Şimdi Ara

MSI GE62'in İç Yapısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baştan söyleyelim; GE62 yükseltme dostu dizüstü bilgisayar değildir. GE62'nin içini açmak için yaklaşık 20 adet vidanın çıkartılması gerekir. Bu makalede; GT72 ve GT80 aksine, sadece merak için GE62'nin içini açmamanızı ve onu yalnız bırakmanızı tavsiye edeceğiz.

Eğer GE62'nin iç yapısını merak ederseniz (bu sayede garantiyi bozmanızı da engelleyerek) aşağıdaki fotoğraf size yardımcı olacaktır:

MSI GE62'in İç Yapısı

GE62'de upgrade seçeneği sadece bellekler, HDD, optik sürücü ve SSD'ler ile sınırlıdır. SSD'ler; standart M.2 2280 uyumlu. GE60'la karşılaştırıldığında GE62'de üç adet SSD slotu mevcut ve seçtiğiniz herhangi bir RAID kombinasyonunu daha yüksek aktarım hızları yada güvenli saklama için kullanabilirsiniz.

İlave olarak yukarıdaki fotoğrafta optik sürücünün üst kısmı ile fan arasına yerleştirilen Subwoofer'ı görebilirsiniz. İşlemci anakartın üzerine direkt olarak monte edildiği ve anakart üzerinde MXM yuvası mevcut olmadığı için CPU ve GPU değişimi maalesef yapılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSI Türkiye -- 9 Şubat 2015; 17:52:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MSI Türkiye

Baştan söyleyelim; GE62 yükseltme dostu dizüstü bilgisayar değildir. GE62'nin içini açmak için yaklaşık 20 adet vidanın çıkartılması gerekir. Bu makalede; GT72 ve GT80 aksine, sadece merak için GE62'nin içini açmamanızı ve onu yalnız bırakmanızı tavsiye edeceğiz.

Eğer GE62'nin iç yapısını merak ederseniz (bu sayede garantiyi bozmanızı da engelleyerek) aşağıdaki fotoğraf size yardımcı olacaktır:

MSI GE62'in İç Yapısı

GE62'de upgrade seçeneği sadece bellekler, HDD, optik sürücü ve SSD'ler ile sınırlıdır. SSD'ler; standart M.2 2280 uyumlu. GE60'la karşılaştırıldığında GE62'de üç adet SSD slotu mevcut ve seçtiğiniz herhangi bir RAID kombinasyonunu daha yüksek aktarım hızları yada güvenli saklama için kullanabilirsiniz.

İlave olarak yukarıdaki fotoğrafta optik sürücünün üst kısmı ile fan arasına yerleştirilen Subwoofer'ı görebilirsiniz. İşlemci anakartın üzerine direkt olarak monte edildiği ve anakart üzerinde MXM yuvası mevcut olmadığı için CPU ve GPU değişimi maalesef yapılamıyor.

ge62 için bir kaç soru sorcaktım.
    3 adet ssd slotu olduğunu söylemişsiniz 3. slotu göremedim nerde acaba
    birde ssd için hengi tür ssd almam gerekiyor acaba yardımcı olurmusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mavi_06

quote:

Orijinalden alıntı: MSI Türkiye

Baştan söyleyelim; GE62 yükseltme dostu dizüstü bilgisayar değildir. GE62'nin içini açmak için yaklaşık 20 adet vidanın çıkartılması gerekir. Bu makalede; GT72 ve GT80 aksine, sadece merak için GE62'nin içini açmamanızı ve onu yalnız bırakmanızı tavsiye edeceğiz.

MSI GE62'in İç Yapısı

ge62 için bir kaç soru sorcaktım.
    3 adet ssd slotu olduğunu söylemişsiniz 3. slotu göremedim nerde acaba
    birde ssd için hengi tür ssd almam gerekiyor acaba yardımcı olurmusunuz?

2 ssd nin altında bir yuva daha var orda ssdnin 3.yuvası

ssd türü ise "standart M.2 2280 uyumlu" diye belirtilmiş zaten yazıda

• SMTZHR kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. ssd standart m.2 2280 olarak belirtilmiş ama ben bu şekilde araştırdığımda hep bu resimde gösterilenlerden küçük boyutta olan ssd lerle karşılaşıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi_06

teşekkürler hocam. ssd standart m.2 2280 olarak belirtilmiş ama ben bu şekilde araştırdığımda hep bu resimde gösterilenlerden küçük boyutta olan ssd lerle karşılaşıyorum

rica ederim, aynen sadece pc ye uyumlu ssdler onlar, başka ssd takma imkanın yok yuvaya yada giriş uyumlu olmuyor
  • Acarken kullandiginiz vidanin boyutu, turu , numarasi vs var mi? Yarin acmam gerekicek ssd yukseltmesi icin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.