Şimdi Ara

MSI GL72

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

maks. bütçe 4000 tl gaming notebook arıyorum. Bu laptop çok mantıklı geldi

http://www.sanalmarketim.com/msi-gl72-6qf641xtr-core-i76700hq-8gb-128gb-ssd1tb-gtx960m-4gb-173-full-hd-freedos/p_64051/

Fakat msi ge'ler daha düşük donanım sunmasına ragmen hemen hemen bununla aynı fiyat.

Var mı öneriniz birde bu fiyat farkındaki sebep nedir? Ge'nin Gl'den ne artısı var?

Edit: GL72 tek fanlı diyorlar fakat onda da cooler booster 3 teknolojisi kullanılıor diyor anlam veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sailyn -- 3 Haziran 2016; 0:53:50 >

• Konuyu takip ediyorum.Ben de bu pcyi almayı planladım yorum arıyorum forumda
  • tek fanlı laptop almayın bence benime ge60 vardı aşırı ısınıyordu 92 ye çıkıyordu oyunlarda bir de oyunlarda takılma yaşatıyordu,gerçi burada bir arkadaş o takılmalar ısınmadan değildir dese de 15 dk da 92 ye çıkıp donuyordu, ilk 10 dk sıkıntı olmuyordu ve o model de tek fanlıydı ve ben iade ettim o yüzden çift fanlı laptoplara bakın .
  • Sailyn S kullanıcısına yanıt
    gokhan99747 kullanıcısına yanıt
    GE serisinin kendine has tasarımı, kasası, kişiselleştirilebilen renkli klavyesi, komponentlerin kalitesi ve diğer pek çok ek özelliği var. GP serisi biraz daha bütçeye uygun laptop sınıfına giriyor. GL ise GP'nin de altı bir sınıfta. Yani sıralama GT, GE, GP, GL diye gidiyor.

GE62'de TRUE COLOR IPS ekran bulunmakta ve % 86 oranında RGB renk verebilmekte. GL62'de ise TN ekran var. En büyük fark burada. IPS ekran renklerde daha iyidir, her açıdan bakılabilir ekran bozulma yapmaz, ve daha net berrak görüntü verir.
    GE62'de USB 3.1 Gen2 var. GL'de Gen1.
    GE62'de Dynaudio hoparlörler ve bir subwoofer bulunmakta ve kulaklık taktığınızda devre seslerini yok eden altın jaklar var. Ses sistemi çok daha iyi yani.
    GE62 Blu-ray writer içermekte.
    GE62'de Killer Shield LAN Network var multiplayer oyunlarda ping i en aza çeken donanımsal bir özellik.
    Ve önemli farklardan biri de kasa ve tasarım tamamen daha farklı, kaliteli ve dayanıklı GE62'de.
    GP'de tek renkli klavye var. GL'de ise klavyenin hiç rengi yok.

Durum bu şekilde. En azından GP serisine bakın GL serisine hiç bakmamalısınız. Bütçeniz zaten 4000 TL iken GL almanın en ufak mantığı yok, GP'nin de pek mantığı yok, biraz daha koyup GE'ye yönelmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 21 Haziran 2016; 1:49:56 >

• Sailyn S kullanıcısına yanıt
    Hocam linkte ki ürünün 16gb ram li modelini geçen hafta satın aldım. Bir haftadır kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Öncelikle bu model tek fanlı değil, çift fanlı. Ve modelin orjinali 2gb ekran kartı iken sanalmarketime özel gb üretilmiş bu fiyata bu özellikleri başka bi yerde bulamazsın. Usb 3.1 type c bu modelde de var.
  • bugusuu kullanıcısına yanıt
    GL'de USB 3.1 bulunmaz. 3.0 bulunur. Adamın bütçesi zaten linkini attığı laptoptan da fazla, 4000 TL. 4000 üstüne biiraz daha koysa çok daha iyi olan bir GE62 alabilecekken bütçesi 4000 olan adama GL önermek saçma olur. GP olsa hadi neyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Şuan GL72 6QF den yazıyorum. Gözümün önünde 3.1 portu var benden iyimi bileceksin. GL72 serisi 4-5 farklı modelden oluşuyor. Bilip bilmeden konuşmayın. Ahada resmi: https://1drv.ms/i/s!AlG5UdNdp39wh7Q3PET6Jr1_sIgp3A

Benim bahsettiğim ürünün normal fiyatı 5000 inin üzerinde ve şuan kampanyada fırsat ürünü. Amazonda bile 1299 dolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugusuu

Şuan GL72 6QF den yazıyorum. Gözümün önünde 3.1 portu var benden iyimi bileceksin. GL72 serisi 4-5 farklı modelden oluşuyor. Bilip bilmeden konuşmayın. Ahada resmi: https://1drv.ms/i/s!AlG5UdNdp39wh7Q3PET6Jr1_sIgp3A

Benim bahsettiğim ürünün normal fiyatı 5000 inin üzerinde ve şuan kampanyada fırsat ürünü. Amazonda bile 1299 dolar.

Öncelikle üslubuna dikkat et. Mahalle değil burası. Ben sana düzgünce bir şekilde cevabımı yazdım sen gelip liseli ağzıyla yanıt atıyorsun. Karşında çocuk yok.

