Şimdi Ara

MSI GS72 STEALTH PRO 4K - Windows 7 Format Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiçimiz hafta vatan bilgisayardan (MSI GS72 STEALTH PRO 4K) laptop aldim ve windows 10 yüklü olarak geldi. Ben bu bilgisayara windows 7 kurmak istiyorum fakat, ne yaptimsa basarili olamadim ve tanidik 1-2 bilgisayarci arkadasa gittim onlarda benim gibi basarisiz oldular.

Bkz:http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gs72-stealth-pro-4k-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-256ssd-1tb-17-3-gtx970m-w10.html

Kurulumu USB 3.0 ve USB 2.0 flash ile denedik, kurulum asagidaki asamadan sonra ilerlemiyor.

http://i.hizliresim.com/GRNkpN.jpg

Yaptigimiz bios ayarlari asagidaki gibidir;

http://i.hizliresim.com/4rQkDp.jpg

http://i.hizliresim.com/JAN4XW.jpg

http://i.hizliresim.com/OANZkz.jpg

Bana bu konuda yardimci olabilecek birilere varsa emin olsun emegi karsiliksiz kalmaz, yeter ki windows 7 pro kurmayi basaralim. Ayrica ben yaparim diyen arkadaslar, istanbul civari Anadolu veya Avrupa yakasi farketmez lütfen bana ulassinlar, laptop'u alip gelebilirim, ücreti vs. neyse ödemeye hazirim, dedigim gibi win 7 basariyla kurulsun. Bu bilgisayara islerimi daha rahat yapabilmem için windows 7 pro kurmam sart.

Her türlü öneri ve fikirlerinize açigim. simdiden ilgilenen arkadaslara tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpserkan -- 5 Nisan 2016; 22:33:56 >

• Benzer durum yeni topladığım masaüstüne kurulum yaparken başıma geldi. Flash disk ile sürekli aynı hatayı alınca mecburen sisteme dvd sürücü ekleyip kurulum yapmıştım.
  • Aynen öyle öncelikle windows dvdsi ile deneyin.
    Rufus , wintousb vb programlarla windows uefi modunda flash diske yazdırılmışsa bu ayarlarda belki sorun çıkarabilir.
    illa flash ile atıcam dersende biosta görülen boot mode select lecacy yazıyor onu uefi yapın. Secure bootuda enabled yapın ve alt menü açılırsa install key ayarını yapın o şekilde tekrar deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xpserkan kullanıcısına yanıt
    Selam
    Bu durumda Windows 7 kuramazsınız çünkü Hard Diskiniz büyük ihtimalle GPT olarak biçimlendirilmiştir. GPT biçimlendirilmiş olduğu bu eklediğiniz resimden anlaşılıyor.http://i.hizliresim.com/GRNkpN.jpg
    Eğer UEFI(GPT) ise ki Win10 kurulduğuna göre büyük ihtimalle öyledir. Buna 32-Bit Win7 kesinlikle kuramazsınız. GPT Hard Disklere kurulum için ise 64-Bit Win7 kurmanız gerekmektedir.
    64-Bit Win7'yi UEFI kurulumu yapmak için biraz işlem gereklidir. Bunun için size hazırladığım bir dosya yükledim ve bunu indirerek klasör içindeki efi klasörünü direkt olarak sizdeki ISO dosyasına kopyalayın. Mevcut olan efi klasörünü silerseniz daha iyi olacaktır. Kopyalarken soru yağmuruna tutulmazsınız. :))

64-Bit Win7 için UEFI dosya linki:https://yadi.sk/d/ViudcdIiqmVs3

Linkteki dosyayı indirip ISO dosyasına gömdükten sonra USB veya DVD'ye yazdırın ve USB ile formatlayacaksanız, Flash belleği mutlaka USB 2.0 portuna takın. Çünkü orijinal Win7'lerde USB 3.0 desteği yoktur(müstesnalar hariç). USB ile kurulum için size RUFUS isimli yazılımı öneririm..
    Hard diskinizi gördüğünüz alanda üstten 4 birimi silip öyle kurulum yapın. Aksi durumda Win10 ve Win7 kurtarma dosyaları biri birine karışır ve bilgisayar anormal bir şekilde çalışır.

