Şimdi Ara

Msi gaming x 3060 vs asus dual v2 3060 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben kendi adıma konuşuyorum tabiki hani diğer arkadaşlarda kendi fikirlerini söyleyebilirler. Ben aynı çipsette aynı fpslere 2 bin fark ödemezdim piyasa böyle iken. Çünkü 2-3 bin farka 3060 yerine 3060 ti alınabiliyor ben ancak çipset olarak yukarı çıkabiliyorsam o farkı veririm. Tabi siz beni dinlemek zorunda değilsiniz.Birde şunu eklemek isterim full hd de denemiş diyorsunuz sıcaklıklar 50 - 60 arası çok iyi değerler ben daha önce 75- 80 lere geliyorsa iyi değil demiştim hatırlarsan.

Ben 3070 kullanıyorum okadar bir ısı sorunum da yok. 3060 ın zaten o sıcaklıklara pek geleceğini tahmin etmiyordum. 70 - 72 ler bile kabul edilebilir değerlerdir kafanız rahat olsun. 2k da da elinizdeki kart full hdye göre 3-5 derece fazla olur merak etmeyin. Siz asus ile bu belirtilen değerlerde iseniz sıkntı yapacak bir şey yok. 4 k içinde şunu diyim 3060 zaten güncel oyunlar için 4k kartı değil rahat olun :) biraz daha eski oyunlarda iş yapar ama 4 kda oynatma açısından.

Birde alacağım kart veya kullandığım kart çok ısınıyorsa diğer kartlar ona en az 15 -20 derece farklar atabiliyorsa ısı konusunda ancak o zaman o fiyat farkını veririm. İlk önce kendi ısı değerlerinize bakın çok yüksekse düşünün değiştirmeyi , 3060 serinin çok güçlü ısınan kartlarından olmadığı için sorun olmaz diye düşünüyorum sendeki asusu dual için. Isılar kaçlarda geziyor mesela ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 13 Nisan 2022; 0:17:13 >

• berk70 kullanıcısına yanıt

valla dediğiniz durumda haklısınız ama bilgisayar fiyatları sürekli arttığı için şuan fark biraz daha artarsa zaten hiç alamam ve bu yüzden artık soğudum yoruldum alıp kullanmak istiyorum.

• @joker92 Bak aynı şeyi diyoruz GPU aynı gpu eğer gpu değiştirmeyecekseniz büyük paralar ödenmez ikiside 3060 olacak çünkü başka 3060 da bundan çok fark etmez performans olarak birbirlerine çok yakınlar

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

evet sıcaklar youtube üzerinde baktığım bir sayfada gördüm, kutuyu açmak istemedim çünkü kutuyu açarsam iade etme konusunda bayağı sıkıntılar yaşayabilirim. Bundan dolayı kutuyu açıp deneyemedim. evet 75 80 derece de zaten söylemiştiniz peki bu durum uzun kullanımda değişkenlik gösterme durumu oluşur mu

birde dediklerinizi düşündüm mantıklı geldi farkı çipsetine vermek daha mantıklı geldi bana yani 11,500 tl ye asus dual rtx 3060 ti görmüştüm o zaman bunu almak daha mantıklı duruma olur diye düşünüyorum.

dediğiniz durum da haklısınız düşündüm baktım bir fiyat aralıklarına farkı vermek gerekirse anca çipset değiştirilirse verilmesi mantıklı olur. Benim endişelendiğim durum sadece ilerde sorun yaratmasından korkuyorum sıcaklık olarak atıyorum 6 ay sonra başımı ağrıtmasından çünkü bilgisayar parçaları toplama alma verme çok yoruldum bu durumdan o yüzden aldım mı satmak istemiyorum

• Evet performans olarak ti olan daha iyi dir. Birde şu ufak soruya kendimce cvb verim. uzun sürede değişiklik olurmuya, ekran kartının ısınmasında kasada önemlidir oda sıcaklığıda .Ön tarafı mesh yapıda olan bir kasa olursa dual olan versiyonda aşırı bir sıkntı çıkaracağını sanmıyorum. Ama şunu da ekliyim dual serisi kartlar hep öyle 60 derecelerde kalmaz oyunlardan oyuna göre değişir, 70 - 76 arası da gezer bunlar aşırı korkulacak değerler değil.

Ama benim bütçem var diyen için deyim bunu hangi kartı alıyorsa alsın ısılar beni rahatsız ediyor derse markada bir üstünü almalı yani msi da ventus değil gaming modeli ,asus ta dual değil tuf modeli , gigabyte ta eagle değil aorus modeli gibi. Ama ısı değerleri alt ürünlerde de 68 - 77 arası olsa vahim bir durum değil. Bu değerler oyundan oyuna değişir.

• Hocam 70 derece de olsa sıkıntı olmaz 80 üzerinde throttlelıyor 90 da maks sıcaklık gibi çünkü ortalama sıcaklık 90 olduğunda hotspot 100 lere geliyor 70 lerde olduğu sürece sıkıntı olmaz eğer kasanızın soğutması iyiyse zaten o kadar ısınmaz ayrıca masaüstü olduğundan fan hızını arttırıp soğutabilirsiniz

ti alacak bütceniz varsa daha hızlı ama 8gb vram var 3060 12gb öyle bir farkı da var nvidia olayları karıştırıyor biraz bence

Benim 2060 70 derecenin üstüne hiç çıkmamıştı. 3060’ın en kötü sogutmasının bile o sıcaklıkları görceğini düşünmüyorum valla ben.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Flakel kullanıcısına yanıt

2060 160W ve 445 mm²

3060 170W ve 276 mm²

Yani daha ufak alanda daha sıcak olduğundan daha fazla ısınır ancak yinede sorun olmaz

• Başta yazdıklarınıza katılıyorum bnde, zaten aynı fikirdeyim , son cümlenizde belirttiniz ya nvidia olayları karıştırıyor diye oraya 2 defa katılıyorum. Biz zamanında piyasa daha uygunken olsa bile zar zor para biriktirip eski kart satıp

3070 alıyoruz adam 3070 gibi kartı 8 gb ile çıkarıyor ??? adam zamanında da 1070 i 8gb çıkardı 3070 ne zaman çıktı aynı bellek ?? 3080 10 gb çıkıyor ?? 3090 ne hikmetse sıçramaya uğruyor 24 gb bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu diyorum firmaya.

