina dokundugumda gurultuden eser kalmiyor. tirsiyorum da
    dizustume zarar verecek diye. FANIN O DISLERININ DAHA KUCUK OLMASI, IS GOREN KISMININ BOYUTUNUN DAHA KUCUK OLMASI DIZUSTUNE ZARAR VERIR MI?

ote yandan 30-40 dolar veremiyorum birebir orijial t&t almak icin.

NAPACAM?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LivingDeads69 -- 7 Şubat 2017; 15:40:52 >

• Hocam ne alırsan al, orjinal fanın yerini tutmaz. Eğer fanı taktığın yuvada hasar varsa, çalışma sırasında balans yapar. Fan kanatlarının küçük olması, hav akışında negatif bir etkidir.
  • hocam bu sol fanda ki gürültü problemi benimde başıma geldi daha 1 aylık dizüstü :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.