Şimdi Ara

MSI GE60 HDD'den gelen cızırtı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Bilgisayarı ebrar bilgisayardan 2 gün önce aldım. HDD'den bir cızırtı sesi geliyor, aldığım gün farketmedim. Bugün sessiz ortamda olunca dikaktimi çekti. Acer 6930g var 4 yıllık laptop onda da var galiba bu ses ama alet yeni diye kafaya taktım. Araştırdım internetten hddnin power savinge girip girmemesi ile alakalıymış sanırım. QuiteHDD diye bir program varmış o biraz fayda ediyor gibi emin olamadım.

Bilgisayar yeni başlayınca bile oluyor ses daha windows açılmadan. Sıkıntı olacak bir şey olabilir mi? HD Tune'dan baktım sıkıntı yok gibi duruyor fotoğraf atabilirim. Acayip kafaya taktım.

• Tipik mekanik hdd sesi sadece sizde yok herkeste var bu hddnin marka modeline göre kasanın ses yalıtımına göre az yada çok olabilir.Sıkıntı yapıyorsanız ssd takacaksınız
  • Teşekkür ederim cevap için ama ilk aldığım gün yoktu sanki cihazda sonradan oldu gibi hissettim. Herhalde çok dikkat etmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bazen benimde kafama takiliyor acaba fandan mi diye bakiyorum ama yok hdd den geliyor bazi gunler duyuyurum bazen fark etmiyorum bile :) aslinda bu normal o ses hep var sadece o gunku psikolojimize gore duyuluyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki yani bunun hata olup olmadığına emin miyiz? acayip taktım kafayı pcde bir işlem yapmaz müzik dinlemez iken sessiz ortamda acayip duyuyorum sinir oldum. sanki başka pclerde yokmuş gibi geliyor. ama önceki laptopda da vardı
  • http://www.youtube.com/watch?v=yG5xXYc90lo

videoya çekip upload ettim. dikkat ederseniz ortalarına doğru daha belirgin. böyle bir şey kazıma gibi ses.

sürekli var artık ses bir ara gitti tekrar geldi hiç eksilmiyor. iade istemeyi düşünüyorum videoyu izleyip yorum yapabilir misiniz? teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogi_can -- 5 Mayıs 2014; 20:57:49 >
  • Hddnin işlem yaparken çıkardığı sestir.Yenisini alsanızda yine o sesi duyacaksınız tekrar söylemeye gerek yok mekanik hddlerin standart işlem sesidir.Takıntınız varsa ssd takın
  • iyi de arkaşlarımın laptoplarından böyle bir ses gelmiyor. benim eski laptoptan geliyor bir tek bir de bu yeniden. o yüzden kafaya taktım zaten.
  • ogi_can O kullanıcısına yanıt
    Yukarda da belirttim dediklerimi dikkate almıyorsunuz.Bu ses hdd marka modeline göre ve leptopun kasasının ses yalıtımına göre az yada çok olabilir msi ge serisinde bu biraz fazla sadece sizde olan bir durum değil bütün kullanıcılarında var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.