Şimdi Ara

msı gtx 560 ti mi zotac gtx 480 mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O konu beni aşıyor. Okuduğum kadarıyla % 5-10 gibi bir kayıp oluyordu sanki. Ancak bu bilgi doğru olmayabilir. Bu konuda ehil arkadaşlar yazarlarsa daha münasip olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

O konu beni aşıyor. Okuduğum kadarıyla % 5-10 gibi bir kayıp oluyordu sanki. Ancak bu bilgi doğru olmayabilir. Bu konuda ehil arkadaşlar yazarlarsa daha münasip olur.

saol.
  • Millet bu ekran kartlarının Elektrik harcamasına takmış kafayı yahu o kadar ekonomik düşünüyorsan pc yi kullanma çok fark eder aslen fatura söz konusu ise tüketicinin Elektrikli fırın ve çamaşır makinasını hergün çalıştırırsanız faturanız aylık +60-70 TL daha artar pc elektrik falan yakmaz Elektrik süpürgesi ve ütü bile pc den çok fazla elektrik harcıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Her ikisinden de kullandım. Bütün oyunları en yüksek ayarda oynamak istiyorum diyorsan ve kasanın hava sirkülasyonu iyiyse+ekran kartını stok olarak kullanacaksan referans model 480 sana hem ucuza gelir, hem de yüksek performanslı olur. Bu şartları yerine getiremiyorsan ancak yine de en iyi performansı istiyorum diyorsan o zaman da özel soğutmalı 480 bulmalısın, kafan rahat eder ancak fiyat +100 TL gibi oynar. 480'in performansını yeni nesille kıyaslamak istersen eğer, 480=570 gibi düşünebilirsin ancak 480'in belleği daha fazladır, bir önceki nesil olmasına aldanma yani.

Hava sirkülasyonu zayıf bir kasan var ise ve özel soğutmalı 480 bulamıyorsan, tek tekrcihin 560ti olur. Ben de şu anda Asus 560ti ve fabrika çıkışı 950 MHz'e hız aşırtmalı Zotac 560 AMP var. Her iki kartta 3DMark11 testlerinden aynı puanları alıyor ve oyunlarda verdiği FPS'de aynı olduğu halde sırf ti modeli değil diye Zotac 560 AMP daha ucuza alınabiliyor. Zotac 560 AMP fabrika çıkışı 950 MHz hız aşırtmalı olduğu için stok haldeki 560ti ile aynı performansı veriyor ve diğer hız aşırtmalı düz 560'lardan da çok daha fazla performans veriyor. Hatta kimsenin ummadığı bir şekilde, testlerde 560ti'lerin hemen önünde yer alıyor.

Ben her iki kartla da Crysis 2'yi (DX11+Ultra) 1600x900 çözünürlükte oynayabildim ve ortalama 35-50 FPS veriyor. Ancak detayı ultradan ekstreme çektiğimde FPS direk olarak 2 katına çıktı ve detayları bayağı bir incelememe rağmen ultra ile ekstrem arasında bir fark göremedim. Bende 22" monitör var, bu fark muhtemelen 27" ve üzeri monitörlerde ortaya çıkıyordur. Yine aynı PC'de Sapphire 5870 V2 ve Zotac 470 AMP ile ultra ayarlarda oynayamamıştım, çünkü FPS çok fazla düşüyordu ve takılmalar oluyordu. Hem 560 AMP'de, hem de 560ti'de böyle bir sorun yaşamadım. Ancak çözünürlüğü 1080P yapacak olursanız, hiçbir 560'la ultra ayarlarda oynayamazsınız. Örnekleri hep Crysis 2'den veriyorum, çünkü bu oyunu oynatan kart, bütün oyunları oynatır.

Netice-i Kelâm: Bütün oyunları hem en yüksek ayarlarda, hem de 1080P'de oynamak istiyorum diyorsanız hiçbir 560 size yeterli gelmez ve benim önerim kasanızın hava sirkülasyonu durumuna göre referans model 480 veya 480 AMP ile GTX 570'lerden birisi olacaktır. En yükseğin bir altı ayar bana yeter derseniz (ki ben de öyle yapıyorum, çünkü arada bariz fark göremediğin halde ultra ayarlarda FPS'ler yarı yarıya düşüyor) hız aşırtmalı 560 veya 560ti işinizi görecektir.

Forumda Zotac 560 AMP'nin video incelemesi var. Alttaki link ise yabancı bir kaynağa ait:
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/videolari/Zotac-GTX-560-AMP-Edition-video-inceleme.htm
    http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2011/05/17/zotac-geforce-gtx-560-1gb-amp-review/1

öncelikle merabalar yazınızı okudum demişsiniz ki gtx 560 ti ile hiçbir oyunu 1080p ultra çözünürlükte oynayamazsınız diye ancak yanılıyosunuz bendeki gigabyte gtx 560 ti 23 inç monitörüm ile hemde 1080p olarak full ayarda crysis 2 yi hiçbir takılma olmadan takılmayı geç 45-50 fps nin altına düşmeden oynadım siz bu testleri nasıl yaptınız acaba mutlaka bi eksiklik vardır yoksa kesinlikle 560 ti yabana atılacak bi kart deil.. saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 17 Ekim 2011; 23:35:30 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.