Şimdi Ara

MSI GTX 780 Gaming nasıl bilirsiniz? (ALINMIŞTIR) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Neuchatel

ASUS 780 ve MSI 780 GAMING arasında elle tutulur bir fark var mı? Her zaman ASUS kalitesi derler de

fark olarak garantili farkı var asus 3 yıl garantili msı 2 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

quote:

ASUS 780 ve MSI 780 GAMING arasında elle tutulur bir fark var mı? Her zaman ASUS kalitesi derler de

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun güle güle kullan

• Bir sorum olacak aldığın kartta sli kablosu var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: se@W@ve

Bir sorum olacak aldığın kartta sli kablosu var mı?
    Hayırlı uğurlu olsun yeni canavarınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

quote:

Asus'un da MSI'ın da garanti süresi 2 yıldır (kanunen garanti belgesi üzerindeki süre esastır). Türkiye'de ekran kartında 3 yıl garanti sunan tek marka Gigabyte'dır. Gigabyte hem anakartların da hem de ekran kartlarında "Ultra Durable" bileşenler kullanıyor . Ayrıca sadece Asus ve Gigabyte 1.sınıf bellek kullanır ekran kartlarında (Samsung veya Hynix marka). MSI,PWC ve Sapphire gibi markalarda ise 2.sınıf (Elpida gibi) OC kapasatisesi düşük bellek markalarına rastlarsınız her daim... Zotac,XFX,Galaxy,VTX vs. gibi markalarda ise komponent kalitesi ve dolayısıyla da garanti kapsamı/süresi beklentiniz olmasın zaten

• se@W@ve S kullanıcısına yanıt
    Hayır SLI kablosu çıkmadı
  • BlueFlame22 kullanıcısına yanıt
    Bir kaç düzeltme yapayım izin verirseniz.

Asus'un garantisi 3 yıldır. Çizgi elektronikten detaylı bilgi alabilirsiniz

MSI GTX 780 kart için bellek Hynix kullanmakta ve Military Class 4 komponentler bulunmaktadır.

Sapphire aynı şekilde Hynix ram kullanmakta (Önceki kartım Sapphire R9 290 Trixx OC idi)

MSI GTX 780 1234 Mhz de bench alabiliyor benim için çok yeterli bir değer daha uzağa gitmek isteyenler hiç başka markaya bakmadan EVGA almalılar.
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim BF4 te görüşemiyoruz
  • tylan kullanıcısına yanıt

tamamda Asus sanki fason kullanıyor . MSI şuan ASUS'un en ciddi rakibidir kabul ama hala Asus top' tır.

40. saniyedeki vrmleri görüyormusunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Mayıs 2014; 16:03:05 >

• Dostum ben öyle bir terim kullanmadım ki?

Asus tabiki şu an Evga'dan sonra en kaliteli komponentler kullanan markadır. Arkadaş MSI, Sapphire Elpida bellek kullanıyor dediği için düzeltme gereği duydum.

Asus a fason kullanıyor demedim yanlış anladın sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tylan

Dostum ben öyle bir terim kullanmadım ki?

Asus tabiki şu an Evga'dan sonra en kaliteli komponentler kullanan markadır. Arkadaş MSI, Sapphire Elpida bellek kullanıyor dediği için düzeltme gereği duydum.

Asus a fason kullanıyor demedim yanlış anladın sanırım.

evet karışmış bro asusu görünce atlamışım direk sorry
  • quote:

Bir kaç düzeltme yapayım izin verirseniz.

Asus'un garantisi 3 yıldır. Çizgi elektronikten detaylı bilgi alabilirsiniz

MSI GTX 780 kart için bellek Hynix kullanmakta ve Military Class 4 komponentler bulunmaktadır.

Sapphire aynı şekilde Hynix ram kullanmakta (Önceki kartım Sapphire R9 290 Trixx OC idi)

MSI GTX 780 1234 Mhz de bench alabiliyor benim için çok yeterli bir değer daha uzağa gitmek isteyenler hiç başka markaya bakmadan EVGA almalılar.

