arkadaşlar yaklaşık 3-4 ay önce orijinal windows 8.1 yüklü satın aldım. Bu süre içinde mevcut işletim sistemiyle kullandım. Ancak windows 10 yüklesem daha sonra da format atmak istesem ne yapmam gerekiyor. formattan sonra orijinal lisansı kaybetmiş mi olurum. bilgisayarın altında filan bir lisans anahtarı yazmıyor.
ilk seferde 8.1 den yükselt win 10 a . Sıfırdan fornat atma. Yükseltme yapınca biosa gömülü keyi, win 10a lisanslayacak.
Daha sonra win 10 sıfırdan kurulum(format) yapabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: drk_m
ilk seferde 8.1 den yükselt win 10 a . Sıfırdan fornat atma. Yükseltme yapınca biosa gömülü keyi, win 10a lisanslayacak.
bir daha format atma gereği duyarsam 1 sene sonra o işlemi nasıl gerçekleştireceğim?
quote:
Orijinalden alıntı: jackbruce
quote:
Orijinalden alıntı: drk_m
bir daha format atma gereği duyarsam 1 sene sonra o işlemi nasıl gerçekleştireceğim?
Win 8 den win 10 a ücretsiz yükseltme ve lisanslama, yaza bitiyor. Yazdan sonra ücretli olacak. O yüzden yükseltmeyi yapıp win10 u lisansla, ister windows üzerinden , ister msi yedkeleme üzerinden win 8e geri dön. Daha sonra ne zaman istersen win 10 yükleyebilirsin , otomatik lisans alıp sıkıntı çıkarmyacak.
Windows 8 ve 10'da zaten eski yöntemlerle format atmana gerek yok, kendi kendini sıfırlıyor onlar. Harddiskin başına bir iş gelirse de windows 10 kurulduğunda donanıma gömülü olan keyle etkinleştirme yapacak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme