Şimdi Ara

MSI GL73 8RC-065XTR Core i5-8300H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    MSI GL73 8RC-065XTR Core i5-8GB 1TB GeForce GTX 1050 17.3" Full HD bahsi geçen ürünü sipariş vermiş bulunmaktayım.
    Soruma geleyim bu üründe m2 ssd desteği var yanlış değilsem. 2 sorum var:
    1.) bu ürüne Samsung 250GB 970 EVO M.2 Sata NVMe SSD (Okuma Hızı 3400MB / Yazma Hızı 1500MB) adlı ürünü eklersem bahsi geçen değerlere yakın değerler alır mıyım ?
    2.) ssd upgrade işini kendim yaparsam ürünüm garanti dışı kalır mı? (forumda daha önce tartışımış ama yinede sormak istedim.msi ye e mail attım henüz dönüş olmadı )

şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.Hayırlı olsun dileklerinizi alabilirim.sagolun

• Dostum merhaba bende bu cihazın ssd olmayan 15.6inçlik modelini alacaktım sonradan fark etttimki internet yani WiFi aktarım oranları çok düşük o yüzden vazgeçtim senin gibi ssd upgrade yapmayı düşündüm sonradan vazgeçtim.
    Notebookcheck
    MSI GF63 8RC (i5-8300H, GTX 1050) Laptop Review
    https://www.notebookcheck.net/MSI-GF63-8RC-i5-8300H-GTX-1050-Laptop-Review.340606.0.html
    Google Chrome ile çeviri yapıp okumanı öneririm. Ssd ve RAM yükseltmesi için MSI’ın garanti dışı bırakmayacağı yazıyordu. Hayırlı olsun şimdiden güle güle kullan.

• wifi aktarım oranı bana da düşük geldi gerçekten indirme yaparken farkettim.almadan önce bu kadar ayrıntılı bakma ihtiyacı duymadım.insallah kullanırken gözüme çok batmaz.belki birazda ön yargım oldu ondan düşük geldi.birkaç haftaya tam anlarım zannediyorum:))
  • Acaba wireless kartını daha iyi bir kartla değiştirmek mümkün müdür ?
  • O konuda pek bir fikrim yok malesef MSI’ın teknik servisi ile görüşmeni öneririm
  • Wireless kartını değiştirebilmen gerekli PCI yolunu kullanıyo zaten aliexpressde 100-150 tl ye çok hızlı wifi kartları var laptop genel olarak iyiyse(ısınma-ses-stabilite-ekran vb) çözülebilecek şeylere çok fazla takılmamak gerektiğini düşünüyorum.
  • O konularda çok memnunum.zaten pek oyun oynayan biri değilim benim için kalite önemliydi ve yeni nesil anakart islemci(yeni derken önceki notebook 10 senelik ).wifi de çok gözüme batmadi biraz kullaninca.ama değiştirmeyi dusunuyorum.
    Bı de Samsung 970 Evo.beni yıllarca goturecektir.
    Bı de nvme 970 Evo diye geçen SSD ile tam uyumlu mu bı öğrenebilseydim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seri1618 -- 19 Ocak 2019; 11:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seri1618

O konularda çok memnunum.zaten pek oyun oynayan biri değilim benim için kalite önemliydi ve yeni nesil anakart islemci(yeni derken önceki notebook 10 senelik ).wifi de çok gözüme batmadi biraz kullaninca.ama değiştirmeyi dusunuyorum.
    Bı de Samsung 970 Evo.beni yıllarca goturecektir.
    Bı de nvme 970 Evo diye geçen SSD ile tam uyumlu mu bı öğrenebilseydim :)
    ssd yükseltme yaptınız mı? hdd gerçekten çekilecek dert değilmiş güzelim pc hiç verim vermiyor
  • arkadaşlar merhaba, bu laptop u alacağım ama bazı yorumlarda görüş alanları çok dar yazmışlar, bu kadar kötü mü ekranı?

eski bilgisayarımda tn panel, tepeden ve alttan bakınca kötü görüntü var evet ama yanlardan sorun olmuyordu, eğer bu da öyleyse sorun olmaz, yanlardan bakınca (aşırı yan olmayan) problem oluyor mu?
  • Öncelikle hayırlı olsun hocam güzel cihaz almışsın.

