Sapphire, AMD'nin en köklü ve güvenilir ortaklarındandır. Servis tecrübeniz olumsuz olsa dahi bu bir gerçek. Maalesef gerek Asus olsun gerek Sapphire kaliteli servis anlayışına denk gelmek zor.
Hocam polemik yaratmak istemiyorum ama sapphire Türkçe deyimle çan çin çon bir firmadır. Ben elektrik-elektronik mühendisiyim. Çine amerikaya vs gittiyseniz bilirsiniz sapphire pek tercih edilmez. Kalite olarak vasat plastik kullanılıyor. Isınmayan bir tane kartı yoktur, yüksek güç çeken bütün kartları cayır cayır yanar. Msi Asus vs gibi soğutmada arge ye yatırım da yapmaz.
Bende polemik yaratmak için yazmıyorum dostum fakat kulladığım kart 270 w max tdpsi var strest testler 73 derece oda sıcaklığı 25 derecenin üstünde kışın 69-70 derece kalıyor ve bu kartı ilk aldığım zaman 64 dereceyi geçmiyordu. Teknik serfvisini bilmiyorum fakat kartları bana kalırsa gayet kaliteli, bu arada R9 280x kulanıyorum Vapor-x.
Istanbul sıcaklığı 35 derece. Nemi saymıyorum. MSI gtx970 ağır ultra oyunlarda 73-75 derece. Sapphire 280x 88-90 derece aynı şartlarda. Elimde şuan bu iki kartta mevcut. Her türlü karşılaştırmayi yapabilirim varsa istediğiniz.
Usta bak bende de 280x var her kart ısınıcak diye bişey yok ısınanı illaki var bende test atabilirim. Her karta ısınmıyor demek istiyorum yani
MSI GTX 760 Twin Frozr 4 OC Edition kullanan biri olarak GTX 760'ı öneririm, R9 270x'ten daha performanslı bir kart. MSI GTX 760 Twin Frozr 4 özelinde konuşursak eğer, GTX 760 varyasyonları içerisinde en iyi tercih denilebilir. Hem sessiz hem de serin çalışan bir kart. Zaten fotoğraflarından bile çok iyi bir soğutucuya sahip olduğu anlaşılabilir. Referans tasarımının gpu saat hızları 980 Mhz'ken bu kartta GamingApp ile (Afterburger ile manuel uğraşmadan) rahatlıkla OC (1190 mhz) / Gaming (1120 mhz) / Sessiz (980 mhz) mod arasında geçiş yapabiliyorsunuz ve OC mod ile oyun oynarken 1280 küsür mhz'lere kadar çıktığı oluyor, tabii her kart aynı değerlere ulaşamayabilir fakat MSI'ın bu 3 çalışma modunda belirttiği gpu + boos değerleri garanti değerler tabii ki, fazlası şansa kalmış.
Phenom II X4 945 ile kullanıyorum, CPU'ya çok yüklenen online oyunlar haricinde GPU kullanımı yüksek diyebilirim. Tabii işlemci ne kadar güçlü olursa o kadar iyi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme