Arkadaşlar öncelikle merhaba.Bu forumdaki ilk konum o yüzden acemiyim yanlış yere açtıysam özür dilerim baştan. Direk konuya gireyim; Laptop alacağım ama bu sefer sağlam bir şey olsun istiyorum.Genel olarak oyun için kullanacağım.3-4 Milyar limitim var.Ben araştırmalarım sonucunda bu iki laptop arasında kaldım.Eski laptoplarımdan çok çektim ısınma kasma elektrik süpürgesi gibi bağırma vs. o yüzden bu sefer beni rahat ettirecek GTA V , Fifa 16 vs. oynarken yüksek ayarlarda sırıtmadan oynamak istiyorum ondan limiti zorlayabildiğim kadar zorlayacağım. Gördüğüm farklar; +ASUS'un işlemcisi 1 nesil önde ( İ7 6700HQ - MSI'da 5700HQ) +ASUS'un RAM'i DDR4 ve 2333 Mhz(Hepsiburada'da DDR3 1666 Mhz diyor ama Ebrar Bilgisayarda DDR4 diyor). +ASUS'un Ekran kartı modeli 1 Model yüksek (Nvidia GeForce GTX960M - MSI'da Nvidia GeForce GTX950M) +MSI'ın HDD'si 1 TB 7200 Rpm.ASUS'ta 1 TB 5400 Rpm + 128 GB SSD Var. +ASUS'un Ekran kartı 4 GB - MSI'ın 2 GB. +ASUS Windows 10'la geliyor - MSI' FreeDos. +MSI'da Killer Gb LAN var MMO'lar için daha uygun diyorlar lag konusunda filan. +MSI'ın ekranı 17.3 inç ve FULL HD - ASUS'un 15.6 inç. +MSI'da çift fan soğutma var. - ASUS'ta tek fan. Baktığımızda ASUS biraz daha iş tarzı,MSI daha oyun tarzı gözüküyor Rpm olsun inç olsun çift fan olsun.Ama kararsızım acaba ASUS bu donanımla MSI'ı aratmaz belki diye. Görebildiğim farklar bu kadar.ASUS bir tık daha iyi gözüküyor donanım bakımından ama MSI'dan oyun için daha iyi performans mı alırım acaba diyorum. Kafam çok karışık.Yardımcı olursanız sevinirim eğer bu tipte başka laptop öneriniz varsa dinlerim. Tekrardan hatam olduysa affola. İki bilgisayarın karşılaştırma linki buradadır;
Aynı fiyat kategorisinde PE60'a bakabilirsin. Tasarımı daha ince, gövdede bolca alüminyum kullanılmış, çift fanlı soğutmaya sahip ve İ7 6700HQ işlemci + GTX960M'le birlikte satılıyor:
2 gb ekran kartının yetersiz gelmesinden korkuyorum.çünkü en az 5 sene kullanacağım belki fazlası.
Şimdi baktım, MSI'ın 4GB'lık GTX960M modeli yok. MSI'ın tasarımı ve Asus'un 4GB'ı arasında tercihi yapacaksın. Sonuçta kullanacak olan da sensin.
Mehmetertas11
kullanıcısına yanıt
bugün bimekse gidip çalışanlarlada sohbet ettim.saten bildiğim şeylerdi konuştuklarımız ama sohbette bana msi'ın saten bir gamer laptopu üreticisi olduğunu ve oyun için özel üretildiğini,video edit render yapmayacaksam 4 gb ekran kartının gereksiz olduğu oyun için gtx950 2 gb in yeterli olacağını ve özelikle özellikle çift fan bulunan bir laptopu seçmem gerektiğini söylediler.bende çift fan için msi alacağım galiba. http://www.hepsiburada.com/kiyasla/BD601864,BD601941 hocam bu sefer bu ikisi arasında hangisi sizce.pe60 daha iyi gibi ama 2ql de tasarım bakımından gayet hoş.sizce?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme