Şimdi Ara

msı gtx 560 ti mi zotac gtx 480 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar karar veremedim.gtx 480 mi,gtx 560 ti mi.hangisini alırsam daha performanslı olur sistemim.sistemim şu şekilde:

gigabyte ga-880 ud3
    amd phenom2 x4 955 3.2 ghz@4 ghz
    high power absolute 850 watt
    kingston 4 gb 1333 mhz cl7
    750 gb wd caviar black
    cm storm scout mesh kasa

• quote:

gtx 480

Kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byzaf

arkadaşlar karar veremedim.gtx 480 mi,gtx 560 ti mi.hangisini alırsam daha performanslı olur sistemim.sistemim şu şekilde:

gigabyte ga-880 ud3
    amd phenom2 x4 955 3.2 ghz@4 ghz
    high power absolute 850 watt
    kingston 4 gb 1333 mhz cl7
    750 gb wd caviar black
    cm storm scout mesh kasa

http://www.anandtech.com/bench/Product/309?vs=330 GTX480 güç tüketimi önemli değil diyorsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutma dersen MSI kart dersen GTX 480
  • gtx 560 lı sistem crysis testinde 317 watt güç istemiş,gtx 480 li sistem 421 watt istemiş.arada 104 watt fark var.bu fark faturada baya bir fark yaratmaz herhalde ?
  • quote:

gtx 560 lı sistem crysis testinde 317 watt güç istemiş,gtx 480 li sistem 421 watt istemiş.arada 104 watt fark var.bu fark faturada baya bir fark yaratmaz herhalde ?

Şöyle düşün
    560 4 lira 200 kuruş güç çekiyorsa
    480 3 lira 170 kuruş güç çekiyor gibi düşünebilirsin.
  • quote:

gtx 560 lı sistem crysis testinde 317 watt güç istemiş,gtx 480 li sistem 421 watt istemiş.arada 104 watt fark var.bu fark faturada baya bir fark yaratmaz herhalde ?

Fazla fark olmaz.
  • quote:

Ayda 3milyon fark eder yada başka bir değiş ile evde 1ampul fazladan yanmış çokmu.Gtx560 ti al
  • gtx 560= gtx 470

gtx 480 abileri olur. oda gtx 570 muadilidir hemen hemen.
  • GTX480 üstündür ancak ref. stok soğutmalı ise önermem.
  • Her ikisinden de kullandım. Bütün oyunları en yüksek ayarda oynamak istiyorum diyorsan ve kasanın hava sirkülasyonu iyiyse+ekran kartını stok olarak kullanacaksan referans model 480 sana hem ucuza gelir, hem de yüksek performanslı olur. Bu şartları yerine getiremiyorsan ancak yine de en iyi performansı istiyorum diyorsan o zaman da özel soğutmalı 480 bulmalısın, kafan rahat eder ancak fiyat +100 TL gibi oynar. 480'in performansını yeni nesille kıyaslamak istersen eğer, 480=570 gibi düşünebilirsin ancak 480'in belleği daha fazladır, bir önceki nesil olmasına aldanma yani.

Hava sirkülasyonu zayıf bir kasan var ise ve özel soğutmalı 480 bulamıyorsan, tek tekrcihin 560ti olur. Ben de şu anda Asus 560ti ve fabrika çıkışı 950 MHz'e hız aşırtmalı Zotac 560 AMP var. Her iki kartta 3DMark11 testlerinden aynı puanları alıyor ve oyunlarda verdiği FPS'de aynı olduğu halde sırf ti modeli değil diye Zotac 560 AMP daha ucuza alınabiliyor. Zotac 560 AMP fabrika çıkışı 950 MHz hız aşırtmalı olduğu için stok haldeki 560ti ile aynı performansı veriyor ve diğer hız aşırtmalı düz 560'lardan da çok daha fazla performans veriyor. Hatta kimsenin ummadığı bir şekilde, testlerde 560ti'lerin hemen önünde yer alıyor.