Aslında bir çok format işlemi veya çeşidi var ama sizin kafanızı karıştırmak istemem. Size en kolay ve basit yöntemi yazdım.
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: xpserkan

Merhaba degerli DH sakinleri,

Geçtiçimiz hafta vatan bilgisayardan (MSI GS72 STEALTH PRO 4K) laptop aldim ve windows 10 yüklü olarak geldi. Ben bu bilgisayara windows 7 kurmak istiyorum fakat, ne yaptimsa basarili olamadim ve tanidik 1-2 bilgisayarci arkadasa gittim onlarda benim gibi basarisiz oldular.

Bkz:http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gs72-stealth-pro-4k-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-256ssd-1tb-17-3-gtx970m-w10.html

Kurulumu USB 3.0 ve USB 2.0 flash ile denedik, kurulum asagidaki asamadan sonra ilerlemiyor.

http://i.hizliresim.com/GRNkpN.jpg

Yaptigimiz bios ayarlari asagidaki gibidir;

http://i.hizliresim.com/4rQkDp.jpg

http://i.hizliresim.com/JAN4XW.jpg

http://i.hizliresim.com/OANZkz.jpg

Bana bu konuda yardimci olabilecek birilere varsa emin olsun emegi karsiliksiz kalmaz, yeter ki windows 7 pro kurmayi basaralim. Ayrica ben yaparim diyen arkadaslar, istanbul civari Anadolu veya Avrupa yakasi farketmez lütfen bana ulassinlar, laptop'u alip gelebilirim, ücreti vs. neyse ödemeye hazirim, dedigim gibi win 7 basariyla kurulsun. Bu bilgisayara islerimi daha rahat yapabilmem için windows 7 pro kurmam sart.

Her türlü öneri ve fikirlerinize açigim. simdiden ilgilenen arkadaslara tesekkürler.

Dil seçme pencerisinden sonra, usb belleği çıkarıp başka bir usb portuna takın ve kuruluma kaldığınız yerden devam edin.

• Neden Windows 7 ye ihtiyacınız var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7 geçersen yeni özelliklerden yararlanamayacaksın directX 12 gibi ayrıca win 7 ye destek kesildi güvenlik güncelleştirmeleri dahil bu da pcnizin güncel ve korumasız olması anlamına gelir. Hiç geçmeyin win 7 ye artık devri bitti.
  • Dayance kullanıcısına yanıt
    GPT biçimlendirilmiş diske nasıl Windows 7 kuracağını da açıklasaydınız bari! Kusura bakmayın ama biraz saçmaca bir yanıt vermişsiniz!
    Ne yapması gerektiğini yukarıda açık açık belirttim. Sizde böyle bir durumda kalırsanız, mesajdan bilgi almış olursunuz..
    Kolay gelsin..
  • myo_1433 M kullanıcısına yanıt
    Microsoft Windows 7 için 2020 yılına kadar destek verceğini aylar önce belirtmişti. Biraz araştırmacı veya bilgi sahibi olduktan sonra bu tür demeçleri yazın lütfen..
    Okuyan da mesajınısı sahi sayacak ve bu bilgi sizin sayenizde dağılıp gidecek..

Windows 7, 2020 yılına kadar güncelleme desteklidir.

Firmalar için bildiğim kadarı ile 2025 yılına kadar.

Yine firmalar için XP ücretli olarak güncellemelerini almaktadırlar. Normal kullanıcılar için de bu güncellemeleri almak mümkündür.
    Yüksek bilgilerinize ve kolay gelsin..
  • Peki çok bilmiş sen yükle win 7 yeni teknolojileri ve directx 12 kullan da göreyim hadi. Anakart firmaları bile yeni çıkan anakartlar da bangır bangır win 10 da kullanın diye bağırıyor. Ayrıca sadece güvenlik güncelleştirmelerini verecek diğerlerini vermeyecek.
  • Öncelikle cümleten öneri, fikir ve eleştirileriniz için teşekkür ederim.

