Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MasTeRfalcon

Hocam muhtemelen sistem dosyalarından bir sorun çıktı. Windows'u tekrar sıfırdan yüklersen sorunun çözülür.

İndirdiğim iso insider surummuş meğer. Tekrar yükleme yaptım bütün güncellemeleri hallettim sorunsuz çalışmakta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gt72vr 6rd071us var yani ABD modeli amazondan almıştım black friday de .batarya da 1 ay önce problem çıktı serviste ücretsiz batarya degisimi yapıldı şimdi makine geleli 2 hafta oldu yine ayni problem plugged in not charching yazıyor . Ayni problemle karşılasan var mi? Artık Sürekli fişe takılı çalışmak zorunda bilgisayar

• GT73VR 6RE crystalmark test sonuçlarım:

Toshiba XG3 THNSN5128GPU7 128GB (işletim sisteminin yüklü olduğu ssd)
     MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

Bilgisayara sonradan ilave ettirdiğim ssd (Lite-on cv1 8b512 512gb)
     MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

512 gb ssd 477gb görünüyor.

• Nvme SSD değil sanırım?

• Az önce GTA V online oynarken dikey çizgili ekran sorunuyla karşılaştım ve oyun kapandı. Bir süredir görmediğim err gfx d3d hatasını verdi. Hatta bir iki seferdir uyarı bile vermez oldu. ctrl alt del yaparak bile oyunu kapatamıyorum.
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    512 gb'lık ssd nvme değil. diğeri de nvme özelliğine sahip değil mi bilmiyorum. (nvme samsung'a özel bir şey diye biliyorum ve bende samsung ssd yok)
  • bunlarda benim gt72vr 7re'nin disk sonuçları toshiba 256gb nvme ve 1tb 7200rpm

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

• 120 hz monitörlerde, eğer oyun 120fps altında bir oynanış sunuyorsa g-sync'e gerek yok. Videodaki cs go oyunu 120fps'in üstünde olduğu için yırtılmalar olmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ekin -- 10 Mayıs 2017; 23:30:13 >
  • Merhaba arkadaslar.Kullandigim gt72vr 6re modelinin oyunlarda auto fan ayarlarinda GPU nun 90 derecede calismasi normalmidir.Turbo fani actigimda ise 85 derecede calisiyor.Bios guncelledigimden beri ısı degerleri böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __grand__ -- 11 Mayıs 2017; 6:18:21 >
  • __grand__ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam şu videoda Dragon Center ile fan devir ayarlarının nasıl yapıldığı anlatılıyor. İndirip yüklersen sorunun çözülür.

• __grand__ _ kullanıcısına yanıt
    Bende GT73VR 6RE var. Auto fan ayarlarında boştayken bile ekran kartı kendiliğinden 50 dereceleri geçiyor. (sport moddayken)
    Comfort modunda ne kadar ısındığını takip etmedim ama oyun oynamazken Eco modunu seçiyorum, bu durumda ekran kartı 40'ı geçmiyor.
    Fan ayar grafiğinin olduğu Advanced modda kendime göre bir profil belirledim. Advanced fan profilini açıp GTA V oynadığımda, High-Ultra ayarlarda (2x MSAA 16xAF) 70-100 fps alırken bile ekran kartı 65 dereceyi geçmiyor.

(Bende Vbios kaynaklı bir sorundan dolayı fabrika ayarlarında ekran kartı 1911 mhz'de çalışıyor. Ben de MSI afterburner kurup yapabildiğim kadar underclock yaptım. (-400mhz.) Isınmaya karşı ne kadar etkili bilmiyorum.)
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Zaten ne olduysa bios güncellemelerinden sonra oldu.önceden comfort modda 75 dereceyi geçmeyen cihaz şimdi turbo fan açık 82 derece comfort modda.İnanki güncelledikten hemen sonra böyle oldu.
  • Cesur Adam kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam lakin turbo fanı açtığımızda zaten fan devirleri son seviyede çalışıyor.Dragon center kurulu cihazda.Yukarda da dediğim gibi bios güncellemlerinden sonra böyle oldu.Ekran tazeleme hızı 75hz olsun diye bios güncellemeye mecburduk.İnternetten benim cihazımla aynı modellerin oyun testlerine bakıyorum adamların makinası 70 dereceleri zor görüyor.Notebook aldığıma pişmanım,ailem masa üstüne karşı,yani notebookada mecbur kaldım.Çok uzattım biliyorum ama 8000 liraya alınan cihaz böyle olunca üzülüyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __grand__ -- 13 Mayıs 2017; 3:18:0 >
  • Geriye yapabileceğimiz bir kaç şey kalıyor.
    -Auto modunda fanların düşük devirde olup olmadığını kontrol etmek lazım.
    -İşlemci ve ekran kartı sıcakken bilgisayarın hava çıkışlarına elinizi tutup kontrol edin. (sıcak üflemiyorsa termal macunda hata vardır ya da sistem sıcaklığını doğru ölçemiyordur.)
    -Bilgisayar boştayken pilin kaç saatte bittiğine de bakabilirsiniz. Arka planda hiç bir uygulama çalışmazken pil hemen bitiyorsa güç tüketimi sorunlu demektir. Bu da ısınma sorununa yol açar. Sistem kendini boş yere kastırdığından dolayı ısınıyor olabilir (sanırım sizin sorununuz da tam olarak budur)

Bu arada hangi bios-vbios sürümlerini kullanıyorsunuz?
  •  MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar
  • Sport modda 20dk. 720p video izleyince sonuç bu. (fan hızı hemen hemen aynı, güç tüketimi modu ecodan sporta alındı

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ılgaz94 -- 13 Mayıs 2017; 14:23:17 >
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeş söylediklerini deniyeceğim.Bios sürümü E1785IMS.113 vbios 86.04.31.00.0d,8388608.Hocam galiba sizin cihaz gt73.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __grand__ -- 13 Mayıs 2017; 20:3:40 >
  • Son vbiosu yuklemeyin tamamen sorunludur. Ben yükledikten sonra oyunlardan atmalar oldu görüntü bozulmaları yaşadım. Eski vbiosu bulup tekrar yukledim.

• AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    Eski vbiosu normal vbios günceller gibimi kuruyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: __grand__

Eski vbiosu normal vbios günceller gibimi kuruyoruz?

Evet. Eski vbiosu indirin. Daha kolay olsun diye yeni indirdiğim biosun ismini verdim sonra eski biosu klasörün içine attım o şekilde kurdum. Ondan sonra driverler DDU ile tamamen kaldırın. Yeni Nvidia sürücüsünü indirip temiz kurulum ile yukleyin.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.