Şimdi Ara

MSI GE60 2PC-496XTR vs MSI GE60 2PC-401XTR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI GE60 2PC-496XTR vs MSI GE60 2PC-401XTR

Ortak özellikleri:
    15.6" Full HD Yansımasız Ekran (1920x1080; 16:9)
    NVIDIA GeForce GTX 850M 2G GDDR5 Ekran Kartı
    Matrix Çoklu Monitör Desteği
    Cooler Boost 2
    SteelSeries programlanabilir multi-color arka aydınlatmalı klavye
    1 TB 7200 RPM HDD
    8 GB DDR3L 1600MHz Hafıza
    Killerâ„¢ E2200 Oyun Ağı
    Intel 1x1 Wireless-AC 3160 a/c, 433Mbps'a kadar
    USB 3.0 x 2, USB 2.0 x 2
    VGA, HDMI
    DVD Super Multi
    Dahili 720p HD Webcam
    Audio Boost Teknolojisi
    DOS İşletim Sistemi

Arkadaşlar bu iki bilgisayar arasındaki tek fark işlemcileri.

MSI GE60 2PC-496XTR : Intel Core i7-4710HQ

MSI GE60 2PC-401XTR : Intel Core i5-4200H

Fiyatları arasında yaklaşık 600 TL fark var.

Kullanım amacım: Normal internet kullanımı, Visul Studio, Eclipse, Netbeans gibi yazılım geliştirme uygulamaları. Oyun olarak da FIFA oynarım sadece. FIFA 15 ve bundan sonraki birkaç yıl FIFA oyunlarını normal ayarlarda rahat çalıştırsın yeter. Bir de GTA V çıktığı zaman onu da yine düşük ya da normal ayarlarda rahat çalıştırırsa iyi olur. Onu da oynayabilirim belki. Başka da oyun oynamam pek.

Sorularım:

-MSI markasını önerir misiniz? Genel olarak aşırı ısınma problemi var mıdır? Kasa kalitesi nasıldır?

-Benim kullanım amacım göz önüne alındığında MSI gibi bir "gaming notebook" almama gerek var mı?

-Bu iki modelden hangisini önerirsiniz? i5 işlemcili olanı almak yeterli olur mu? i7 işlemcili olan için fazladan 600TL vermeye gerek var mı, değer mi?

-Bilgisayarı 2 aya kadar falan almayı düşünüyorum. Bu süreçte MSI'ın yeni gelecek modelleri olur mu, bilgisi olan var mıdır?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi footbomer7 -- 4 Ocak 2015; 18:15:22 >

• - MSI'ı tavsiye ederim. Genel olarak kullanılan malzeme kalitesi on numaradır ve ısınma sorunu yaşamazsın.

- Visul Studio, Eclipse, Netbeans gibi yazılımlar için i7 almana gerek yok. i5 işlemci yetecektir. Ancak daha ağır yazılımlarla uğraşacaksan i7 gerekir ve bu yazımlarda aradaki fiyat farkına değer.

- Bütçeni artırabiliyorsan GTX860M'li modeller şu an satılıyor. Ancak yeni gelen 970 serisi seni çok zorlar:

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gs60-2qe-248tr-ghost-pro-notebook-pmu334106
  • Düzeltmete fayda var 496XTR modelide i5 kullanabiliyor.

Bknz:http://www.netsiparis.com/msi-apache-ge60-2pc-496xtr-notebook

Gerekli yorum zaten üst tarafta belirtilmiş.
  • evet tam tersi yazmışsınız

496xtr : i5
    401xtr : i7

-oyun için MSI'dan şaşmayın, kalite konusunda ve gaming notebook konusunda kendini kanıtlamış. ısınma olacaktır ama bu bir problem değildir normaldir. kasa kalitesi oldukça iyidir

-fifa oynıyacaksanız ve uzun süreli oyun söz konusuysa gaming serisi almanızı öneririm

- şahsi tavsiyem i7'ye gerek yok i5 yeterli olacaktır.

- 2 ay sonra bu model de kalmayabilir yeni gelecek olan ürünler de daha pahalı olabilir. aslında olabilir değil kesinlikle pahalı olacaktır...

güzel fiyat:

http://www.sadecenotebook.com/msi-ge60-apache-2pc-496xtr-notebook-gtx850m-pmu388871

• fiyat iyiymiş. 2 ay önce bu fiyat olsa msi alırdım.
  • Bende asus X550JK almayı düşünüyordum sonra full hd olmayışı vazgeçirdi bu bilgisayara 500 tl fark vermeye değer mi yoksa asusu mu tercih etmeliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende fiyatının ucuz olmasından dolayı i5 olan versiyonunu almayı düşünüyorum. Şu anda güncel olan oyunları high ayarlarda akıcı bir şekilde oynatması yeterli olacaktır benim için. Bu şartlar altında i5 işlemci yeterli olur mu, yoksa i7 olan modele mi yönelmeliyim. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI GE60-2OE Laptop
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki oyunu aradan çıkartırsan sadece Photoshop,Lightroom biraz da video editing ( üst seviye değil ) kısacası grafik tasarım için alacak kişi ne yapmalı sizce? Beklemeli miyiz yeni çıkacak modelleri? Bu iki seriden hangisi daha iyi olur veya tavsiye edebileceğiniz başka ürün var mı? ( SSD önemli yalnız onu belirteyim)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.