USB 3.0 ile 3.1 farklı şeylerdir. Senin 3.1 sandığın çıkış 3.0. Type-C olunca 3.1 oluyor anlamına gelmiyor direkt. İki farklı jenerasyon var. Ayrıca 4-5 farklı modelden oluşuyor demişsin de modele göre USB portu değişmiyor. Bilip bilmeden konuşan sensin asıl bir de gelmiş burada bana laf ediyorsun. Gir MSI'ın kendi sitesine bak neymiş çıkış, laptopın incelemelerine gir bak 3.0 mı yazıyor 3.1 mi? 3.1 Gen1 vardır bir de Gen2 vardır GL serisi Gen1 içermekte. Neyin ne olduğunu emin ol senden iyi biliyorum.

Fiyatta ise zaten deli gibi uçmuşsun. Ne 5000'in üzerisi kardeşim 5000'in az üstüne 970M'li GE serisi satılıyor, bir önceki kasa GS serisi bile alınıyor ne 5000'inden bahsediyorsun saçma sapan konuşup kendini komik duruma düşürüyorsun. 5000 falan değil yazan fiyat normal fiyatı her yerde de öyle zaten. GL serisi MSI'ın en düşük serisi ve tamamen bütçesi kısıtlı kullanıcılar için sunulmuş bir model. Amazon'da 1299 dolar falan da değil. İşletim sistemi yüklü ve özelleştirilmiş 2 TB hard disk ile geldiğinden dolayı ve 17.3 inç olduğundan dolayı 1200 dolara satılıyor. 17.3 inç olanının normal haline bakarsan 970 dolar. Ekran boyutu 100-200 dolar fark ettiriyor, 15.6 inç olanların fiyatına bakarsan 200 dolar daha ucuz olduğunu göreceksin zaten. Yok Sanalmarketim özel kampanya yapmış da bilmem ne, ürünün ederi bu zaten indirim de yok kampanya da yok. 5000'den 3800'e düştüğüne kendini inandırmışsın sen anlaşılan. Tüm sitelerde yazan o indirim oranları falan palavra biliyorsun dimi? GP serisinin en üst modeli bile 5000 lira değilken sen GL'ye 5000'in üstü diyorsun. 5000 liraya 970M'li GE serisi alınıyorken sen geliyorsun bu cihazın normal fiyatı 5000'in üzeri diyorsun. Kendini kandırma, ve bu kadar malının kölesi olma. Laf kondurmuyorsun valla laptopına.

• bugusuu kullanıcısına yanıt
    Aynen aynen, verecek cevabım yok diyemiyorsun da. Şu üsluba bak insan şunları yazarken utanır. Eminim ki 95'li bile değilsin. Ha gerçekten yaşını başını almış biriysen durum daha da sıkıntı. Akıl yaşta değil baştadır cümlesinin en güzel örneğisin çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sailyn

Arkadaşlar merhaba,

maks. bütçe 4000 tl gaming notebook arıyorum. Bu laptop çok mantıklı geldi

http://www.sanalmarketim.com/msi-gl72-6qf641xtr-core-i76700hq-8gb-128gb-ssd1tb-gtx960m-4gb-173-full-hd-freedos/p_64051/

Fakat msi ge'ler daha düşük donanım sunmasına ragmen hemen hemen bununla aynı fiyat.

Var mı öneriniz birde bu fiyat farkındaki sebep nedir? Ge'nin Gl'den ne artısı var?

Edit: GL72 tek fanlı diyorlar fakat onda da cooler booster 3 teknolojisi kullanılıor diyor anlam veremedim.

i7-6700HQ işlemci ve GTX 960 ekran kartı yanında 128GB SSD ile fiyat çok iyi. GL serisi, GE serisinin bir alt versiyonu. GL'de görünen tek eksik: Steeelseries klavyede arka aydınlatmasının olmaması. Bunun dışında soğutma için çift fan, USB 3.0, USB 3.1 TypeC yuvaları var. Ekran; Adobe'de %60.8, sRGB'de %95.3 renk veriyor. İncelemesine bir göz atarsın.

http://www.notebookcheck-tr.com/Kisa-inceleme-MSI-GL72-6QF-Xotic-PC-Edition-Notebook-Review.161532.0.html

• Ahmet453 kullanıcısına yanıt
    GL'de görünen tek eksik bu değil dostum. Yukarıda GL'nin eksiklerini yazdım. Tek eksik klavye olsa zaten çoğu kişi GE'ye veya GP'ye yönelmezdi. Ayrıca GL, GE'nin alt versiyonu değil iki alt versiyonudur. GE'nin altı GP'dir. GL, Gaming serisindeki en düşük seri.
  • Hocam simdi benim icin klavye değil performans onemliyse yine de gl almamalı mıyım ? Neden ? Yani diğer eksiklerinin ne olduğunu çıkaramadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jo8nson -- 21 Haziran 2016; 8:31:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo8nson

Hocam simdi benim icin klavye değil performans onemliyse yine de gl almamalı mıyım ? Neden ? Yani diğer eksiklerinin ne olduğunu çıkaramadım

Bütçenin yettiği bu modeli rahatlıkla alabilirsin. i7-6700HQ işlemci, GTX 960 ekran kartı ve 128GB SSD. Donanım olarak çok iyi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.