@Bay_KG Hocam, yazılanların hepsini tek tek denedik, hatta tekrarladık diyebiliriz belki bir yerde yanlış işlem yapmışızdır diye. Ancak, ne yaptıksa hiçbiri işe yaramadı ya da bizi aştı diyelim. Son 2 günde ayrı ayrı 2 kişiye daha götürdüm biri yapamadı, diğeri yaparız ama yazılım vs. komple silinmesi lazım fakat, windows 7 kurarsak bu pc sorun yapabilir diye söyledi ordan da umudu kestim. Şuan hala windows 7 pro kurabilecek ya da kurmama yardımcı olabilecek kişi veya kişilerin yardımlarını/önerilerini bekliyorum.

@myo_1433 hocam, yenilik zaten pek birşey yok, varsada geneli oyun optimize tabanlı vs. Ancak, Güvenlik olayında yanılıyorsunuz, bende tek pc yok birini evde kullanıyorum, diğerinle ofise gidip geliyorum. Evdeki pc windows 7 kurulu ve her ay takır takır güncellemeleri oluyor. Paket halinde geliyor hepsi zaten. Gerçi yenilik falan lazım değil bana işlerimi daha rahat ve hızlı takılmadan yapabileceğim bildiğim sürekli kullanıp alışık olduğum yazılım gerek. win 10 yazılımı bana ters geldiği gibi alışmakta zaman kaybı yaşıyorum + bazı kullandığım programlar uyum sağlamıyor.

Ayrıca, windows 7 güvenlik güncellemeleri için desteğini, @Bay_KG hocamında dediği gibi 2020 yılına kadar devam ediyor + ofis-ler için 2025 olarak belirlendi.

• myo_1433 M kullanıcısına yanıt
    Vallahi çok bilmişliğim aşikâr, bunu siz bile onaylamışsınız!

Ivır zıvırı bırakın da biraz araştırın derim.. Yok update vermiyormuş, yok şuymuş, yok buymuş gibi safsatalardan kendinizi arındırmış olursunuz..
    İzmir'de olsaydınız bana gelin istediğiniz sistemi kuralım derdim ama ne yazık ki, farklı şehirlerdeyiz. Aslında İstanbul Fatih'te ASTEK BİLİŞİM isimli bir firmada, BT uzmanı olarak yetiştirdiğim bir kişi var ama yapar mı, yapamaz mı onu bilemiyorum. Burada olsaydınız sorunsuz hallederdik.
    Benim verdiğim UEFI kurulumu için efi klasörünü dediğim gibi yaptınız mı? Eğer yapmadıysanız UEFI kurulumunu gerçekleştiremezsiniz. Çünkü HDD'niz GPT formatındadır.
    Bir de şu efi klasörünü deneyin(çok az farklılık içerir)..https://yadi.sk/d/JH_xEe5-qr9Po

DISKPART yaparak denediniz mi? Eğer bunu yapmışsanız, diskteki tüm bilgiler uçmuştur. Bilgisayarcı arkadaş doğru söylemiş..

İsterseniz bu yeni efi klasörünü bir daha deneyin, şayet olmazsa bilgisayarı biraz kandırma yöntemini uygulayalım. :) Yani Win10 içerikli dosyalar ile Win7 kuralım demek istedim.. Bilgisayara Win10 kurulumunda sorun yok zannediyorum.
    Kolay gelsin..