Ben her iki kartla da Crysis 2'yi (DX11+Ultra) 1600x900 çözünürlükte oynayabildim ve ortalama 35-50 FPS veriyor. Ancak detayı ultradan ekstreme çektiğimde FPS direk olarak 2 katına çıktı ve detayları bayağı bir incelememe rağmen ultra ile ekstrem arasında bir fark göremedim. Bende 22" monitör var, bu fark muhtemelen 27" ve üzeri monitörlerde ortaya çıkıyordur. Yine aynı PC'de Sapphire 5870 V2 ve Zotac 470 AMP ile ultra ayarlarda oynayamamıştım, çünkü FPS çok fazla düşüyordu ve takılmalar oluyordu. Hem 560 AMP'de, hem de 560ti'de böyle bir sorun yaşamadım. Ancak çözünürlüğü 1080P yapacak olursanız, hiçbir 560'la ultra ayarlarda oynayamazsınız. Örnekleri hep Crysis 2'den veriyorum, çünkü bu oyunu oynatan kart, bütün oyunları oynatır.

Netice-i Kelâm: Bütün oyunları hem en yüksek ayarlarda, hem de 1080P'de oynamak istiyorum diyorsanız hiçbir 560 size yeterli gelmez ve benim önerim kasanızın hava sirkülasyonu durumuna göre referans model 480 veya 480 AMP ile GTX 570'lerden birisi olacaktır. En yükseğin bir altı ayar bana yeter derseniz (ki ben de öyle yapıyorum, çünkü arada bariz fark göremediğin halde ultra ayarlarda FPS'ler yarı yarıya düşüyor) hız aşırtmalı 560 veya 560ti işinizi görecektir.

Forumda Zotac 560 AMP'nin video incelemesi var. Alttaki link ise yabancı bir kaynağa ait:
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/videolari/Zotac-GTX-560-AMP-Edition-video-inceleme.htm
    http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2011/05/17/zotac-geforce-gtx-560-1gb-amp-review/1

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Her ikisinden de kullandım. Bütün oyunları en yüksek ayarda oynamak istiyorum diyorsan ve kasanın hava sirkülasyonu iyiyse+ekran kartını stok olarak kullanacaksan referans model 480 sana hem ucuza gelir, hem de yüksek performanslı olur. Bu şartları yerine getiremiyorsan ancak yine de en iyi performansı istiyorum diyorsan o zaman da özel soğutmalı 480 bulmalısın, kafan rahat eder ancak fiyat +100 TL gibi oynar. 480'in performansını yeni nesille kıyaslamak istersen eğer, 480=570 gibi düşünebilirsin ancak 480'in belleği daha fazladır, bir önceki nesil olmasına aldanma yani.

Hava sirkülasyonu zayıf bir kasan var ise ve özel soğutmalı 480 bulamıyorsan, tek tekrcihin 560ti olur. Ben de şu anda Asus 560ti ve fabrika çıkışı 950 MHz'e hız aşırtmalı Zotac 560 AMP var. Her iki kartta 3DMark11 testlerinden aynı puanları alıyor ve oyunlarda verdiği FPS'de aynı olduğu halde sırf ti modeli değil diye Zotac 560 AMP daha ucuza alınabiliyor. Zotac 560 AMP fabrika çıkışı 950 MHz hız aşırtmalı olduğu için stok haldeki 560ti ile aynı performansı veriyor ve diğer hız aşırtmalı düz 560'lardan da çok daha fazla performans veriyor. Hatta kimsenin ummadığı bir şekilde, testlerde 560ti'lerin hemen önünde yer alıyor.

Ben her iki kartla da Crysis 2'yi (DX11+Ultra) 1600x900 çözünürlükte oynayabildim ve ortalama 35-50 FPS veriyor. Ancak detayı ultradan ekstreme çektiğimde FPS direk olarak 2 katına çıktı ve detayları bayağı bir incelememe rağmen ultra ile ekstrem arasında bir fark göremedim. Bende 22" monitör var, bu fark muhtemelen 27" ve üzeri monitörlerde ortaya çıkıyordur. Yine aynı PC'de Sapphire 5870 V2 ve Zotac 470 AMP ile ultra ayarlarda oynayamamıştım, çünkü FPS çok fazla düşüyordu ve takılmalar oluyordu. Hem 560 AMP'de, hem de 560ti'de böyle bir sorun yaşamadım. Ancak çözünürlüğü 1080P yapacak olursanız, hiçbir 560'la ultra ayarlarda oynayamazsınız. Örnekleri hep Crysis 2'den veriyorum, çünkü bu oyunu oynatan kart, bütün oyunları oynatır.

