Şimdi Ara

Msı ge 60 bazen açılıyor bazen açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopum Msı ge 60 0nc 037 modeli garantisi bitti bilgisayarda sıkıntı şudur bazen Power tuşuna basıyorum hiç Bi hareketlilik yok ne lambaları nede fanı çalışıyor hiç bir şekilde açılmıyor 2-3 saat sonra ve ya ertesi gün tekrar deniyorum sorunsuz açılıyor bunun sebebi ne olabilir acaba teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektrik akımı ile ilgili bir sıkıntı olabilir anakarttaki statik elektrik açılmasını önler fişinizde bir problem var zammınca yük olmadığında açılıyor ama fiş veya priz topraksız ise fln yük birikiyor olabilir ama elektrikçi olmadığım için kesin konuşamıyorum şunu deneyin ;

Güç kablosunu ve bataryayı çıkarın hiçbir yerden elektrik almasın,
    30 saniye güç tuşuna basılı tutun sonra 2-3 dakika bekleyin,
    Sonra güç kablosunu takıp çalıştırın.

Olduysa sorun prizlerde yada fişte topraklı olması önemli olan laptop adaptörleri her zaman topraklı olduğu için bence prizden kaynaklı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef dediğinizi denedim ama yine tepki yok anakarttan korkuyorum

• Benzer problem başıma gelmişti, servise ilk verdiğim zaman sorun yok deyip geri göndermişlerdi. İkinci kez videolarını çekerek falan yolladım, power switch yeniden montajlandı yazmışlar yapılan işlem bölümüne.

Galiba güç düğmesi takılı kalıyor birşey oluyor, açılmıyor alet. Bazen de mesela bende açılır açılmaz 2-3 saniyeye kapanıyordu. Yani sanki açar açmaz kapatma tuşuna basmaya devam ediyormuşum gibi.

Sorunun böyle basit birşey olabilir, kuzey köprüsü ve diğer bileşenlerle ilgili bir arıza da. (Ama anakartla ilgili bir durumda pc'nin bekleyip soğuyunca değil, tam tersine yeni kapatıldığında yani sıcakken sorunsuz çalışıyor olması lazım. O yüzden ben anakartta ciddi bir problem olduğunu düşünmüyorum, tamir edilebilir birşey bana kalırsa.)

Servise veya başka bir tamirci varsa bildiğin oraya göndermen lazım.

Ekleme: Güç düğmesini hiç ama hiç kullanmayarak yani bilgisayarı açık bırakarak veya zaman zaman uyku moduna alarak (uyku modundan ekranı kaldırarak veya mouse ile uyandırman şart, düğmeye sakın basma) ve ara ara da sistem şiştiğinden restart atarak, kısaca bilgisayar hiç kapanmadan (normal kapatma ve hazırda beklet şeklinde) şöyle bi 3-4 gün çalışır vaziyette kalabilirse bilgisayar anakarttan korma bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07ONUR -- 8 Ocak 2016; 22:26:28 >

• Bilgisayarı şimdi her yerini söküp geri taktım yine sonuç alamadım.Açıldıktan sonra kapanma problemi olmadı.Arızanın Power düğmesinden olmadığını düşünüyorum şu sebeple şarza takılıyken yanması gereken ışıkda yanmıyor alıyorum başka Bir yere koyuyorum ve ya sallıyorum Bir bakmışım ışık yanıyor ve tek basmada çalışıyor soruna tahmin bile yürütemiyorum

• Hocam sorunu çözebildiniz mi , aynı sorunu yaşıyorum ge62 fakat benim cihaz sıfır şarjı bildiğin keyfi alıyor 15 saattir şarja takamıyorum böyle olacaksa yazayım iade edeyim değişim isteyeyim böyle bir saçmalık yok yani...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.