Mesajımda belirttiğim husuları göz ardı ederek düzeltme yapmak istemişsiniz ben de tekrar altını çizerek doğru bilgileri sunuyor olacağım izninizle:

* Asus ekran kartlarının garantisi 2 yıldır, garanti belgesinde de 2 yıl olarak belirtilir ve hukuken de garanti belgesinde yazılı olan süre geçerlidir. Bir değişiklik yapıldı ise forumdan bir arkadaş yeni aldığı Asus ekran kartının garanti belgesinin fotoğrafını paylaşsın burada ve beni düzeltsin. Bunun dışında Çizgi elektroniğin sözlü olarak ne dediği veya diyeceği bizi tüketici olarak hiç ilgilendirmez zira yasal bir güvencesi yoktur!

* MSI GTX 780 ekran kartlarının bazılarında Elpida bazılarında Hynix kullanıyor, örneğin GTX 780 Lightining serisinin hepsinde Elpida bellek kullandılar ne kadar büyük bir çelişkidir ki... Zira MSI anakartlarında komponent kalitesi Gigabyte ve Asus kadar iyi değildir.

* Sapphire de aynı şekilde Tier-1 ve Tier-2 class komponentleri beraber kullanmaktadır, bellekl olarakta sadece Hynix veya Samsung bellekler kullanmıyor. Bu yüzden hem Sapphire hem de MSI'da ikinci kalite komponentlere rastlarsınız dedim.

* EVGA globalde 2-3 pazar dışında kendine yer edinememiş olan bir markadır, anakartlarına hiç değinmiyorum bile! bilemiyorum kulaktan duyma bilgilerle nereden başarılı ve en kaliteli marka olduğu izlenimine sahip oluyorsunuz gerçekten ilginç... Gerçi şaşırmamak lazım dünyada Philips marka televizyon çok az satılırken Türkiye'de algısı çok yukarıdadır bu markanın ve iyi satılır. EVGA'da fısıltı gazetesi ile şişiriliyor Türkiye'de...

• quote:

Hayır SLI kablosu çıkmadı

Teşekkürler. Güle Güle, sıkıntısız bir şekilde kullanmanız dileğiyle... :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayır benim anlamadığım Çizgi Elek. beni ilgilendirmez demişsiniz de Asus kimin garanti kapsamında?? Yani bir arıza durumunda ürünü kime götürüyoruz?

Ben Asus GTX 680 Top Edt. aldığımda telefon açıp sorduğumda 36 aylık garanti kapsamındasınız dedi Çizgi elektronik.

Asuslar 3 sene garantilidir kendinizde sadece tek bir telefonla öğrenebilirsiniz.

2.konu ben internetten hangi siteden bakarsam bakayım guru 3d, techpowerup vs.. MSI GTX 780 TF Gaming OC ürünlerinde ya samsung yada Hynix ram kullanıldığını gördüm. 780 ürününün birden fazla modeli var anladığım kadarıyla ama ben bu üründen bahsediyorumhttp://www.msi.com/product/vga/N780_TF_3GD5OC.html#overview

Sapphire çoğu kişi tarafından kalitesiz görülmüştür ama bana göre AMD tarafında çok başarılı işler yapıyorlar ve kullanıcı incelemelerinde gayet olumlu yorumlar alıyorlar.

EVGA konusuna gelince kullanıcılara sormadan yorum yapmak yanlış olur kendim kullanmadığım bir ürün için yorum yapamam ama oc kapasitesi belli kullandığı komponentler belli kullandığı soğutma belli sadece biraz internette araştırarak bazı bilgilere ulaşılabilinir.

Ama tabi herkes kendi istediği fikri belirtmekte özgür ben kullanmadığım bir ürün hakkında yorum yapmayı doğru bulmuyorum ama EVGA kullanan arkadaşlar okursa burada yorumlarını yaparlar.

Bu arada bence tv olarak algı artık Samsung ve LG ye yöneldi

1. Garanti belgesinde 2 yıl yazıyorsa o ürünle ilgili siz 24 aydan sonra hiçbir hukuki hak iddia edemezsiniz. Çizgi elektronik size "getir abi ben 5 yılda olsa bakarım" diyebilir, siz kendinizi bu şekilde bir laf işiterek güvende de hissedebilirsiniz ama tekrar söylüyorum Asus ekran kartlarının garanti süresi yasal olarak 2 yıldır. O yüzden istediğiniz mağazaya bakın garanti süresi olarak 2 yıl yazar websitesinde de.

2. Medya'ya gönderilen numunelerle son kullanıcaya satılan ürünler farklı olur. Forumları iyi araştırısanız MSI GTX780 özellikle de Lightining versiyonunda birçok kullanıcının belleklerin Elpida olduğunu söylediğini görecekseniz. Bu DH'de de bu şekilde paylaşıldı MSI Lightining inceleme videosunun altındaki paylaşımları da görebilirisiniz.

3. Sapphire ile ilgili son zamanlarda olumlu paylaşımlar var evet, bir o kadarda olumsuz paylaşımlar oldu ama. Sebebide muhtemelen Sapphire'in kendi üretim tesislerinin olmayışı, fason üretim yapısı yüzünden stabilite sorunu yaşıyorlar diye tahmin ediyorum. Aynı fabrikan Sapphire, Zotac, Inno3D vs vs gibi birçok marka çıkartıyor PC Partner ve bunun yönetimini iyi yapamıyor. Sapphire'de uzun süre yaşanan coil whine sorunu da bu üretim yapısı ile ilgiliydi.

4. EVGA USA ve İngiltere'de satışları fena olmayan bir firma, güzel olan ürünleri de var evet ama Gigabyte ve Asus'tan daha iyi bir marka mı derseniz benim şahsi düşüncem hayır kesinlikle değil. Ana kart konusunda zaten dediğim gibi kesinlikle başarısız ve global'e bakarsanızda bir iki pazar dışında yok. Türkiye'de yıllardır yaygara yapılarak marka algısı yaratılmaya çalışılıyor, yakında bu durumun kaymağını yemek için pazara girerler görürsünüz zaten .

5. Philips'de halen satılıyor valla LG ve Samsung'a rağmen, Türk insanının algısı kolay değişmiyor... Ama orada da asıl Sharp'tır bence "niche" ürün olan

Zaten Asusun tercih edilmesinin en güçlü sebebi aslına bakarsanız 3 yıl garanti olması. Problem yaşayan olmadığı için Türkiyede Asus için 3 yıl garantili diyebiliriz. Çizgi Elk. dandik bir firma değil sonuçta.

Lightning konusunda haklısınız zaten aynı paraya satan olduğu halde forumda ben gittim TF aldım mesela. benim için gayet yeterli bir performansı var. Ama hiç bir yerde siz söyledikten sonra baya araştırdım reviewlara baktım ama hiç elpida ram e rastlamadım.

Valla ne yalan söyleyeyim 2 adet sapphire kullandım 4870 ve r9 290 çokta memnun kaldım kaldıki Asustada problem yaşayanlar var..

Valla Evga umarım Türkiye pazarına girer. OC kapasitesi olarak Evga fark yaratır bence. Asusun en üst seri kartı DCu2 Evganın Classified aradada kesin fark vardır bence.

Teyzemlere o kadar LG alın dememe rağmen Philips almışlar. Sharp Aquos 4 renk led teknolojisi ile tartışılmaz zaten. Sony ile yanyana görüntülerini gördüm Sony bu işi bıraksın dedim

* Olayın Çizgi Elektronik'in dandik bir firma olup olmamasıyla bir ilgisi yok, Asus dandik bir firmada mı "ben ürünlerime resmen 3 yıl garanti veriyorum" diyemiyor? İşin arkasındaki gerçek bunu yasal bir zemine dayandırmaktan kaçınmaktır. Çizgi Elektronik kendi uygun gördüğü durumlarda garantiden sayar uygun görmediklerinde saymaz, tüketici de resmi olarak bu 3. yıl içerisinde hiçbir hak talep edemez. Bu durumda firmanın keyfiyetine kalırsınız ve kalan insan sayısıda çok fazla. O yüzden özellikle altını çizdim sadece Gigabyte ekran kartlarında 3 yıl üretici garantisi sunuyor diye. Bunun Gigabyte Teknik servisinin keyfiyetine veya lafına kalan bir tarafı yok... Garanti belgesinde 3 yıl yazıyor.

* MSI'ın Elpida bellek kullandığına dair çeşitli incelemeleri paylaşıyorum sizinle aşağıda.