Netice-i Kelâm: Bütün oyunları hem en yüksek ayarlarda, hem de 1080P'de oynamak istiyorum diyorsanız hiçbir 560 size yeterli gelmez ve benim önerim kasanızın hava sirkülasyonu durumuna göre referans model 480 veya 480 AMP ile GTX 570'lerden birisi olacaktır. En yükseğin bir altı ayar bana yeter derseniz (ki ben de öyle yapıyorum, çünkü arada bariz fark göremediğin halde ultra ayarlarda FPS'ler yarı yarıya düşüyor) hız aşırtmalı 560 veya 560ti işinizi görecektir.

Forumda Zotac 560 AMP'nin video incelemesi var. Alttaki link ise yabancı bir kaynağa ait:
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/videolari/Zotac-GTX-560-AMP-Edition-video-inceleme.htm
    http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2011/05/17/zotac-geforce-gtx-560-1gb-amp-review/1

Kasam cm scout storm mesh kasa.kasa havalandırma olarak güzel.ama kafamı kurcalayan zotac gtx 480 amp.modelini alırsam kasaya sığıp sığmayacağı.kasanın kullanma kılavuzunda max.27 cm yazıyor ekran kartı genişliğini.

• 480 AMP'nin uzunluğu kaç cm idi hatırlamıyorum. Kart özelliklerinden bir bak ona. 480 AMP bulabilir misin o da ayrı bir soru?
  • Eğer soğutucunun montajını yapabilirim dersen şu kart tadından yenmez. 560ti TOP fiyatına özel soğutmalı 480, daha ne olsun.

http://forum.donanimhaber.com/m_53523578/tm.htm
  • soğutucunun montajını yaparım.soğutucu gerçekten güzelmiş.bunu alırım gibi.tavsiyen için teşekkür ederim böcekgrafik.
  • Power'ın güçlüymüş. Benim power 500 watt falan mesela. %80 verimlilik olsa 400w gerçek değere geliyor. Zaten GTX 480 düşünmeme gerek kalmıyor, çünkü benim powerda çalışmıyor.

0,11 kw fark var kartlar arasında. Günde 5 saat oynasan, haftada 35 saat, yılda 1820 saat yapar.

0,11 kw * 1820 = 200 kw (yaklaşık)

Şimdi evde akıllı sayaç mı var normal sayaç mı ona bağlı olarak fiyat değişir. Elektriğe %9 yeni zam geleceğini düşünürsen, kw fiyatına 0,25 kuruş desek (tam fiyatı bilmiyorum farklı olabilir, nerede bulunduğuna ve kullandığın sayaca göre de değişir)

200 kw * 0,25 TL/kw = 50 TL (yılda)

Yılda 50 lira fark eder. Kartı en azından bir 2 sene kullanırım diyorsan 100 TL, 3 sene kullanırım diyorsan 150 TL fazla elektrik faturası vermiş olacaksın. Tabi elektriğin kw daha ucuzsa, akıllı sayacın var ve genelde gece veya sabah oyun oynuyorsan bu rakam düşer.

Artı ısınma açısından iki fark arasında 15 C derecelik bir fark var. Odan küçükse, kasanın soğutması zayıfsa problem olur.

Yine bu performans seviyesinin biraz altında 4870x2 var:
    http://www.anandtech.com/bench/Product/174?vs=158

Forumda 250-300 liraya bulabiliyorsun. Onun da ısınma ve elektrik sarfiyatı problemleri var galiba, kartı bilmiyorum.

• quote:

soğutucunun montajını yaparım.soğutucu gerçekten güzelmiş.bunu alırım gibi.tavsiyen için teşekkür ederim böcekgrafik.

O soğutucu aylar sonra foruma ilk defa geliyor. Elini çabuk tutmanı öneririm o sebeple. Gider bak o kart, çok durmaz.
  • arkadaşlar bir sorum daha olacak.benim anakart 2 pcı express girişine sahip ve cf destekliyor.yalnız kafama takılan konu biri 16x de diğeri 4 x de çalışması.buna crossfire sistem kurarsam performans alabilirmiyim.
  • 480'in olduktan sonra ikinci karta ihtiyaç duymayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

480'in olduktan sonra ikinci karta ihtiyaç duymayacaksın.

Evet ama ne zamandır kafama takılıyordu bu soru,öğreneyim dedim.sizce nasıl çalışır 16x ile 4 x cf ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.