Şimdi Ara

MSI GE72 QL Apache 449TR -'Sıvı Teması' sonrası 'Anakart' değişimi konusunda sormak istediklerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 9 ay önce üstte ismini yazdığım laptopu 3600tlye 9 taksitle aldım.Daha son taksiti bitmeden su döküldü servise yolladım.Servis de(Haliyle garanti kapsamına girmiyor ürün) anakart ve klavyenin değişmesi gerektiğini söyledi ve bunun için "999$ +KDV" ücret talep edeceklerini söyledi.Ben de ekonomik yeterliliğim olmadığı için ürünü teslim aldım ve eve getirdim. 1 hafta sonra ancak bu gece cesaret bulup açmayı denedim. Bilgisayar normal bir şekilde açıldı. Klavye ışıkları turbo fan touch pad vs. düzgün çalıştı fakat klavyenin kendisi çalışmıyor. Harici klavye ile 5 dakika kadar kullandıktan sonra ekran gidip gelmeye başladı. Ben de daha fazla zarar vermemek için kapattım.Servise yollamadan önce katiyyen açılmıyordu bilgisayar.

Şimdi sorularımı sormak istiyorum;

1)Niçin notebook anakart değişimleri bu kadar pahalı oluyor?(Notebooklarda işlemci anakartla tümleşik mi oluyor acaba?Çünkü öbür türlü anakart ve klavyenin masrafı 999dolar+kdv yani yaklaşık 3500 tl ise geri kalan ekran kartı, işlemci, ses sistemi, batarya, kasa,ekran vs. tüm bileşenlerin 100tl etmesi gerekiyor.)

2)Kendimi en kötü ihtimallere hazırladım fakat iyi ihtimaller üstünden gitsek bilgisayarın açıldığını ekrandan görüntü aldığımı da göz önünde bulundurursak sorunun daha basit bir şeyde olma ihtimali var mı acaba?

3)Bu tip şeylerin tamiri gerçekten imkansız mı yoksa değişimden kazanılan para daha çok olduğu ve değişim daha az zahmetli olduğu için mi garanti dışı konularda her şeyde değişim gerekiyor sürekli?

4)Diyelim ki değişim şart yok mudur bu işin böyle ikinci el piyasası, mesela adamın ekran kartı bozulmuştur anakartı satmak istiyodur vs.İnternette araştırabilmek için anakartla ilgili bi model numarasına bile ulaşamadım ki yazayım fiyatı nedir satan var mı diye .

Soruların hepsini okumasanız da olur kısa bi fikrinizi belirtmeniz benim için çok iyi olur. Çünkü okuldan dolayı gidip bilgisayarcı bilgisayarcı gezip soracak zamanım yok, deneyimim de çok yok. Pek başka bi çarem de yok o yüzden pc yi kurtaracak en küçük ihtimali bile düşünmek zorundayım. Şimdiden teşekkür ederim herkese

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• garantiye verirken sıvı teması yazdın mı?

• Hocam çok geçmiş olsun çok talihsiz bir durum
    Başka bir bilgisayar tamircisine sorun diyeceğim
    Ama bunun ana kartı servisten başka yerde olmaz.

Birde hocam bu bilgisayardan memnunmuydunuz?

Kasma,ısınma,ani fps düşmeleri oluyor mu?

• Coastr kullanıcısına yanıt
    anladım hocam teşekkür ederim.Senin soruna gelince ;
    Bu pcde sorunsuz oynadığım oyunlar :LoL , Dota , H1Z1,CSGO, Rome Total War 2, Attila Total War(Açıkçası biraz zorluyodu diyebilirim.)
    Oynarken sıkıntı çektiklerim : Blade and Soul Eu (100-200 kişinin aynı anda boss kestiği durumlarda 30 fps hatta daha az aldığım oluyodu , bunun oyunun senkronizasyon sorunuyla ilgili olduğunu söyleyenler de oldu.)
    Genel olarak memnundum ssd si yoktu ama çok hızlı açılıyodu bana göre. Lolde 150-250 arası fps alıyodum ve ani düşme donma kapanma vs hiç olmadı.
    Ama benim anlamadığım beni sinir eden bir özelliği var ;soğutsun diye koydukları turbo fan elektrik süpürgesi gibi ses çıkarıyor ve lol gibi basit bi oyunda bile 2-3 saatten sonra ısınma klavyeye yansıyor direkt.Ellerim terliyordu bildiğin.Aynı fiyata arkadaşım asus almıştı turbo fan olmadığı halde ısınmıyordu. Yine de aldık bi kere işte kullanıyoduk :(
    Almayı düşünüyosan bence alma zaten bugünün kriterlerine göre özellikleri de ortalamanın altında sayılabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: salih-amel

garantiye verirken sıvı teması yazdın mı?

Yazdım hocam ama çok barizdi sıvı teması olduğu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.