Sonradan çıkardığı 3060 12 gb çıkıyor ti olanı 8 gb   3090 a 24 gb koyuyorsan 3080 i 16 gb , 3070 i 12 gb gibi birşeyler yapman lazım bnce. 3060 en güçsüz çipset o 12 gb çıkıyor :) amd bellek konusunda daha iyi bnce.

Nvidia tamam stabil driverlar iyi ama bellek konusunda cimri hep , en üst ürünümü alsınlar diye uğraşıyor.

Bu arada konu sahibi @Flakel hocam sen neye karar verdin kart konusunda, konu senindi ama biraz arka planda kaldın bizim konuşmalarımızdan sonra hakkını helal et :) Asıl sen hangi karara vardın... msi , asus konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 13 Nisan 2022; 11:55:43 >

Hocam ben normalde msi alabilirdim ama amazondan almak istiyorum 30 gün iade hakkından dolayı. O yüzden amazondada asus var şu an nispeten uygun fiyatlı. Ben 2060 almıştım 20. Günde arza vermişti servislerde süründüm iade raporu için. Bu tarz bir şey yaşamamak için amazondan başka yerden almak istemiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

GTX 10 serisi okadar iyi geldi ki RTX 20 serisi pek tutulmadı

GTX 1060 6GB ve hala kullanılır hızlı verimli bir kart öte yandan 1070 8gb rtx 2000 serisi de aynı VRAM e sahip 2060 6GB 2070 8GB

3000 de de nvidia 3090 çıkarttı çünkü 8k 13k video editlemek için çok ram gerekiyodu eğer diğer kartları çok ramli yapsa 3090 almayacaktı profesyoneller oyun için yeteri kadar ram koydular sadece zaten ekran kartı yokluğundan sattı hepsi 1070 2070 3070 hepsinin 8gb olması güzel değil gerçekten bende 2070 var 8gb yükseltsem 3080 e yükseltmem lazım laptop olduğundan daha yüksek ramli başka kart yok laptopta

3060 ın 12gb olması çok iyi bence o nedenle 4k için gpu yetmez pek ama 1440p yüksek çözünürlüklü textures iyi oynanır

yani ucuz 3060 12gb pahalı 3070 8gb saçma gerçekten mining e yönelik daha çok bu seri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 13 Nisan 2022; 13:59:12 >

Evet birazda 1070 - 2070 - 3070 ve 3070 ti ye vurgu yaptım 8 gb konusunda. 1070 - 2070 çıktıkları zaman için gayet iyiydi 8 gb için. Asıl demek istedim 3000 serisi içindi. Keşke 3060 gibi bazı kartları, 3070 ve ti ler de 12 gb çıksaydı , 3080 de 14 -16 gb çıksaydı diye düşünüyordum bende sadece. Video editleme konusu doğru 3090 için 24 gb olması.

Hocam elime geldi asus 3060. İlk izlenimlerimi yazayım forumdakiler için aydınlatıcı olması açısından.

1- Yükte gaming x modelinden daha sessiz asus modeli.

2- Coil whine sesi oldukça az geliyor gaming x' e göre.

3- Aynı fps değerlerini veriyorlar

4- Genel olarak ses seviyesi açısından Asus modeli; gaming x modeline göre çok çok daha iyi diyebilirim.

evet iki kartı da kullanmış biri olarak Asus diyorum.

Hayırlı olsun , aynı fps konusunda daha öncede belirttim bir mesajda bu konuda , aynı çipset gpu kartlar arasında büyük fps farkları olmaz onun için fiyat farkı çoksa aynı çipsete çok para vermeye gerek yok demiştim. Ancak daha yüksek çipsete geçilebiliyorsa ( mesela 3060 tan 3060 ti ye gibi ) fark ödenmeli demiştim neyse bunda zaten hem fikiriz.

Peki asusun kartın sıcaklık değerleri ne alemde idi yük altında ve oyun oynarken bakabildiniz mi ? o değerlere ısılara ...

Düşüktü hocam 50 derece felan ama msi da o civarlardaydı test ettiğimde. Yani aynı derecede msi daha gürültülü çalışıyor.

Anladım gayet iyi değerler , tabi bu biraz oyundan oyuna ve mevsim değişikliklerine ve oda sıcaklığına göre zaman zaman değişir. Yani hep öyle 50 - 55 lerde olmaz bazen de 60 - 75 ler arası olacaktır, ama bunlar sorun edilecek ısı değerleri değil. Asıl mayıs sonu ve eylül başına kadar olan zaman da dikkat etmek lazım kaçlarda geziyor diye :) Ama o zamanlar da bile ısı yükselse de çalışmasında sorun olmayacaktır merak etmeyin. Hayırlı olsun tekrar.

• Bende msi gaming x kullanıyorum. Kart 55 derecede fan açıyor. Muhtemelen size sıkıntılı bir kart geldi. Gpu stress testinde 64 dereceyi geçmiyor (ortam sıcaklığı 25 derece). Ne fan sesi ne coil wine sesi duydum (4 5 bin fps hariç).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.