• @Bay_KG Hocam, DISKPART olayını normal HDD için uygulattım, SSD'ye yaptırmadım riske girmeye cesaret edemedim aslında. ilk verdiğiniz efi klasörünü denedim onda hata verdi eksik dosya vardı sanırım içinde. İkinci olanı çalıştı fakat, aynı yerde takıldı yine. USB 3.0 flash ile + DVD sürücü bağlayarak 2 farklı şekilde de denedim. Sağlam/sorunsuz yapabilirim diyen birini bulabilsem DISKPART yaptırıp risk alacağım fakat, net bir cevap verebilen henüz yok. Sadece siz varsınız. Normal SSD'yi devre dışı bırakmaya da çalıştım fakat beceremedim onuda, çok acayip bir yapıya sahip daha doğrusu BİOS bana yabancı olduğu için böyle oluyor. Alışmışız eski BİOS-lara takır takır USB/CD takıp atıyorduk formatı. Yeni nesil sistemlerde dediğiniz gibi GPT proplemine takılıyorum. Bu arada windows 10 oluyor mu bilmiyorum ama elimde olsa onuda dener kesin cevap yazardım hocam. Ayrıca Bende orijinal Windows 7 .iso dosyası var onunla kurup almış olduğum yedek lisansı uygulamak istiyorum tabi olursa o da. Acaba diyorum orijinal window 7 DVD mi alsam olur mu dersiniz? Ya da sizin kandırma taktiğini mi denesek birde? Bu arada ilgin için çok teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpserkan -- 12 Nisan 2016; 0:41:03 >

• Merhaba

Böyle bir şeyle daha önce hiç karşılaşmadığım için neymiş bu gpt diye araştırdım. Anladığım kadarı ile fat, ntfs gibi bişey win 7 de gpt'yi desteklemediği için kurulamıyor neyse bu sorunla karşılaşıp çözüme kavuşanlar şöyle yapmış umarım işe yarar..

Alıntıdır..

GPT koruyucu bölümden kurtulmak ve biçimlendirmek için şu adımları izleyin;

Bilgisayarım -> Sağ tık "Yönet" diyerek disk yönetimini açın.
    Ve işlem yapmak istediğiniz diskin tam adını öğrenin.
    (disk0, disk1, disk2 vb.)

Başlat - Çalıştır - "cmd" yazıp Enter' a basın.
    "diskpart" yazıp Enter'a basın.
    "list disk" yazıp disk listesine bakın, disk adından emin olun.
    "select disk (no)" Enter'a basın.
    (örn; select disk 1 gibi)
    "Clean" yazıp Enter'a basın.

Diskinizin güvenliği kaldırıldı.
    Artık Bilgisayar Yönetiminden, diskinizi biçimlendirip,
    kullanmaya başlayabilirsiniz.

Selam
    SSD diske bir şey olmaz.. Mekanik HDD gibi onda da çeşitli format işlem yapabilirsiniz.

Bir de bilgisayarı kandırma yöntemini deneyin derim.. Bu yöntemi şöyle yapabilirsiniz ama hangi işletim sistemi ise aynı sistemde işlem yapın(32 veya 64-Bit).
    1- Win10 ISO dosyasını flash belleğe yazdırın.
    2- Soruces klasörü içindeki install.wim dosyasını silin(kurulacak olan bu install.wim dosyasıdır).
    3- Win7 ISO dosyasını 7-Zip, Winrar veya PowerISO gibi araçlarla bir yere çıkartın(Normalde direkt install.wim dosyasıda çıkartılabilir).
    4- Win7 sources klasörü içindeki install.wim dosyasını flash bellekteki sources klasörüne kopyalayın.
    5- Flash bellekle boot ederek kurulumu gerçekleştirin.

Eğer bunda da olmuyorsa, işi iyi bilen birilerini bulmanız gerekecktir. Keşke İzmir'de olsaydınız..
    Ben genelde normal şartlar altında kurulum gerçekleştiririm ama deneme amaçlı sistemi kandırma yöntemini de kullanırım. :)
    Kolay gelsin..

• Cyber kullanıcısına yanıt
    Selam
    GPT'nin ne olduğunu bilmediğinize üzüldüm açıkçası. :(
    Size kısaca bahsedeyim GPT ile MBR format sistemini.

MBR(Master Boot Record) biçimlendirilmiş HDD veya SSD 2TB'ye(maksimum 2.2 TB) kadar disk boyutunu destekler.
    GPT(Guid Partition Table) ise bunun yüzlerce katına kadar destek sunar (10 PB-Petabayt). Ayrıca; Sistemde küçükte olsa bir hızlanma gerçekleşir..

Alıntı yaptığınız yere sorsaydınız keşke de öyle buraya mesaj bıraksaydınız. Çalışan işletim sistemi(Windows) yüklü bir HDD veya SSD için nasıl DISKPART yapılacağını öğrenmiş olurduk.. :)

Eğer bunu yapmaya kalkışırsanız, şöyle bir mesajla karşılaşacağınız aşikâr(Bilmeniz açısından uygulamayı ekliyorum).
    quote:

DISKPART> select disk 0
    Disk 0 is now the selected disk.
    DISKPART> clean
    Virtual Disk Service error:
    Geçerli önyükleme, sistem, disk belleği, kilitlenme dökümü veya hazırda bekletme birimi içeren diskte temizleme işlemine izin verilmez.

Bu işlemi Windows aktif olarak çalışmayan Flash bellek, HDD veya SSD'ler için uygulayabilirsiniz. Diğer taraftan, Windows kurulum esnasında her durumda, açılan ilk ekranda SHIFT+F10 tuşlarını kullanarak DISKPART yöntemini çalıştırıp, diskin MBR veya GPT formatına karar verdikten sonra uygulama yapabilirsiniz..
    Bilginize ve kolay gelsin..

• Eyvallah hocam bilgilendirdiğin için üzülme sen herkes herşeyi bilmek zorunda değil bizim amacımız yardımcı olmak tabii hiç bir fikir sahibi olmadan da boş yere atıp tutmanın kimseye faydası yok belki işe yarar diye işte ayrıca bu konuda deneyim sahibi olsam kendi adıma tecrübelerimi aktarırdım. Allaha şükür bu zamana kadar pc konusunda kendi işimi kendim hallediyorum ama teknoloji hızlı ilerliyor daha gptli falan sistemleri kurup kurcalamaya fırsatımız olmadığı için bişey diyemiyorum bu sorunla karşılaşanlar ve çözdüğünü iddaa edenler arasından bir alıntı işe yarar yaramaz bilemem sonuca bakarım arkadaşın deneyip denemediğini bilmiyorum sonuç olarak sorun hala ortada görünüyor ortaya bişey çıkmamasına üzülmek gerek.
  • Cyber kullanıcısına yanıt
    Tekrar selam
    GPT Disk Formatı yıllardır var ama bunu bilmemeniz açısından üzüldüğümü belirtmek istemiştim ve belirttiğimi de sanıyorum.
    MBR disklere 32 ve 64-Bit işletim sistemi kurulur ama GPT diske sadece 64-Bit işletim sistemi UEFI kurulumu gerçekleştirilir.
    Serverler genelde GPT formatında disk kullanırlar. Veya Bulut denilen veri depolama veya indirme sistemlerinde..

Ortaya bir şeyin çıkmaması, o kişinin bilgi birikimine bağlıdır. Eğer o bilgisayar yanımda veya bende olsaydı, gözü kapalı derler ya; işte öyle Win7 kurardım ona. :)
    Herkes bildiği ile kalsın diyemeyeceğim, çünkü gelişmek veya bilgi birikimini çoğaltmak çok güzel bir duygu.. Tıpkı bir çocuğun bir kelime öğrendiğinde sevindiği gibi..
    Kolay gelsin..
  • merhaba

Haklısın hocam illaki vardır işin içinde olmak sürekli takip etmek başka başın sıkışınca uğraşıp bu vesile ile bişeyler öğrenmek başka hepimiz burada yeni yeni şeyler öğreniyoruz kime göre zaten var olan kullanılan basit şeyler kimine göre yeni öğrendiği bir çözüm yöntemi amaç sorunu gidermek bilgi yarışmasında değiliz benden eksik senden tam derken çözülecek inşallah amaç bu. Bu yüzden bende zaten konunun en başından belirttim alıntıdır sende konuya daha vakıf olduğun için bu böyle değil böyle yapılırsa böyle olur dedin doğrudur da yani sonuç olarak umarım arkadaş problemini çözmüştür. Çözüp de paylaşırsa bizde başımıza bir gün gelirse yaparız. iyi günler

kolay gelsin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.