Şimdi Ara

MSI G31M3 V2 anakart modelinde kablo girişleri ve no signal hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 7-8 ay önce benim pc no signal hatası verdi.Tamirciye götürdük.Format falan atmış pc açıldı.Geçenlerde pc yeniden no signal hatası verdi.Pc nin ışığı yanıyor ama pc açılmıyor.Monitörde no signal hatası veriyor.Pc nin garantisi bittiği için pc yi açtım.Yerine takılmamış 3 tane kablo var.Tamirci büyük ihtimal içini açmış.Resmini upload ettim.İşaretlediğim kablolar nereye takılacak?No signal hatası bu yüzden mi midir?Pc no signal hatası verdiğinde 5-10 kere reset atıyorum anca öyle açılıyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Resim pek net değil.İsterseniz markasından resmini bulabilirsiniz.Kabloların nereden geldiğini ben de bilmiyorum.İnternetten bulabilirsiniz.No signal başka neyden kaynaklanır.Kafayı yiyecem.Yardımmm.

anakart: MSI G31M3 V2
    PC markası ve modeli: Casper NEO Q820 3K15R

Resim:http://i1107.hizliresim.com/2011/7/11/7504.jpg
    http://images.gittigidiyor.com/3913/MSI-G31M3-V2-ANAKART__39131419_0.jpg
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• o kablolar kasanın önündeki ses, usb kabloları. şu an bağlı değilseler bu fonksiyonları kulanamazsın. no signalin nedeni bu değildir. hard disk, ram, anakart arızası olabilir. bios update sorunu çözebilir belki. eğer anlamıyorsan bios update işine girme. bilene yaptır.
  • arıza olsa pc hiç açılmaz diye düşünüyorum ama 5-6 kere reset atınca açılıyor.nasıl olacak şimdi? tabiki sen daha iyi bilirsin.
  • 1- Ram ler yerinden çıkmış ya da tam oturmamış olabilir kontrol edin.
    2-Anakartta bulunan o/b ekran çıkışına takıp deneyin monitör kablosunu. Harici ekran kartınıda anakart üzerinden çıkartın. Çok farklı nedenleri olabilir, denemek lazım.
  • bu arada cevap attığın için teşekkür ederim.kaç kişi okumuş, hiç kimse cevap atmamış.
  • kontrol ettim hiçbir şey yerinden çıkmamış.çıkarıp takacağım da bir şey olmasından veya beceremeyeceğimden korkuyorum.o/b ekran çıkışı tam olarak neresi?ben pc nin içinden pek anlamam da.bu ara da sana da teşekkür ederim cevap attığın için.
  • Anakart üzerinde işlemcinin hemen altında, monitörün kablosu takılı olan harici ekran kartı. Öncelikle onu yuvasından çıkart kenara koy. Sonra kasanın arkasına bakarsan zaten anakart üzerinde monitör kablosunu takabileceğin uygun tek bir giriş vardır, monitörü oraya tak ve öyle dene.
  • zaten monitör oraya takılı da ekran kartını çıkarıp, bekleyip, tekrar yerine takıp mı çalıştırayım?
  • anlamadığım nokta şu: harici ekran kartını çıkarırsam (çıkık halde) pc yi çalıştırsam görüntü gelir mi? bunu demek mi istemiştin? bir de o kablolar usb girişleri demiştin. o kabloların nereye takılacağını da resimden gösterebilirsen sevinirim. çünkü onlar da sorun yaratıyor. joystickle oyun oynayacağımda arkaya takıyorum önde 3 yer var boş olan. bu da canımı sıkıyor. cevapların için tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: accuk

arıza olsa pc hiç açılmaz diye düşünüyorum ama 5-6 kere reset atınca açılıyor.nasıl olacak şimdi? tabiki sen daha iyi bilirsin.

5-6 kere acilinca ariza yoktur olmaz normali tek acilistir.yanlis oc ayari yapinca da 5-6 seferde acilir ve sorun vardir biostan da senin sorun temas ya da anakartin aklinin basina gelmemesi yani yine bios olabilir.harici ekran kartini cikarip monitor kablosunu anakarta takarsan goruntu gelir ama harici ekran kartin calismaz.harici ekran kartin guclu bir model degil 3450 ama anakart uzerindeki intel gma3100'den iyidir niye monitor kablosunu harici karta baglamiyorsun da anakarta bagliyorsun harici ekran karti bozuk mu?internette makinenin resmini birak ozelliklerini zor buldum o resimden su kabloyu suraya takacaksin dememiz zor bilgisayarciya yaptirman lazim da once anakartin monitor girisi mi bozuk kablo mu bozuk ekran kartina niye takmiyorsun onu anlayalim.

•Intel® Core ™ 2 Quad İşlemci Q8200
    - İşlemci hızı 2.33 GHz. 4 MB L2 Cache, 1333 MHz FSB
    • Orijinal Microsoft® Windows Vista® Home Basic
    • 3 GB 800 MHz DDR2 Bellek
    • 320 GB SATA Harddisk
    • 19" Wide Casper LCD Monitör
    • 1024 MB ATI HD3450 PCI Express Ekran Kartı (512 MB Ayrılmış Bellek)
    • DVD±RW DUAL
    • 20-in-1 Card Reader
    • Casper Klavye, Optik Mouse

• monitör zaten harici karta bağlı.zaten tek giriş var monitörü bağlayacak.başka nereye takılabilir ki
  • quote:

Sonra kasanın arkasına bakarsan zaten anakart üzerinde monitör kablosunu takabileceğin uygun tek bir giriş vardır, monitörü oraya tak ve öyle dene.

quote:

zaten monitör oraya takılı da

quote:

niye monitor kablosunu harici karta baglamiyorsun da anakarta bagliyorsun harici ekran karti bozuk mu?

quote:

monitör zaten harici karta bağlı

arkadasim anlasamiyoruz sen su kasani ve monitorunu bir bilgisayarciya gotursen 5 dakikada cozulur bence olay.

• saol
  • Konuyu böldüğüm için çok pardon arkadaşlar;

@.45 ACP sana PM atamıyorum. Kapatmış olabilirsin diye düşünerekten buradan sorayım dedim. Sana nasıl ulaşırım?
  • selamlar..bu arızalı kart bana lazım. duruyor mu?

0505 403 35 80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 13 Eylül 2014; 16:28:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.