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_780_Lightning/4.html
    http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_780_lightning_review,1.html
    http://www.eteknix.com/msi-gtx-780-lightning-3gb-graphics-card-review/17/
    http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/63200-msi-gtx-780-lightning-review-3.html
    http://wccftech.com/msi-geforce-gtx-780-lightning-final-performance-pictures-exposed-beats-geforce-gtx-titan/
    http://us.hardware.info/reviews/5002/three-super-fast-gtx-780s-evgas-classified-gigabytes-ghz-edition-and-msis-lightning

Aynı şekilde forum kullanıcılarıda belirtiyorlar aşağıda, yukarıda ki en son incelemede EVGA'nın da bazen Elpida bellek kullandığı görebilirsiniz bu arada :

http://www.tomshardware.com/answers/id-2031595/asus-780-msi-780.html
    http://www.tomshardware.com/answers/id-1926259/geforce-gtx-780-lightning-classified.html
    http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2355182

* Teknoloji üreten firmaların hepsinde problemler yaşanmıştır, hatta en çok satılan ürünler Asus ve Gigabyte olduğu için dolayısıyla oran olarakta en çok sorunlu ürün paylaşımını bu iki firmayla ilgili görebilirsiniz. Ama Sapphire'de olduğu gibi uzun süreli olarak seri olarak hatalı üretimlerin yaşanması veya 2.sınıf kalitedeki ürünlerle üretim yapılması ayrı bir konudur. MSI Tayvan'ın 3. en büyük donanım üreticisidir Gigabyte ve Asus'tan sonra, ve bence Sapphire'den fln da iyidir, tekrardan Tier-1 üretici olarak sınıflandırılmanın hakkını vermeleri gerekli sadece...

* EVGA Türkiye'ye 3 yıldır beri girmeye çalışıyor ama operasyonel konuda Amerika dışında başarılı değiller dediğim gibi, muhtemelen bu yaza kadar gelmiş olacaklardır. Performans konusunda da Asus'tan daha iyi olduğu modeller var ama hem performans hem de soğutma konusunda Gigabyte'ı geçemez. Mesela GTX 760 2GB için OC versiyonlarını karşılaştıralım, 3 markada da ürünler aynı fiyatta Newegg'de, işlemci hızlarına ve soğutmalarına bir bakın:

http://www.newegg.com/Product/Productcompare.aspx?Submit=ENE&N=-1&IsNodeId=1&Description=gtx%20760&bop=And&CompareItemList=-1%7C14-130-932%5E14-130-932-TS%2C14-121-775%5E14-121-775-TS%2C14-125-466%5E14-125-466-TS&percm=14-130-932%3A%24%24%24%24%24%24%24%3B14-121-775%3A%24%24%24%24%24%24%24%3B14-125-466%3A%24%24%24%24%24%24%24

* Son olarak teyzeniz güle güle kullansın Philipsini, ben de ne yaptıysam ettiysem amcamı ikna edememiştim Televizyon izlemeye pek vaktim olmadığı için evde Teco marka televizyon kullanıyorum, çok bir beklentim olmadığı için işimi görüyor valla

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Valla ben 780Tİ Asus Dcu II aldım TAŞ gibi kart arkasında Backplate var soğutma müthiş.
    Bilmiyorum size göre kötü olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cikopelo

Valla ben 780Tİ Asus Dcu II aldım TAŞ gibi kart arkasında Backplate var soğutma müthiş.
    Bilmiyorum size göre kötü olabilir.
    Hocam hayırlı olsun yeni kartınız.Rica etsem gpu-z son sürümüyle bir ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?Acaba şu an satılan gtx 780 ler hangi revizyonda merak ediyorum
  • quote:

Zaten Asusun tercih edilmesinin en güçlü sebebi aslına bakarsanız 3 yıl garanti olması. Problem yaşayan olmadığı için Türkiyede Asus için 3 yıl garantili diyebiliriz. Çizgi Elk. dandik bir firma değil sonuçta.

Lightning konusunda haklısınız zaten aynı paraya satan olduğu halde forumda ben gittim TF aldım mesela. benim için gayet yeterli bir performansı var. Ama hiç bir yerde siz söyledikten sonra baya araştırdım reviewlara baktım ama hiç elpida ram e rastlamadım.

Valla ne yalan söyleyeyim 2 adet sapphire kullandım 4870 ve r9 290 çokta memnun kaldım kaldıki Asustada problem yaşayanlar var..

Valla Evga umarım Türkiye pazarına girer. OC kapasitesi olarak Evga fark yaratır bence. Asusun en üst seri kartı DCu2 Evganın Classified aradada kesin fark vardır bence.

Teyzemlere o kadar LG alın dememe rağmen Philips almışlar. Sharp Aquos 4 renk led teknolojisi ile tartışılmaz zaten. Sony ile yanyana görüntülerini gördüm Sony bu işi bıraksın dedim

Yeterlidir sanırım
     MSI GTX 780 Gaming nasıl bilirsiniz? (ALINMIŞTIR)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.