Arkadaşlar cihazımın ismi : MSI Ge70 Apache - 087XTR adlı modeldir. Ram miktarı şuan için 8GB'dır, fakat artık sistem güncellemesi yapmak istediğimden ötürü ram takviyesi yapmak istiyorum. Daha önce hiç laptop'un içini açmadım, yani tam olarak nasıl yapıldığı konusu ile ilgili bir bilgim yok. Ancak masaüstü bilgisayarların içerisine ram takmışlığım var, ayrıca laptop'un ram'i ; DDR3 1600MHZ 12800 '' 8GB '' Kingston MARKA bir ram'e sahiptir.
Amazon'dan kingston ve crucial adında iki adet model buldum, sizce alsam ve taksam sorun yaratır mı?
Laptop'un içini tornavida ile açıp, daha sonrasında direkt olarak slot'una taksam, bu ramler'den herhangi birisi sorun yaratır mı? Ayrıca bahsetmiş olduğum model'e ram takmak kolay mıdır? Bir bilgisayarcıya 50TL fazla para vermek istemiyorum. Sırf al - tak işlemi için, bu yüzden ötürü sizlere danışıp, en doğru kararın buradan çıkmasına inanıyorum.
Şimdiden cevaplayacak olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Güncel...
bence gereksiz guncelleme 8gb tam olarak aktif kullaniyormusunuz acaba ?
Merhaba,
Evet aktif bir şekilde kullanımı oluyor, sıkıntı zaten bazı programlardan ötürü kaynaklanıyor. Benim amacım elimde imkan varken uprage yapmak, sizce yapmalı mıyım?
Önce CPU-Z ile bilgisayarınızdaki RAM'in özelliklerini tam olarak öğrenin CL değeri vs. sonra ona uygun RAM alıp takarsınız. Youtube'da modele ilişkin söküp takma videoları vardır zaten.