1. STORAGE = SSD 1x M.2 SSD Combo (NVMe PCIe Gen3 / SATA )
    www.msi.com
    GL73 8RC | Laptops - The best gaming laptop provider | MSI Global
    https://www.msi.com/Laptop/GL73-8RC/Specification

Evet, Samsung Evo aldığın zaman okma 3400MB / yazma 1500MB deperlerine ulaşırsın.

2. MSI laptoplarda SSD, HDD ve RAM değişimlerinde garanti etiketinin sökülmesi durumunda ürün garanti dışı kalmıyor.

• ben bu bilgisayarda 15 MB/s indirme hızlarını gördüm. uploadda da hız sorunu yaşamadım. geçikme süreleri hakkında bir bilgim yok ama download ve uploadda hız sorunu yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: escala

ssd yükseltme yaptınız mı? hdd gerçekten çekilecek dert değilmiş güzelim pc hiç verim vermiyor

Alıntıları Göster
    merhaba.kusura bakmayın uzunca süre foruma uğrayamayınca cevap veremedim.yeni gördüm mesajınızı.
    evet ssd aldım kendim dikkatlice taktım herhangi bir sorun olmadı.ayrıca bilgisayarı garantiye gönderdim ssd taktıktan sonra.sıkıntı yapmadılar.yeni bir garanti etiketi yapıştırıp göndermişlerdi hatta.samsung 970 evo plus aldım memnunum bir sıkıntı yok
    (bilgisayarı garantiye gönderme sebebim ise ekranın sag ve sol tarafında ışık sızmaları vardı.normal deyip tekrar gönderdiler.benimde çok dikkatimi çekmediği için sorun edip uzatmadım.şimdi kullanıyorum bilgisayarımı herhangi bir sorun yok.)
    ayrıca ssd olmadan bilgisayar kullanmayın yazıktır. :)

• quote:

merhaba.kusura bakmayın uzunca süre foruma uğrayamayınca cevap veremedim.yeni gördüm mesajınızı.
    evet ssd aldım kendim dikkatlice taktım herhangi bir sorun olmadı.ayrıca bilgisayarı garantiye gönderdim ssd taktıktan sonra.sıkıntı yapmadılar.yeni bir garanti etiketi yapıştırıp göndermişlerdi hatta.samsung 970 evo plus aldım memnunum bir sıkıntı yok
    (bilgisayarı garantiye gönderme sebebim ise ekranın sag ve sol tarafında ışık sızmaları vardı.normal deyip tekrar gönderdiler.benimde çok dikkatimi çekmediği için sorun edip uzatmadım.şimdi kullanıyorum bilgisayarımı herhangi bir sorun yok.)
    ayrıca ssd olmadan bilgisayar kullanmayın yazıktır. :)

Alıntıları Göster
    Ben de aldım kendim taktım hocam gerçekten çağ atladı. Yalnız ben ayrı slot olur sandım açınca baktım yok, ben de hdd çıkarıp öyle taktım

• quote:

wifi aktarım oranı bana da düşük geldi gerçekten indirme yaparken farkettim.almadan önce bu kadar ayrıntılı bakma ihtiyacı duymadım.insallah kullanırken gözüme çok batmaz.belki birazda ön yargım oldu ondan düşük geldi.birkaç haftaya tam anlarım zannediyorum:))
    Hocam merhaba bende bu cihazı aldım ancak 8gb ram bana yetmiyor, cihazda 128 gb ssd var ben ekstra 8gb daha ram takıp 16 gb'a çıkarmak istiyorum ancak hangi rami alacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • 6 ay olmuş siz soralı ama görmedim mesajı kusura bakmayın :( halletmişsinizdir diye düşünüyorum bu süre zarfında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.