Şimdi Ara

MSI GE70 2OE mSata ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI GE70 2OE model laptopuma SSD takmak istiyorum. 2 adet mSata girişi mevcut ama internette mSata ile ilgili çok farklı bilgiler var sağda solda. mSatanın normal SSD girişine göre daha az performanslı çalıştığı söyleniyor. Veya aynı performans ile çalıştığını söyleyenler de mevcut :) Daha önce kullanan var mı ? Samsung'un 850 EVO'sunu takmayı düşünüyorum 2inç'lik modeli. Sanırım tam oluyor GE70deki mSata bağlantılı SSD yuvasına.

SSD ile arasında bir performans farkı oluşur mu ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

edit : oluşmuyormuş. teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roskie -- 24 Nisan 2016; 19:10:00 >

• Ssd farklı msata farklı ikisindede aynı hızı alırsın ben msige60 bilgisayarıma msata ssd taktım normal ssd farklı msata farklı m.2 farklı birde pcıexpress slotuna takılanlanlar var onlar farklı msata öneririm sana hdd yi sökmene gerek kalmaz direk anakart üzerindeki yerine takarsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psiko27

Ssd farklı msata farklı ikisindede aynı hızı alırsın ben msige60 bilgisayarıma msata ssd taktım normal ssd farklı msata farklı m.2 farklı birde pcıexpress slotuna takılanlanlar var onlar farklı msata öneririm sana hdd yi sökmene gerek kalmaz direk anakart üzerindeki yerine takarsın

Samsung Evo 850 aldım ve msata slotuna taktım, windows temiz kurulumu gerçekleştirdim, ancak vida bulmam gerekti, İstanbul'da biraz zorlandım açıkcası ama sıkıntı yok. Aynen denildiği gibi aynı hızı alabiliyorum. Bir farkı yokmuş teşekkürler.
  • roskie kullanıcısına yanıt
    nasıl vidası yok muydu? kaç TL ki vida koyamamışlar...
  • Bu aralar ben de msata SSD almayı düşünüyorum, keşif için içini açtım bir kontrol ettim girişleri. Vida vermiyorlarsa onu da aramaya başlayayım şimdiden
    Bir de bilgisayarın sitesinde "...Super RAID with 2 SSD RAID0..." diye bir şey var, iki SSD takınca performans mı yükseliyor yoksa reklam kandırmacası mı oluyor bu?
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    ben 2 tanesini 25 kuruşa aldım. önemli bir vida değil ama bulmak zor, anakarta takacağınız ufak bir elektronik vidası olmasından dolayı. sivri uçlu vidalar olmuyor, kütlerden gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadpool2

Bu aralar ben de msata SSD almayı düşünüyorum, keşif için içini açtım bir kontrol ettim girişleri. Vida vermiyorlarsa onu da aramaya başlayayım şimdiden
    Bir de bilgisayarın sitesinde "...Super RAID with 2 SSD RAID0..." diye bir şey var, iki SSD takınca performans mı yükseliyor yoksa reklam kandırmacası mı oluyor bu?

vidayı bana sorarsan ssd'yi aldıktan sonra almanı öneririm çünkü muhtemelen oraya vida koymamalarının sebebi her msata ssd'nin vida yuvasının üst kısmının aynı özelliklerde olmaması. kimisi mantar kafalıları kabul ederken kimisi daha ince başlı vida istiyor :))

kandırma değil, wi-fi kartının hemen üzerinde de bir msata girişi var, oraya da bir ssd alarak hızınızı 2ye katlayabilirsiniz. RAID0 eldeki veriyi 2ye bölüp 2 farklı diske yazıyor ve hızı da 2diskin hızlarını birleştirerek alıyor, ama o maliyete girmektense bana sorarsanız EVO değil de PRO almayı tercih edin. 3 katı performans size RAID parasına gelecektir. bir de SSD + 7200lük HDD'yi de RAID0 yapanlar var onu nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama o da bayaa performanslı oluyor. Apple'ın fusiondrive teknolojisi.
    :)

• PRO nun msata olanını bulamadım, HDD yerine takmak da şu an için mantıklı değil benim için. O yüzden araya zaman koyarak 2 tane EVO alacam sanırım @roskie

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.amazon.com/dp/B00JT0DSYC/ref=twister_B00L7SN0II?_encoding=UTF8&psc=1

şu sanırım hızda pro yerine geçebilir, sağlam cihaz gibi. başka bir forumda arkadaşın biri anlatmış sana alıntılayayım;

"
    raid 0 ve raid 1'i karşılaştırırsak sırasıyla "hız" ve "güvenlik" kelimelerini yakıştırabiliriz bu terimlere.. Burada da bir şeyden kazanç sağlarken birşeylerden ödün veriyoruz.. Fizikteki yol ve kuvvet gibi :) neyse..

Raid 0 kurduğunuzda verilerinizin güvenliği tehlikeye giriyor..
    Raid 1 ise tamamen güvenlik isteyen kullanıcılar için..
    İkisinde de en az 2 disk kullanmanız gerekiyor..

Raid 0'ı baz alarak anlatmaya çalışayım.. Raid 0'da iki harddiskiniz "tek" hdd gibi gözüküyor sisteminizde. Bunun nedeni; iki harddisk'in tek harddisk gibi konfigüre edilmesi; aynı anda çalışması.. Yani alacağınız performansta artış yaşayacağınız anlamına geliyor.. Ama tabi veri güvenliğinin de bir miktar tehlikeye girmesi demek bu bahsettiğimiz gibi.. Ufak bir örnekle açıklamaya çalışalım.

Örneğin imzamdaki gibi (2 adet 120 GB Samsung SATA2) harddiskiniz var diyelim.. Raid kurduğunuz zaman C sürücünüz 120+120=240 GB gözükecektir.. (Normalde 211 GB ama 1024kb|1000kb olayına girmeden teorisini veriyorum) 240 GB'lık bu harddiskleriniz de artık anakartlarda bütünleşik olarak gelmeye başlayan raid kontrolcüleri tarafından yönetilecekler...

Veri yazma işlemi de şu şekilde oluyor.. Örneğin s-e-r-h-a-t kelimesini diske yazacaksınız.. 1. diskinize "s-r-a" harfleri; 2.diskinize de "e-h-t" harfleri yazılıyor.. Haliyle okuma esnasında da, teorik olarak her harfin 1 saniye de hdd'den okunduğunu düşünürsek 6 saniyede alınacak veri; 3 saniye içerisinde kotarılmış oluyor 2 harddisk sayesinde..
    İşin veri güvenliği kısmı ise tam olarak burada başlıyor.. Harddisklerinizden birisinde bir hata meydana gelirse (örneğin 2.disk bozulursa); 1. diskinizde yer alan "s-r-a" harfleri tek başına bir anlam ifade etmeyeceğinden bilgilerinize sonsuza kadar elveda diyebilirsiniz.."

• Çok güzel anlatmış

EVO üstünde durma nedenim random yazma hızının yüksek olmasıydı, diğer SSD lere göre performansını baya yükseltiyor uşak. Attığınız modelin de 120 ve altı yurt dışına yollanmıyor sanırım
    @roskie

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.