Şimdi Ara

MSI Gaming Serisi Notebook'larda Fan Dönüş Hızını Düşürme veya Durdurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI GE62-6QF Apache Pro bilgisayarımda sistem boşta olmasına rağmen sürekli işlemci fanının ~3000-3500 devir arasında çalışması beni rahatsız etmesinden dolayı biraz araştırma yapınca MSI forumunda henüz Beta sürümde olan Silent Option programını buldum. Bu program sayesinde fanı 0 rmp yaparak çalışmasını engelliyor. İşlem yükü artınca da belirttiğiniz ayarda fan çalışmaya başlıyor. İşlemci soğuyunca tekrar fanı durduruyor. Programdaki eksiklik bizim belirteceğimiz değerde çalışmıyor olması, örneğin sistem boşta ya da internette gezinirken 1500 rpm de çalışmasını isterdim. Ama program sadece ya 0 ya ~3000 yada turbo modunda yani ~6200 rpm de çalışıyor. Programı işlemci modelinize (Haswell, Broadwell veya Skylake) göre bu linkten indirebilirsiniz. Haswell, Broadwell işlemciler için desteklenen modellere de buradan bakabilirsiniz. İngilizceniz varsa belirttiğim adresteki forumda konu açarak programın gelişmesini sağlayabilirsiniz (0 ile 3000 devir arasında da ayar yapılabilmesini isteyelim lütfen)

Ben programın faydasını gördüm. Umarım fandan rahatsız olan herkes faydalınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murathan.34 -- 19 Mayıs 2016; 19:56:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.