Şimdi Ara

MSI GS70 vs MSI GE 62/72

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 hafta içinde amerikadan akrabam gelecek ve bana laptop getirebileceğini söyledi. Amazon üzerinde biraz araştırdım ve 2 model arasında kaldım. Sistem özellikleri birbirine çok yakın. Modellerin $1500 fiyatlı ürünlerinden bahsediyorum, sayfalarda seçmeyi unutmayın. Modeller altta:

Gs70:http://www.amazon.com/MSI-17-3-Inch-GS70-STEALTH-PRO-607/dp/B00YPBKGYU/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1456527115&sr=8-4&keywords=MSI+gs70

Ge62:http://www.amazon.com/MSI-Computer-GE62-Apache-Pro-001/dp/B0150PJN5W/ref=pd_sim_sbs_147_9?ie=UTF8&dpID=517Q7Lfy%2B0L&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=1C7VHJQFXPY9M4SZSJX5

Ge72:http://www.amazon.com/dp/B0150PK3FQ/ref=twister_B018K9Y8SC

İkisinin de ekran kartı 970m (GS Stealth $1500 olan versiyonu için satıcıyla konuştum, oradaki bilginin yanlış olduğu, ucuz olanın 965 olduğunu söyledi), ge62/72 alırsam 6700hq işlemci ve 16gb ddr4 ram olurken GS70 alınca 5700hq ve 16gb ddr3l ram oluyor. İkisinde de 128gb ssd var fakat ge62/72 modellerinde 1 tane ssd slotu ve dvdrom varken gs70 modelinde 3 ssd slotu var, dvd yok. Dvd ye ihtiyacım olacağını sanmıyorum o yüzden ssd slotu daha yararlı olabilir. Gs70 daha ince ama galiba daha fazla ısınıyormuş. Ge62/72 daha kalın ama soğutması daha iyiymiş. Bu 2 gün içinde yardımcı olursanız sevinirim. 1500$ bütçe ile (vergi ödenmeyecek, akrabam istanbula geliyor) alabileceğim başka MSI önerilerine de açığım. Bir ge62/72 derseniz 15.6 inç mi yoksa 17.3 mü almalıyım? Mühendislik ve oyun amaçlı kullanacam. Bazen okula götürürken, bazen yurtta kaldığım için yukarı katlara, ordan aşağıda odama taşımam gerekiyor. Yazın neredeyse her zaman başka illerde geçiriyorum ve bazen de arkadaşların yanına giderken götürmem gerekiyor. Yani 17.3 inç sıkıntı olur mu taşıma konusunda? Şu an 15.6 inç kullanıyorum ve memnunum. Ekranı büyütmek taşıma zahmetine değer mi? Şimdiden teşekkürler, yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytug001 -- 27 Şubat 2016; 1:17:04 >

• Hocam az önce bir ton şey yazmıştım ama gönderemedim mobilden Kısaca tekrar yazmak istiyorum. 17.3'e geçince 15.6 inc harbi ufak geliyor gözünüze. Tasinabilirlik adına GS70 derim hem daha ince hemde daha hafif. Tabi GE serisi ile aradaki sıcaklık farki kasasının inceliği yüzünden yoksa ayni soğutmayı kullanıyorlar diye biliyorum. Almışken GTX 970m'li modeli almak daha mantıklı uzun seneler götürsün diye Bana sorarsanız ben GS70 alırdım 970m'li çünkü yaza doğru bende almayı düşünüyorum o modeli Şimdiden hayırlı olsun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar.Ben 1,5 senedir gs60 kullaniyorum.Sizin gibi Amazon`dan alip annem ile memlekete getirtmistim.17,3 veya 15,6 inch tercihi sizin keyfinize kalmis.Size nacizane tavsiyem gs serisi alin. Bu serinin yaninda digerleri cok kaba kaliyor. Bana gore herseyiyle dort dortluk bir multimedya bilgisayari.
  • Teşekkür ederim yorumlar için ama hocam bilgisayarı Cad, solidwork gibi programlar ve ağır oyunlar için kullanacağım. O yüzden işlemci ve ramden feragat etmek, üstüne bir de ısınma sorunu çıkarsa oyun performansına etkisinden korkuyorum. Sizce ince olması daha iyi soğutma, işlemci ve ramden daha mı önemlidir? Bu arada ekran kartları 3 modelin de 970m.

• quote:

Orijinalden alıntı: aytug001

Teşekkür ederim yorumlar için ama hocam bilgisayarı Cad, solidwork gibi programlar ve ağır oyunlar için kullanacağım. O yüzden işlemci ve ramden feragat etmek, üstüne bir de ısınma sorunu çıkarsa oyun performansına etkisinden korkuyorum. Sizce ince olması daha iyi soğutma, işlemci ve ramden daha mı önemlidir? Bu arada ekran kartları 3 modelin de 970m.

Benimkisi 870m ekran kartli modeli.Guncel oyunlarin birkac tanesi haric hepsini "ultra" ayarlarda gayet guzel calistiriyor.Isinma varmi var.Ama onu klavye`de cok az hissediyorsunuz.Fakat kucagima alayimda sanal dunyaya dalayim derseniz pisersiniz uyarayim Ben duz yuzeyde ve genelde sogutucuyla kullandigim icin rahatsiz olmuyorum.Sicakliklar icin ornek vermem gerekirsede, gpu icin max 94C ve cpu icin ise max 84C oluyor.Uzun sureli kullanimlarda da herhangi bir takilma yasamadim simdiye kadar.Sizinkisi yeni nesil ekran karti olacafi icin sicakliklar daha dusuk cikacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 27 Şubat 2016; 14:33:22 >

• Apache olanlar için ağır yük altında Turbo fan ile 50 55 derece gösterilmiş. Bir de yeni farkettim 50 dolar daha fazla vermem gerekiyor gs70 için. O yüzden sanırım işlemciden ve ramden feragat etmeyip daha soğuk olanı almak daha mantıklı gibi. Üniversite bitince iş için de kullanmayı düşünüyorum ki bunun Üniversiteside stajları da var. İşlemci incelikten önemli gibi. Gene de teşekkür ederim yardımın için. Ekran boyutu olarak da uzun süredir 15.6 kullanıyorum ve 17 biraz hantal gözüktü, bunu okula götürmek, orada açıp kullanmak sıkıntı olur gibi. Ge62 Apache Pro 001 isteyeceğim sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.