Şimdi Ara

MSI G41M-P33 Combo mu GIGABYTE GA-G41-Combo mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaslar anakart .Alacagim ama hangisini alacagima karar veremeidm. MSI G41M-P33 Combo mu GIGABYTE GA-G41-Combo mu?

Siz hangisini tavsiye edersiniz. Oncelegim overclock yapmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Combo al otomatik voltaj felanda veriyor kullandım 1 ay kadar :)
  • Omer Urundul gibi konustun kardesim
    Combo demissin ama hangi combo gigabyte mi msi mi

• Ben msi kullanıyorum son 5 gündür yeni aldım gayet iyi yani arada ki farka değmez giga bence
  • Emre hic overclock yapmayi denedin mi kardesim ? Nasil sonuc verdi

• Pentium 4/D ile kullanacaksan MSI alma. 2 tane aldım G41M P33/P43 ikisinde de ısınma/kitlenme problemi oluyor bu eski nesil işlemcilerle. Ama eğer işlemcin E serisi ise ya da Netburst mimarisinden daha yeni bir mimari de işlemci ise (Allendale/Conroe/Yorkfield vs...) MSI gayet güzel

overclock denedim E2200 ve E2180 ile ama 315mhz fsb nin üzerine çıkamadım. overclock la fazla uğraşmadım gerçi, 1-2 reset attı stok hızlara aldım yine.
  • Overclock şuan hiç denemedim ama deneyeceğim bir kaç güne özelden net bir bilgi mesajı atabilirim istersen ama ben şuan anakartı aldığıma pişman oldum çünkü raid 0 yapma hevesim vardı malesef anakartta desteklemiyormuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suanki anakartim: MSİ P4M900 (MS-7255 v2)
    İslemcim:İntel Core 2 duo cpu e6420 @ 2.13GHz
    Ekran kartim: Galaxy Geforce 210 128Bit. 1024Mb
    Ram: DDR2 667 Mhz (2 adet kingston ) toplamda 3gb
    PowerSupply: Everese EPS4900B 350W

Ozellikleri bunlar pcnin. Overclock deneyimini paylasirsan cok mutlu olurum kardesim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKALE -- 26 Mayıs 2013; 3:06:39 >
  • MSİ anakartlar şu aralar benim gözümde asustan sonra 2. tercih edebiliceğim bir markaya dönüştü. gerçetkten bu konuda iyiler. bana sorarsan MSİ al derim
  • Msi alacak gibiyim suanda vatanda %30 indirim varmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByKALE

Suanki anakartim: MSİ P4M900 (MS-7255 v2)

Ozellikleri bunlar pcnin. Overclock deneyimini paylasirsan cok mutlu olurum kardesim.

Yaklasik olarak 950mhz arttirdim ben gerisinede psu yetmedi islemci pentium d idi

• quote:

Orijinalden alıntı: bLaskex

quote:

Suanki anakartim: MSİ P4M900 (MS-7255 v2)

Yaklasik olarak 950mhz arttirdim ben gerisinede psu yetmedi islemci pentium d idi

Bu işlemi MSI Combo ile yaptın değil mi kardeşim, hiç fena değil.

• Ben Mart 2013'te MSI G41M-P33 aldım İntel E6550 işlemcim ve 4GB 1333 Mhz. DDR3 soğutuculu Hi-Level marka ram ile kullanıyorum ve gayette memnunum. Aynı anakarttan arkadaşada alacaktık fakat bulunduğumuz yerdeki satıcılarda bulamadık ve bu kartın muadili olan Gigabyte GAG41 modelini aldık ikiside sonuçta combo , fakat alır almaz pişman olduk çünkü kuzey köprüsü chipseti aşırı ısınıyor aşırı dediğim 65 derecenin üstü ve bu ısınmayı bilgisayar ilk açıldığı andan itibaren yapmaya başlıyor o kartında üstünde E5200 işlemci var ram de benimkiyle aynı.Sizce bu ısınmayı neden yapıyor olabilir,başka kullanıcılardada bu aynı modelde ısınma var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertyagci

Ben Mart 2013'te MSI G41M-P33 aldım İntel E6550 işlemcim ve 4GB 1333 Mhz. DDR3 soğutuculu Hi-Level marka ram ile kullanıyorum ve gayette memnunum. Aynı anakarttan arkadaşada alacaktık fakat bulunduğumuz yerdeki satıcılarda bulamadık ve bu kartın muadili olan Gigabyte GAG41 modelini aldık ikiside sonuçta combo , fakat alır almaz pişman olduk çünkü kuzey köprüsü chipseti aşırı ısınıyor aşırı dediğim 65 derecenin üstü ve bu ısınmayı bilgisayar ilk açıldığı andan itibaren yapmaya başlıyor o kartında üstünde E5200 işlemci var ram de benimkiyle aynı.Sizce bu ısınmayı neden yapıyor olabilir,başka kullanıcılardada bu aynı modelde ısınma var mı?

eğer ramler 1333 Mhz olarak çalışıyorsa çipset overclock edilmiş olur. Bios'dan 1066Mhz olacak şekilde ayarlayın. (cpu/fsb:dram ratio gibi katsayıyı ayarlayabileceğiniz bir ayar olması lazım.)

• quote:

Selamlar arkadaslar anakart .Alacagim ama hangisini alacagima karar veremeidm. MSI G41M-P33 Combo mu GIGABYTE GA-G41-Combo mu?

Siz hangisini tavsiye edersiniz. Oncelegim overclock yapmak.

Ikisini de kullandım giga oc de burun farkıyla önde e7600 ü
    Msi ile 3.6 ghz yaptım
    Giga ile 3.83 ghz
    Gigada pc kapatsan bile elektrik kesmiyor dezavantaj bence
    Avantajı bios daha kompleks daha iyi ayarlanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bronzeage

quote:

Orijinalden alıntı: mertyagci

Ben Mart 2013'te MSI G41M-P33 aldım İntel E6550 işlemcim ve 4GB 1333 Mhz. DDR3 soğutuculu Hi-Level marka ram ile kullanıyorum ve gayette memnunum. Aynı anakarttan arkadaşada alacaktık fakat bulunduğumuz yerdeki satıcılarda bulamadık ve bu kartın muadili olan Gigabyte GAG41 modelini aldık ikiside sonuçta combo , fakat alır almaz pişman olduk çünkü kuzey köprüsü chipseti aşırı ısınıyor aşırı dediğim 65 derecenin üstü ve bu ısınmayı bilgisayar ilk açıldığı andan itibaren yapmaya başlıyor o kartında üstünde E5200 işlemci var ram de benimkiyle aynı.Sizce bu ısınmayı neden yapıyor olabilir,başka kullanıcılardada bu aynı modelde ısınma var mı?

eğer ramler 1333 Mhz olarak çalışıyorsa çipset overclock edilmiş olur. Bios'dan 1066Mhz olacak şekilde ayarlayın. (cpu/fsb:dram ratio gibi katsayıyı ayarlayabileceğiniz bir ayar olması lazım.)

ddr2 667 mhz ramlerlede denendi sonuç gene aynı.

• Bende de g41m combo var
    Yanlış bakmış olabilimisin? Ne biosta nede diğer programlarda chipset sıcaklığı yazmıyor.
    Chipsete elle dokununca hafif bir ısınma var.

@OZGUP
    ErP özelliği açarsan anakart tasaruf moduna giriyor ve 3x usb şarj, usb/mouse/keyb wakeup ve benzeri stanby özellikleri kapanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

Bende de g41m combo var
    Yanlış bakmış olabilimisin? Ne biosta nede diğer programlarda chipset sıcaklığı yazmıyor.
    Chipsete elle dokununca hafif bir ısınma var.

@OZGUP
    ErP özelliği açarsan anakart tasaruf moduna giriyor ve 3x usb şarj, usb/mouse/keyb wakeup ve benzeri stanby özellikleri kapanıyor.

Hocam çok teşekkür ederim,
    Gerçekten çok aramıştım bulamamıştım. Usb hoparlörde ışık vardı rahatsız ediyordu gitti Tekrar Teşekkürler

• OZGUP kullanıcısına yanıt
    önemli değil
  • MSI anakartlar benim de beğendiğim marka fakat bu G41M Comboyu PD 920 ile kullanırken VRM yaktım, hiç overclock falan yapılmadı, PSU da FSP marka, uyduruk birşey değil. . Biosu da çok sade geldi.

Bakalım şimdi Gigabyte anakart sipariş ettim, büyük ihtimal CPU da yandığından bir C2D E7500 aldım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.